Damlaget tog sina första poäng i serien!

Damlaget tog i lördags sina första poäng i damlagsserien div 2 södra. Detta genom att vinna över Åsa IF B och spela oavgjort mot Falkenbergs BTK B. Theresé, Emma och Angelica mötte även Halmstads BTK, som var lite bättre än Åstorp, och där blev det förlust.

Falkenbergs BTK 2 – Åstorps BTK: 5-5
Lördagen började med att vi fick möta Falkenbergs B-lag. Deras tjejer såg väldigt duktiga ut och vi hade väl inte allt för stora förhoppningar men vi lyckades faktiskt ta poäng vilket vi var väldigt stolta över. Tessan hade det svårt i sina matcher mot Falkenbergstjejerna och förlorade sin första match med 3-0 men spelade jämnare mot Josefin Svensson som hon tog set mot och förlorade med 11-9 i fjärde set.

Emma spelade mot Madeleine Björding och vann med 3-1 i set. Hon förlorade dock mot Emelie Svensson som spelade riktigt bra mot Emma. Emelie svingade sin forehand och satte i princip allt hon slog på. Angelica var stabil och vann över både Josefine Svensson och Medeleine Björding med 3-0 i set. Inför dubbeln stod det 3-3. Angelica och Emma spelade dubbel men den förlorades med 3-0. Tessan förlorade sen mot Medeleine och Falkenberg ledde med 5-3 i matcher. Men Angelica och Emma vann sina sista singlar, båda med 3-1 i set, och vi hämtade upp till 5-5.

Åstorps BTK – Halmstads BTK: 3-6
Vi var inte helt chanslösa mot Halmstads BTK då det stod 3-3 inför dubbeln. Tyvärr har Angelica och Emma aldrig spelat dubbel ihop tidigare så vi hade inte så mycket att hämta hem i denna match. Deras bästa spelare Felicia Larsson vann alla sina matcher mot oss vilket gjorde att vi förlorade. Hade Angelica vunnit över henne hade det kunnat bli 5-5. efter dubblen stod det 4-3 till Halmstad. Emma förlorade sen mot Felicia och Tessan förlorade mot Sara Holmqvist, vilket ledde till en seger för Halmstad med 6-3.

Åsa IF B – Åstorps BTK: 3-6
I denna match var det Theresé Gustavsson som var den stora hjälten då hon vann sina första matcher innan dubbeln. I hennes första match mot Emma Söderqvist spelade Theresé riktigt bra och behöll lugnet och kunde därmed vinna med 3-1 i set. Hennes andra match mot Clara Carlsson var en ganska lätt match, 3-0 i set. Emma Skjöld fick börja möta deras bästa spelare, Marie Pettersson, och förlorade med 3-1 i set. Emma vann dock som väntat och ganska enkelt mot Söderqvist med 3-0. Angelica Åström vann över både Clara Carlsson och Marie Pettersson med 3-0 i set. I dubbeln spelade Tessan och Angelica och det märktes att vint spelat särskilt mycket ihop. Förlust med 1-3. Thessan förlorade sen mot Marie Pettersson med 3-0 men Angelica räddade hem matchen genom att vinna över Emma Söderqvist.

Vi hade väldigt roligt när vi var iväg och spelade hela dagen och vi är som sagt mycket stolta över en vinst och en oavgjord. Det vi behöver träna på till nästa gång för att kunna ta några poäng till är dubbel, att behålla lugnet för att kunna spela med huvudet samt fotarbete. Men det var mycket bra jobbat tjejer! Nästa match är den 16 januari och nu har vi några spelare att välja mellan så det gäller att träna för att bli uttagen.

Angelica

Kommentarsfunktionen är stängd.

Pin It on Pinterest