Andy vann P-13 och P-15 i Strövelstorpscupen!

Åstorps BTK’s ungdomspelare åkte till Strövelstorp och spelade i Strövelstorps årliga tävling. Tävlingen ingår i Söderåsalliansens GP.

Det är alltid lika kul att komma dit och se att det är kul att spela pingis även för dem som inte kommit så långt i sin pingis eller inte vill träna så mycket som våra bäste i de äldre åldersgrupperna i varje fall. I P-13, P-15 och HJ så var det bara en fråga om vem från Åstorp som skulle vinna.

I P-13 så vann Andy efter att lottningen hade placerat alla Åstorparna på samma halva. Han slog Andreas Johansson från Höganäs i finalen där. Emma Skjöld som gjorde debut i Åstorps tröja och som är för bra för att spela i flickklasserna i Söderåsens GP p.g.a. hon är rankad i flickklasserna i Skåne i F-13, F-14 och F-15. Hon slutade trea i klassen efter att hon förlorat mot Andy i semifinalen.

Det absolut roligaste i P-13 var att Felicia Do ställde upp där och fick pris eftersom hon blev sjua i klassen. Hon vann sin pool också. Albin blev tvåa i sin pool efter att han förlorat mot Andreas Johansson i poolspelet och sedan fick han möta Andy i åttondelsfinalen. I denna klassen spelade även vårt andre nykomling i klubben Tinnie Skjöld och gjorde det bra. Han vann två matcher, men hade oturen att inte gå vidare pga att han hade setkvoten emot sig. Även David Vitas-Lundberg spelade här och vi ser att han har gått klart framåt den sista tiden. Han vann ingen match men han närmar sig hela tiden de övriga i klassen.

I P-15 så var det nästan bara Åstorpare med. I den ena poolen lottades Albin, Sebastian och Andy in i samma pool. Poolen började med att Albin gav Andy sin enda förlust under dagen. Det kanske kan ge Andy en tanke om att uppvärmning är viktig i pingis. Sedan slog Sebban Albin och Andy slog Sebban och så fanns Fredrik Albäck från Strövelstorp med i poolen och han överraskade med att slå Albin och då blev det Andy och Sebban som gick vidare.

I den andra poolen spelade Emma, Jonas Niva och Jim Persson. Emma vann poolen efter att hon för första gången enligt henne själv slagit sin gamla klubbkompis Andreas Johansson med 3-2. I den poolen överraskade även Jonas Niva med att bli tvåa. Han slog också Andreas. I semin spelade Emma mot Andy och Sebban mot Jonas. Speciellt Jonas var nöjd för han tog set på Sebban och det tillhör inte vanligheten.

Finalen spelades mellan Andy och Sebban och den vann Andy med 3-2 i set. Det man kan säga om Andy är att det är synd att han inte tar i lika mycket när vi är ute och spelar i andra tävlingar eller spelar seriematcher. Då hade han legat lika högt eller kanske t.o,m, högre än Sebban på rankningen.

HJ ställde enbart fyra spelare upp och där vann Sebban rätt så lätt. Jonas slutade trea och Jim fyra. Men både Jonas och Jim spelade väldigt bra här. De har verkligen gått framåt.

I P-11 spelade Tinnie och Philip Hall utan att ta sig vidare från poolspelet men de gör ändå en riktigt godkänd insats i tävlingen och vad vi kunde se hade de riktigt kul på läktaren ihop med de andra Åstorparna på tävlingen.

F-13 blev tyvärr struken pga för få deltagare. Av tre anmälda var det bara Felicia kvar till sist. Så man kan väl säga att vi vann den klassen också…

På onsdag den 25/11 blir Tinnie, Emma och Annica Skjöld Åstorpare så att säga på riktigt eftersom de då blir spelklara för Åstorp. Välkomna till Åstorps BTK och hoppas ni kommer att trivas hos oss!

Kommentarsfunktionen är stängd.

Pin It on Pinterest