Kävlingespelen söndag!

Under söndagens spel så fick vi en seger genom Natalie Luu som vann F-12. Ett annat stort glädjeämne var att Timmy Malmgren tog sina första Sverigepoäng i P-15 genom att ta sig till åttondelsfinal i klassen.

P-12
Här kom Albin som vanligt i en svår pool. Han fick börja spela mot Malte Möregårdh från BTK Frej. Varje gång den här säsongen som de två spelat i samma tävling har de blivit lottade mot varandra. Malte är rankad 4 i Sverige i 12 års klassen. För första gången tog Albin set på honom. I andra matchen fick han möta Mattias Olsson från Skurups BTK. Han ligger också före Albin på rankingen. Efter ett förstaset som inte alls var bra så vände han och vann i tre raka set och matchen med 3-1 i set. Eftersom det bara var en trepool var han vidare och fick spela åttondelsfinal mot Andreas Johansson från Höganäs BTK och den matchen vann klart med 3-0. Han var framme i kvartsfinal och där stötte han på Kian Mirsfardary från BTK Rekord. Där vägde han lite för lätt och förlorade med 3-0 i set. I de två sista seten så ledde han till slutbollarna men sedan tog Kian över. I och med det fick han två Sverigepoäng och han kommer upp i 10 poäng sammanlagt. Rankingen som kommer ut i veckan är avgörande för vilka som kommer med till U-SM och Albin kommer att ligga på gränsen till att komma med där. Troligen så är han med i U-SM som går i Helsingborg i april, men vi får vänta och se till i slutet av veckan.

P-15
Här spelade Sebastian, Andy, Jim, Jonas och Timmy. Sebastian och Timmy blev tvåa i sina pooler och tog sig vidare till åttondelsfinal. Medan Andy, Joans och Jim kom i svårare pooler och inte tog sig vidare. Andy verkar vara i en riktig formsvacka och Jim och Jonas spelar efter sin förmåga och kämpar väl. Sebastian hamnade i en pool med Nils Nilsson KFUM Kristianstad som han förlorade med 3-0 mot, sedan hade han Karl Gren från BTK Rekord som han vann med 3-2 mot. Han låg under med 2-0 i set och 9-8 innan han vände och vann matchen med 3-0. Mot Marcus Nisson Svanesunds GIF spelade han riktigt bra och vann med 3-0. I åttondelsfinalen mötte han Christoffer Kjellson Lyckeby BTK och den matchen förlorade han med 3-0. Timmy hamnade i samma pool som Cedrik von Heiroth från IFK Lund och Oskar Nilsson Bjärnums BTK. Han förlorade mot Cedrik med 3-0 och han vann klart mot Oskar med 3-0. Därmed var hans första 2 Sverigepoäng bärgade. Bra gjort. I åttondelsfinalen fick han möta Henrik Selmqvist från Höganäs och där blev det förlust med 3-0.

F-15
Här hamnade en febersjuk Emma Skjöld i en svår pool och hon tog sig inte vidare från poolen. Men det gjorde Rebecca Ulfskans efter att hon först förlorat mot Alice Tolstoy med 3-1 i set efter bra spel och sedan slog hon Jonna Mårtensson från Österlens BTK med 3-0 i set. Därmed fick hon spela kvartsfinal mot Emelie Nilsson Höganäs BTK och den förlorade hon med 3-0 men hon hängde med bra i den matchen och tyvärr hade nog Rebecca lite för stor respekt för Emilie för att kunna rubba henne. Men en kvartsfinal i en ranking 2 tävling är bra.

F-12
Här spelade Felicia Do och Natalie Luu kanonpingis. Natalie vann hela klassen efter att hon slagit Malin Nilsson Skurups BTK och Hanna Andrén från Kågeröds BTK i poolen. I semifinalen fick hon sedan möta My Ylinen från Skurups BTK som hon slog med 3-0 i set. I finalen fick hon sedan möta Malin Nilsson Skurups BTK igen och även denna gången vann Natalie med 3-2 i set. Felicia vann sin pool efter att hon klart slagit My Ylinen Skurups BTK, Ellinor Nilsson Skurups BTK och Kajsa Persson Våxtorps BOIS. I semifinalen så fick hon möta Malin Nilsson Skurups BTK och den matchen förlorade hon med 3-0. Men Felicia närmar sig de bästa riktigt ordentligt nu. Det visar om inget annat resultaten de senaste veckorna. En finalplats och en semifinalplats i F-12.

HS-3
Här spelade Timmy och fick det tufft. Han förlorade första matchen och blev därmed utslagen. Men jag tror nog han är mer än nöjd med helgen trots allt.

P-13
Här spelade Andy mot Joel Wiik-Nedrup som han slog i höstas i Växjö. Men idag blev det förlust med 3-0 efter ett mycket håglöst spel. Albin fick möta Rasmus Nilsson Lyckeby BTK och förlorade med 3-0 och Sebastian fick möta Martin Eriksson Eslövs AI och även han förlorade med 3-0. Men de kämpade i varje fall trots övermäktigt motstånd.

DS-3
Här spelade Rebecca och hon fick möta Erica Kavcic från Dräningelanda BTK. Hon var på väg mot en skräll efter att hon vunnit första set och sedan hade chansen att ta andra. Men sedan gick hon in i sitt gamla fega spel och förlorade de tre sista seten. Men spelar hon ut är hon inte chanslös mot någon längre. Hon skall bara inse det själv också så kommer detta att bli bra.

F-13
Här fick Natalie möta Sofia Malmsten från BTK Rekord och det blev förlust med 3-0. Men hon höll spelet väl uppe och hon visade här också att hon gått framåt den sista tiden. Felicia fick möta Sofia Erkheikki från BTK Rekord och förlorade matchen med 3-0 men hon var inte chanslös här heller. Som sagt var, hon är verkligen på gång hon också. Emma fick fick i första omgången möta Hanna Andrén Kågeröds BTK och här syntes det att hon inte var riktigt frisk. Hon vann med 3-2 och förlorade t.ex fjärde setet med 11-1 men hon tog sig samman och vann det sista setet och matchen, bra kämpat. I semifinalen stötte hon på Sofia Malmsten från BTK Rekord. Hon stod upp bra men förlorade med 3-0 i set.

Vi får vara mer än nöjda med vår insatser i helgen. En vinst och en 2:a plats + många andra bra resultat visar att lilla Åstorps BTK är på väg att bli något att räkna med ute på tävlingarna och i seriespelet framöver.

Resultaten kan du se här.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Pin It on Pinterest