Sex förstaplatser i Limhamnspelen

Sex förstaplatser, 4 andraplatser, 6 tredjeplatser, 1 fjärdeplats och 1 femteplats. Det var facit av lördagens spel i Limhamnsspelen.

P1010081

Speciellt i flickklasserna dominerade Åstorp stort och den enda “missen” var i Damsingel 2 som vi inte vann. Annars idel segrar på flicksidan.

Flickor 11
Natalie Luu vann den klassen efter att hon slagit My Ylinen från Skurups BTK med 11-8, 11-9, 5-11, 11-9. Felicia Do åkte ut efter seträkning i poolspelet.

Flickor 12
Natalie Luu vann även denna klassen efter att hon slagit dagens största överraskning från Åstorp, Felicia Do. Det var hennes första final i en Skåne tävling. Setsiffrorna blev 13-11, 11-5, 11-6. I semifinalerna slog Natalie My Ylinen med 7-11, 11-8, 11-5, 11-4 och Felicia slog Ellinor Nilsson Skurup med 11-6, 12-10, 11-4

P1010066

Flickor 14
Emma Skjöld vann klassen genom att finalslå Selma Beganovic Malmö IF med 11-8, 11-7, 5-11, 7-11, 11-7. Här slutade Rebecca Ulfskans på tredje plats efter att hon förlorat semifinalen mot Selma med 11-8, 11-7, 11-8

Flickor 15
Här vann Emma före Rebecca. Det var bara tre stycken som ställde upp i klassen.

Damsingel 3
Eftersom det bara var två deltagare i damsingel 4 så gjorde tävlingsledningen en klass 3 i stället av den. Där ingick de tre som spelade F-15 också så att alla fick några fler matcher. Här vann Emma Skjöld före sin mamma Annika och med Rebecca på tredje plats och Teresé Gustavsson på på fjärde plats.

P1010069

Pojkar 11
Här slutade Albin Karlsson på tredje plats efter att han förlorat semifinalen mot Hugo Arvidsson från Degeberga med 9-11, 11-8, 7-11, 5-11. Nämnas kan att Albin inte gillade Hugos långnabb överhuvudtaget och han var väldigt frustrerad till sist eftersom han inte kom på hur man skulle spela mot honom. Innan dess så spelade Albin väldigt bra bordtennis och det verkar som han är på väg upp efter en lite sämre period.

Pojkar 12
Här vann Albin poolen efter att han spelat mycket bra bordtennis. Han slog bland annat Mattias Olsson från Skurup som är före honom på Skånerankingen. Han slog honom med 11-8, 11-5, 16-14. I slutspelet slog han först ganska enkelt Pontus Forsberg från Winnö IF med 3-0 och i kvartsfinalen fick han möta sin kompis från Staffanstorp, som spelar för Lund, Albin Jeppsson. Han spelade bra men fick inte till det på slutbollarna i seten utan förlorade med 7-11, 9-11, 11-9, 8-11.

P1010078

Pojkar 14
Här slutade Sebastian Karlsson på tredje plats efter att han förlorat semifinalen mot Emil Olsson Skurups BTK med 11-7, 11-4, 11-7. Andy Wong kom också på tredje plats efter att han förlorat mot Jimmy Åkesson Tomelilla AIS med 11-7, 11-4, 12-10. Jonas Niva och Jim Persson spelade också i denna klassen men de klarade sig inte vidare från poolspelet. Men de hade en del bra matcher som de tyvärr förlorade och de hamnade också i rätt så svåra pooler. Men de kämpar på bra och de går framåt hela tiden.

Pojkar 15
Här fick Sebastian Karlsson en tredje plats till efter att han förlorat semifinalen mot Simon Mattsson KFUM Kristianstad med 6-11, 9-11, 11-8, 9-11. Andy Wong, Jonas Niva och Jim Persson spelade också i denna klassen och de hade det tufft i poolerna och de blev utslagna där.

Herrsingel 4
Här överraskade Timmy Malmgren med att ta sig till semifinal. Han vann sin pool och i kvartsfinalen så slog han Tobias lindblom från Söderkulla BTK med 7-11, 11-8, 11-7, 11-5. I semifinalen så stötte han på Kristoffer Wallander från Staffanstorps BTK. Där fick han ge sig med 11-6, 12-10, 11-3. Tyvärr så blev han inte uppflyttad eftersom där inte var tillräckligt med deltagare i klassen. Men Timmy skall vara mycket nöjd med sin insats under dagen och nu märker han också att all träning han lägger ner börjar ge resultat.

Herrsingel 3
Här spelade Timmy Malmgren och han hade det väldigt tufft i poolen men han gjorde klart godkänd insats i matcherna.

Herrsingel 2
Här blev det en ren Åstorpsfinal mellan Joakim Rondin och Christos Tokatlidis. Jocke spelade den bästa pingis jag sett honom spela i finalen. Ett rörligt och offensiv spel som man inte trodde var möjligt från hans sida. Mycket roligt att se. Matchen mellan dem slutade 11-8, 11-5, 13-15, 11-5. Nämnas kan att Christos spelade mycket bra han också.