Kävlingespelen lördag!

Det blev en hel del bra placeringar i Kävlinge under lördagen. Framförallt så visar vi att vi kan ta för oss mot de som ligger lite högre på rankinglistorna. Samtidigt som de som inte ligger på Skånes rankinglista börjar närma sig de bästa i klassen i Skåne också.

P-11
Albin började morgonen lite morgontrött. Han gick vidare från poolen som tvåa efter att han förlorat mot Sjöbos jättetalang Melker Nilsson född ’00 med 3-1. I slutspelet spelade han lite bättre och slog i tur och ordning Loa Schoug BTK Rekord, Stefan Kojic Höganäs och Philip Andersson Sjöbo BTK i semifinalen. Sedan var det dags att spela final och det blev mot Melker igen och tyvärr upprepade sig resultat från poolspelet och det blev förlust med 3-1 igen. Men i denna matchen så spelade han upp sig lite grann om man jämför med morgonens spel. En andra plats när spelet inte stämmer så bra får anses som bra trots allt. Tinnie Skjöld spelade mycket bra i poolspelet. Han visar att han närmar sig för varje gång han är ute och tävlar de andra i klassen, men tyvärr så åkte han ut efter poolspelet. Men han har ett år kvar i P-11.

P-14
Andy Wong vann en match, så det blev respass direkt. Samma öde drabbade Jim och Jonas. Men spelet var stundtals riktigt bra. Sebastian spelade riktigt bra i dag. Han gick vidare från poolen efter att han slagit Kian Mirsfardary med 3-2 och de sista seten blev det rätt så stora siffror. Han slog och Mickael Hansen Skurups BTK med 3-0. I den sista matchen så spelade han jämnt med David Blomberg från Kvarnby AK. Han förlorade med 3-1 i set men alla seten så skiljde endast 2 poäng och det var en riktigt bra match. Nämnas kan att David var med i Kvarnbys lag när de möte vårt A-lag i Nyvång i höstas och då vann han sina matcher klart.

F-14
Här bjöd våra flickor Emma Skjöld och Rebecca Ulfskans upp till riktigt bra spel i dag. Emma gick vidare som tvåa i poolen efter hon slagit Sofia Knutsson Halmstads BTK och Josefine Persson Skurups BTK. Vinsten mot Josefine var hennes första mot henne. Hon förlorade sedan mot Sofia Malmsten BTK Rekord med 3-0 men det var bra spel och siffrorna var jämna. I semifinalen så bjöd hon upp till bra spel också mot toppseedade Felicia Larsson Halmstads BTK, men tyvärr blev det förlust. Rebecca började att slå sin gamle klubbkompis från Höganästiden Sofia Erkheikki. Därefter så förlorade hon mot Felicia Larsson innan det blev dags att möta Hew Kah Yie Kvarnby AK. Den matchen vann hon med 3-2 efter mycket bra spel. Nämnas kan att Hew Kah Yie spelar i Kvarnbys division 1 lag. Tyvärr så åkte hon ut efter seträkning men det var ett klart steg framåt för Rebecca.

DJ-17
Här spelade Josefine Bokne och Therese Gustavsson och trots att de inte gick vidare från poolen så tycker jag de gjorde några bra matcher och de visar att de också har gått framåt.

HJ-17
Här fick Jim Persson hoppa in för att det skulle bli poäng i klassen och som han gjorde det. Han blev inte den slagpåse som många hade trott på förhand. Han förlorade enbart med 3-2 mot Marcus Nilsson Svanesunds GIF. Sedan i de andra matcher stod han upp riktigt bra trots förluster med 3-0 i de matcherna.

HS-2
Här kom en av två stora sensationer som spelare från vår klubb presterade idag. Sebastian Karlsson vann med 3-1 mot Alexander Sultan Svanesunds GIF. Alexander går på bordtennisgymnasiet i Eslöv och är rankad på 35:e plats i HJ-17 i Sverige. Spelet som Sebastian visade upp var riktigt bra och han visade nu att han hänger med även när det går snabbt. I kvartsfinalen mot Viktor Johansson Skurups BTK förlorade han klart med 3-0 och han såg rätt så mätt ut efter hans spel under dagen som var mer än godkänt. Andy Wong förlorade sin första match men bjöd ändå upp till bra spel.

DS-2
Här kom dagen andra stor sensation efter att Emma Skjöld vunnit mot Sofia Petterson KFUM Kristianstad med 3-2 i set. Sofia är rankad som tolva i Sverige i F-14 klassen och blev Svensk ungdomsmästare i 12 årsklassen för två sedan. Emma går framåt snabbt och hon tar åt sig riktigt bra av träningen som hon lägger ner. Fortsätter hon att träna och ligga i så kommer detta att bli riktigt bra.

HS-4
Här spelade Jim, Jonas, Albin och Timmy utan att få till det ordentligt. De kämpade på men i dag var det övermäktigt motstånd. Men alla de fyra skall inte deppa för mycket för detta utan de kan ta nya tag och spelat var trots allt inte så dåligt.

DS-4
Här spelade Therese mot Sofie Knutsson Halmstads BTK i första matchen och gjorde det riktigt bra trots att hon förlorade med 3-1. Hon visade att träningen hon lagt ner den senaste tiden börjar ge resultat. I semifinalen fick Josefine Bokne möta Rebecca Ulfskans och där vann Rebecca med 3-0. Det var många bra dueller i den matchen. I finalen så fick Rebecca möta Hew Kah Yie igen och denna gången så vann Hew Kah Yie med 3-0. Så länge Rebecca vågar slå till bollen och spela ut så är hon riktigt bra. Men ännu så fegar hon lite när det blir jämnt, men det börjar också att bli bättre. Men trots det så blev Rebecca uppflyttad till klass 3 och det var ju huvudsaken.

Sammantaget så var det en mycket bra dag för Åstorparna. Vi visade i denna hårda konkurrens att vi kan hävda oss väl nu. Framgångarna hänger med att det är så många som tränar och stöttar varandra både på träning och matcher. Fortsätter alla att träna så kan detta bära riktigt långt för några stycken i klubben. Det blir mer spel i morgon i Kävlinge och då kan vi hoppas på fler framgångar när klasserna P-12, P-13, P-15, F-12, F-13, D-3 och HS-3 står på programmet för de våra.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Pin It on Pinterest