Albin överraskade i Pingisiaden!

Albin Karlsson spelade i pingisiaden-finalen idag. Han höll på att ställa till en riktig sensation, men fick ge sig i slutet ändå.

Albins spel var bland det bästa vi sett honom prestera någonsin. Han började att spela mot Theodre Wadsten Riddaren BTK som är rankad som 6:a av 98:or och yngre i P-11 klassen. Han förlorade med 7-11, 7-11, 11-8, 8-11.

I andra matchen ställdes han mot Per Eriksson från Iggesunds BTK som är rankad 11:a i P-11 klassen. Per var helt chanslös och Albin spelade ut riktigt ordentligt och vann med 11-8, 11-9, 11-7.

I sista matchen fick han möta en av de bästa 99:orna i Sverige, Simon Söderlund från Sjömarkens BTK. Han är yngre bror till Hampus Söderlund som är nästa Svenska storstjärna. Här började Albin med att ta första set med 11-8 sedan öste han på och ledde med 7-3 som sedan blev 7-7 när olyckan var framme. Han slog upp en stor reva i gummit och han tappade det setet med 11-9. Tredje setet hade han två setbollar men förlorade fyra raka poäng och setet med 12-10. I sista setet rullade det på för Simon som vann med det med 11-5.

Men det var tre mycket bra matcher av Albin som med lite tur hade kunnat sluta med att han hade fått spela om placeringarna 1-8 men nu får han nöja sig med att spela om placeringarna 9-16 i morgon i stället. Där får han spela mot Filip Karlsson Trollhättans BTK i första omgången. Han är rankad som nummer 54:a i Sverige så honom har Albin chans att slå eftersom han är rankad på 31:a plats av Sveriges P-11:or.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Pin It on Pinterest