Åstorps BTK tog hem vandringpokalen i Söderåsalliansmästerskapen!

Åstorps BTK vann överlägset Söderåsalliansmästerskapen som hölls i Kågeröd under lördagen. Man brukar räkna upp vilka klasser man vinner men här är det lättare att räkna upp de klasser vi inte vann och det var F-9, P-9 och Herrsingel. Vi gör en sammanställning av resultaten i mästerskapet:

Lagresultatet:
1. Åstorps BTK 100 segrar
2. Kågeröds BTK 76 segrar
3. Strövelstorps BTK 27 segrar

P-9 – Här spelade vår 7 åring Maximillian Stråt. Han har bara spelat några månader men visade upp en stor talang och han lyckades ta set i tävlingen. Bra gjort. Det bådar gått inför framtiden.

P-11 – Här spelade Tinnie Skjöld och Albin Karlsson. Tinnie spelade bra och visade att han har gått framåt mycket de senaste månaderna. Han vann en match och det var riktigt bra gjort. Albin var överlägsen i klassen och vann klassen utan att tappa ett enda set.

P-13 – Här förlorade Tinnie sina tre matcher men han kämpade väl och det skall han ha beröm för. Det är bara att fortsätta träna så kommer han att vinna matcher till slut, för det närmar sig med storm steg. Andy Wong vann sin pool utan att tappa ett set. Sedan förlorade han i kvartsfinalen mot Sebastian med 3-0. Sebastian Karlsson vann sin pool överlägset och tog sig till final. Albin tog sig också till final efter mycket bra spel fram till finalen. Finalen mellan bröderna blev mycket jämn och spännande. Den avgjordes inte förrän i femte set och då van Albin överraskande med 12-10 i det setet. Det var en mycket jämn final och det var stundtals riktigt bra spel också. Det bådar gott för den stundande Sverige finalen i pingisiaden nästa helg för Albin.

P-15 – Här tog sig inte Eddie Phung, Jim Persson och Jonas Niva sig vidare från poolspelet trots att de vann var sin match. Men det gjorde Max Wihlborg. Han slutade på 5:e plats efter att han förlorat kvartsfinalen mot Andy med 3-1 i set. Han visade att han är på gång efter sin svåra fotskada som han ådrog sig i höstas. Sebastian förlorade mycket överraskande kvartsfinalen mot Alexander Albeck från Stövelstorps BTK med 3-1 i set. Han kändes inte alls igen denna helgen men det är sådant som händer ibland. Andy gick till semifinal och där förlorade han mot Timmy Malmgren med 3-2 i set efter en mycket välspelad match. I finalen sedan överraskade Timmy med att vinna mot Alexande Albeck med 3-1 i set och det spelet han visade upp under dagen är det i särklass bästa jag sett honom spela någon gång. Mycket bra Timmy. Du visar att träning ger utdelning.

HJ – Här var det endast Jim Persson och debuterande Marcus Gidekull som inte tog sig vidare. Marcus spelade riktigt bra i några set och han kan bli mycket bättre efter en tids träning. Han har talangen för att ta sig vidare i sådana här sammanhang. Jim Persson hade inte sin bästa pingishelg utan förlorade sina tre matcher i poolspelet. Max förlorade åttondelsfinalen mot Timmy Malmgren efter tre mycket jämna set. Eddie förlorade mot Thomas Bengtsson Kågeröd med 3-1 i set och det var mycket bra gjort att ta set på Thomas. Timmy kvartsfinalen mot Johannes Norström med 3-1 och det var också mycket bra gjort att ta set på honom. Stefan Nguyen förlorade också sin kvartsfinal och det var mot klubb kompisen Joakim Rondin. Matchen slutade 3-1 till Jocke. Den stora överraskningen i klassen var Jonas Niva som tog sig till semifinal efter att han i kvartsfinalen vunnit mot den duktiga Frida Danielsson från Kågeröd med 3-2 i set. Semi finalen så förlorade han mot Jocke med 3-1 set och det var efter ett spel som vi nog inte trodde att Jonas skulle kunna komma upp i. Bra Jonas! Nu var det bara finalen kvar och den gick mellan Jocke och Johannes från Kågeröd och den vann Jocke överraskande genom att vinna med 3-1 i set. Härligt.

HS – Här var det endast Kent Tillgren som inte tog sig vidare från pool spelet trots att han slog Thomas Strinnemark från Klippan. Men de andre två var Kågeröds A-lagsspelare Oskar Jönsson och Johannes Norström. I kvartsfinalen så förlorade Jocke mot Johannes Norström som han senare slog i finalen i HJ med 3-0 och Stefan förlorade mot Oskar Jönsson med 3-0. Men spelet Stefan visade upp mot Oskar var riktigt bra och där fanns många sevärda bollar i den matchen. Stefan är riktigt på gång igen nu och det är kul att se. Hoppas han orkar hålla i nu. I semifinalen så förlorade Christofer Rosdahl med 3-1 mot Oskar Jönsson. Det lär vara första gången som “Stoffe” vann ett set mot honom. Nämnas kan om “Stoffe” också att han slog Christos poolspelet med 3-1 i set. Finalen som spelades mellan Åstorps Christos Tokatlidis och Kågeröds Oskar Jönsson. Här blev Oskar för svår och han vann med 3-0 i set. Men de första två seten var jämna och välspelade. Christos slog t.ex. Johannes Norström i semi med 3-1 i set och det är starkt gjort eftersom han spelar i Kågeröds A-lag som med största sannolikhet kommer att kvala till division två senare i vår.

Oldboys – Här vann Kent Tillgren finalen mot Strövelstorps BTK starke man Tord Andersson med 3-0 i set.

F-11Här vann Natalie Luu före Felicia Do. Natalie var rätt så överlägsen i klassen. Trots att hon förlorade ett set mot Hanna Andrén från Kågeröd. Felicia spelade stålande pingis mot Wilma Hedin från Kågeröd i de tre sista seten och vann med 3-2 efter underläge med 2-0 i set. Matchen mot Hanna spelade nog Felicia sin bästa match någonsin och han vann matchen klart med 3-0 i set efter setsiffrorna 11-3, 11-4, 11-4.

F-13
– Här slog Natalie Emma Skjöld i finalen med 3-1 i set och Felicia slutade på tredje plats efter att hon förlorat mot Emma i semifinalen med 3-1 i set.

F-15/DJ – Här segrade Emma före Rebecca Ulfskans och Theresé Gustavsson. Det kom tyvärr endast dessa tre till start i klassen, men det visades upp bra spel i samtliga matcher.

DS – Här hamnade Annika Skjöld i den svåraste poolen och fick de båda finalisterna Angelica Åström och Elisabeth Nilsson Kågeröd i poolen. Men hon vann en match men det räckte tyvärr inte att ta sig vidare från poolen. Vidare från poolen tog sig Theresé och hon fick i semifinalen möta Angelica Åström och den matchen vann Angelica med 3-0 men “Tessan” bjöd upp till spel under hela matchen och hon visar också att träning gör nytta. Rebecca spelade också semifinal i klassen och det var mot Elisabeth. Hon litar inte tillräckligt på sitt nya rack ännu för att kunna ta upp kampen mot de lite mer rutinerde. Men jag är övertygad över att det kommer. Finalen spelades mellan de gamla kompisarna Elisabeth Nilsson Kågeröd och Angelica Åström. Matchen blev jämn och spännnande enda tills sista set där Angelica visade var skåpet skulle stå och vann det med 11-2.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Pin It on Pinterest