Lottningen i Pingisiaden-finalen är klar!

Lottningen till Pingisiaden-finalen som spelas den 6-7 mars i Halmstad har kommit. Tävlingen spelas samtidigt som Senior-SM spelas.

Albin Karlsson kommer att spela samtidigt som alla Sveriges pingisstjärnor. Han är vår enda representant i tävlingen för spelare födda 1998 eller senare. Kvalificeringen har gått i tre steg innan finalspelarna har utsetts. Först var det en zon- eller kretsfinal där de åtta bästa fick spela distriktsfinal. I distriktsfinalen gick de åtta bästa vidare till en regionfinal som spelades i Åstorp under Sydsvenska Mästerskapen. Därifrån går de fyra bästa till Sverigefinalen som i år spelas i Halmstad Arena den 6-7 mars.

Lottningen till Sverigefinalen har nu kommit och Albin lär få det tufft i sin pool där de två första går till spel om platserna 1-8 och de två sista till spel om platserna 9-16. Det spelas om alla platserna och det innebär att alla är garanterade sex matcher den helgen. Går man efter 12 års-rankingen har han hamnat i den svåraste poolen, så han kommer att få det svårt att ta sig vidare till spel om platserna 1-8. Ett realistiskt tips är att han kan sluta bland de 12 bästa, och gör han det har han gjort en bra tävling.

Pool 1
Omid Khoshbakht, Spårvägens BTK, 41 Sverige-poäng, 6 på Sverige-rankingen i P-12
Patrik Andersson, Uddevalla BTK, 18, 38
Teo Wågesson, Hovmantorps GoIF, 2, 184
Carl Nordahl, Skellefteå AIK BTF, 5, 122

Pool 2
Adam Blomqvist, Söderhamns UIF, 37, 8
Alexander Hammarin, Jämjö BTK, 16, 46
Vilmer Georgsson, Spårvägens BTK, 15, 54
Jakob Nordqvist, BTK Linné, 4, 140

Pool 3
Simon Söderlund, Sjömarkens BTK, 30, 13
Theodore Wadsten, Riddarens BTK, 27, 19
Per Eriksson, Iggesunds BTK, 18,38
Albin Karlsson, Åstorps BTK, 8, 90

Pool 4
Elias Sibelius, Falkenbergs BTK, 26, 22
Fredrik Åslin, PK Sundsvall, 6, 108
Filip Karlsson, Trollhättans BTK, 7, 96
Carl Bojö, 22, 31

Läs mer om Pingisiaden och Senior SM här. Ny information kommer dagligen.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Pin It on Pinterest