Jocke tvåa i Västerås!

Jocke Rondin och undertecknad var under helgen i den västmanländska staden Västerås och deltog i deras tävling, Västeråsmästerskapen. Jocke svarade för en strålande prestation genom att under söndagen bli tvåa i HJ 20.

Av de totalt nio starterna som jag och Jocke gjorde under helgen så var det Rondins andraplats överlägset bäst. Det var bara åtta deltagare i klassen så det blev inga Sverigepoäng för Jocke men det kan kvitta denna gång.

Jocke var tack vare sina två Sverigepoäng sedan tidigare andraseedad i klassen. Lottningen blev dock tuffast tänkbara och Rondin fick direkt i kvartsfinalen möta den ende klass 1-spelaren i klassen, Robert Larsson från Storå BTK. Jocke spelade helt respektlöst mot långnabbaren och vann med 11-3, 12-10, 11-2! I första och tredje set spelade Jocke i det närmaste felfritt och klass 1-spelaren hade inte en chans.

Jocke fortsatte att spela bra när han i semifinalen besegrade Spårvägens Jacob Jennerud med 11-6, 10-12, 11-9, 11-6. I finalen gjorde Jocke på nytt en bra match men fick ge sig mot hårtslående Christoffer Forsberg från hemmaklubben Västerås BTK. Det blev förlust med 10-12, 11-3, 10-12, 7-11. Det tredje setet där Jocke ledde med 5-1 blev matchavgörande. Det var dock mer Forsberg som höjde sig än det var Jocke som tappade, så hemmspelaren var en mycket värdig vinnare.

I herrdubbel 2/3 på söndagsförmiddagen fick jag och Jocke ge oss redan i kvalomgången. Vi föll mot nämnde Christoffer Forsberg och defensivspelaren L-O Tjerngren, som f.ö. besegrade mig i herrsingel 2 under lördagen. Vi gjorde en riktigt bra dubbelmatch men förlorade med 1-3. Vi tappade 10-6 och ytterligare några setbollar i tredje set vilket blev matchavgörande. Under söndagen åkte jag också direkt i HS 2 och Jocke i HS 2 och 3. I HS 2 åkte vi ut mot bättre spelare och i HS 3 var Jocke slutkörd både fysiskt och mentalt.

På lördagen spelade vi två poolklasser vardera vilket resulterade i vars ett slutspel. Jocke kom på delad 17:e plats i HS 3 och jag på delad 33:e plats i HS 2. HS 3 hade över 80 deltagare och i HS 2 deltog 76 spelare! För att klara av det höga deltagarantalet så användes 32 bord fördelat på två hallar under lördagen.

I HS 3 gjorde Jocke enligt honom själv sin livs match i sextondelsfinalen mot hemmaspelaren och slutsegraren i denna gigantiska klass, Henrik Magnusson. Jocke hade fem matchbollar i fjärde set utan att kunna avgöra. Jag spelade samtidigt i den andra hallen så jag såg inte nåt av den matchen. I HS 2 besegrade Jocke poolvinnaren Peter Åkerström från Ängby med 3-1, men förlorade de båda övriga matcherna så det blev en sistaplats i poolen. Förlusten med 10-12 i skiljeset i första matchen var skillnaden mellan av vinna och komma sist i denna jämna pool.

I HS 2 gick undertecknad vidare som tvåa i poolen efter seger med 3-1 i en mycket hård match mot KFUM Gävles Tobias Grahn. I den första slutspelsomgången var jag chanslös (0-3) mot Rickard Persson från Sturehov. I HS 1 var jag ganska chanslös i alla tre matcherna och blev utan setvinst. B.la så blev det 4-11, 7-11, 7-11 mot Norrtullspelaren och poolvinnaren Pierre Lönn, som är på väg att kvala in till sitt sjätte raka Senior-SM.

Avslutningsvis så vill jag säga att Jocke med några få undantag höll en hög och (för honom) ovanligt jämn nivå under hela helgen. Han gjorde som jag beskrivit några riktiga toppmatcher. Själv så gjorde jag en godkänd tävling men fick inte till det lilla extra. Jag har nu tävlat i 16 av Sveriges 23 pingisdistrikt.

Christofer Rosdahl

Kommentarsfunktionen är stängd.

Pin It on Pinterest