Natalie och Angelica vann i Köpenhamns Ping Pong Cup!

Åstorps BTK hade framgångar, speciellt på flicksidan, i Köpenhamns stortävling. Natalie vann Yngre Piger Elit, hon blev trea i Piger elit och hon slutade på femte plats i Junior elit. Angelica vann klass 2 och hon skrällde i Damsingel elit och blev femma där.

Natalie Luu vann Yngre Piger elit (födda 97 eller senare) i Köpenhamn genom att vinna mot andraseedade Karoline Dam Mortensen från Bornholms BTK med 11-3, 11-6 och 11-6 i finalen. I Piger elit (födda senast 95) blev hon trea efter att förlorat mot Katrine Riis, Bornholms BTK med 11-9, 11-6 och 11-8. I Junior dame singel (födda 92 eller senare) slutade hon på femte plats efter förlust till Rikke Sörensen, Århus BTK med 3-0 i set. I och med framgångarna denna helgen i Köpenhamn så kommer hon att vara rankad som nummer 1 i Danmark i Yngre pige klassen.

Angelica Åström vann Dame klass 2 i stor stil. Hon tappade endast ett set i den klassen. I Dam singel elit vann hon första matchen mot Juel Merete Hall från Virum Sorgenfri BTK med 3-1 i set. Juel är rankad 38 i Danmark i damsingel. I kvartsfinalen mötte hon Izabelle Nørlem rankad 17 i Danmark och är med i landslagsdiskussionerna i Danmark och hon spelar för Københavns BTK. Hon ledde med 2-1 i set och sedan förlorade hon med 11-6 11-8 i de avslutande seten. Det måste ha varit Angelicas livs match. Hon spelade helt enkelt strålande i den matchen. I klass 1 förlorade hon mot Susanne Høgsberg från Virum/Sorgenfri BTK med 3-2 i set och 11-9 i avgörande set. Susanne slutade sedan tvåa i klassen. Nämnas kan att både Juel och Susanne spelar i Virum/Sorgenfris Elitserie lag i Danmark. Det gör ju hennes insats ännu mer imponerande.

Sebastian Karlsson gick till kvartsfinal i Herr junior B (födda 92 eller senare) där han förlorade mot slutsegraren Jacob Hansen, Randers Freja med 8-11, 3-11, 11-7 och 8-11. Han spelade mycket bra i tävlingen men hade lite otur i lottningen i de andra klasserna han ställde upp i. Toppseedade i de flesta klasserna.

Albin Karlsson gick till åttondelsfinal i Drenge elit (födda 95 eller senare). Där slog han i första omgången Mark Kynde Stautrup rankad trea i samma klass som Albin är i Danmark, dvs Yngre drenge klassen. Han vann med 3-1 i set. Sedan förlorade han åttondelsfinalen med 3-2 i set efter 11-8 i avgörande set mot Simon Rubæk från Kvik Næstved, rankad 19 i Danmark i Drenge klassen. Han gick även till åttondelsfinal i yngre drenge elit (födda 97 eller senare). Han gick dit efter att blivit tvåa i sin pool och sedan förlorat i åttondelen mot Simon Troelsen Bruunshåb, Tapdrup BTK med 3-1 i set. Simon är rankad 10 i Danmark i klassen.

För Teresé, Andy, Eddie, Timmy, Jonas och Jim gick det lite tyngre men de visade att de är på gång. Alla var med och tog set och Andy vann också någon match. De fem fick ett kvitto på att de närmar sig de bättre och att de går framåt. De måste vara favorittippade i Klippan nästa helg i de klasser de skall delta i.

Ett stort tack till alla som var med, för en trevlig helg i Köpenhamn!

Vill också tacka Brønshøj för att de ordnade övernattningen och för en trevlig tävling.

Stefan

[Läs även på HD.se]

Kommentarsfunktionen är stängd.

Pin It on Pinterest