Bjärnumsträffen – Lördag

När Bjärnumsträffen drog i gång under lördagsförmiddagen så startade det lite trögt för några av Åstorparna. Men det fanns glädjeämnen.

Emma gick till åttondelsfinal i P-15. Där överraskade hon med att ta ett set på Tobias Andersson KFUM Kristianstad. Jim Persson gick också till åttondelsfinal och där förlorade han mot Simon Mattsson KFUM Kristianstad. Båda dessa lirare överraskade positivt.

I P-12 så vann Tinnie en match och det var första gången han vann en match i P-12. Han går verkligen framåt. Han kunde gjort ännu bättre resultat redan om han bara började tro på sig själv och inte tycka att han är helt kass så fort han missar några bollar.

Albin gick vidare från poolspelet men sedan förlorade han mot Nicolai De Voss efter tre raka set. I P-11 så förlorade han mycket överraskande mot Robin Erimon från KFUM Kristianstad i poolspelet. Han vann de två första seten och han ledde med 10-7 sedan skulle han göra lite extra och sedan spelade han nog sitt sämsta spel under hela säsongen resten av matchen. Men det är sådant som händer. Skulle tro att det är en reaktion från förra helgens suveräna spel. I åttondelsfinalen så stötte han sedan på Konrad Åmark från KFUM Kristianstad och det gick som det bruka. Förlust i tre raka.

Tinnie spelade också här och han vann en match i poolen här också. Också här spelade han riktigt bra stundtals. Så det bådar gott inför nästa helgs spel i Åstorp. När spelat sedan gick i gång på eftermiddagen så spelade det lite bättre pingis på många händer.

Sebastian gick till semifinal i P-14 efter han slagit Espen S Larsen från Virum Sorgenfri BT i Danmark i kvarten. Han spelade strålande i den matchen. I semifinalen så mötte han sin gamle kompis från Skurup Emil Ohlsson. Där bjöd han upp till bra spel men förlorade med 3-2 i set.

Andy gick till kvartsfinal i klassen efter att han slagit Pontus Ekeholm från KFUM Kristianstad med 3-0 i set. Sedan förlorade han kvartsfinalen mot Jimmy Åkesson från Tomelilla AIS med 3-0. Men jag tycker att Andy visade mer vilja i dag än han gjort på länge. Kul att se.

Jim gick till åttondelsfinal här också. Hans åttondelsfinal mot Albin Jeppsson från IFK Lund bådar mycket gått inför framtiden. Han förlorade efter fyra set och siffrorna 11-7, 15-13, 9-11, 11-9. Mycket bra spelat Jim.

Sedan är vi framme vid dagens enda klassvinst och det är Albins seger i Klass 5. Han vann den klassen utan att förlora ett enda set. Han slog Mattias Olsson Skurups BTK, som är klar för U-SM i P-12-klassen med 11-4, 11-9, 11-4 och sedan i finalen vann han mot Anders Lundin Waldners vänner med 11-4, 11-7, 11-4. Därmed så är Albin klass 4 spelare nu. Grattis.

I lagtävlingen ligger Åstorps BTK trea efter första dagen efter att vi vunnit 28 matcher. Resultat efter dag 1:
1. KFUM Kristianstad: 53 segrar
2. Skurups BTK: 35 segrar
3. Åstorps BTK: 28 segrar

Kommentarsfunktionen är stängd.

Pin It on Pinterest