Albin vann B-slutspelet i pingisiaden!

Söndagens spel under pingisiaden, även kallat SM för 11-åringar slutade med succé för Albin. Han vann sina tre matcher på söndagen klart. Med det slutade han på nionde plats sammanlagt i tävlingen.

Han slog i första omgången av B-slutspelet Filip Karlsson Trollhättans BTK med 3-1 i set och med setsiffrorna 11-4, 11-8, 6-11 och 11-2. Han var i stort sett aldrig hotad trots att han förlorade tredje setet.

I semifinalen krossade han Alexander Hammrin från Jämjö BTK med 3-0 med setsiffrorna 11-7, 11-9, 11-5. Alexander är rankad på 17:de plats i Sverige i P-11 klassen. Alexander slog också Albin i Sydsvenska Mästerskapen i Åstorp.

I finalen fick han möta Per Eriksson från Iggesunds BTK. Han hade honom i poolen i går och han är rankad på 11:e plats. Albin tog fram storspelet ännu en gång denna dag och slog honom ganska lätt med 3-1 i set. Det fjärde setet förlorade han nog på grund av att det gått för lätt i de andra seten mot honom. Men han tog sista setet genom övertygande spel och setsiffrorna i den matchen blev 11-9, 11-6, 4-11 och 11-8.

Man skulle kunna säga att det var hans klart bästa tävling och han slog spelare som ligger högre än honom på rankingen och han spelade jämnt mot han som fick spela finalen i tävlingen. Han närmar sig de bäste i klassen i Sverige med stormsteg och det är väldigt kul att se.

Läs även på Helsingborgs Dagblads hemsida!

Kommentarsfunktionen är stängd.

Pin It on Pinterest