Felicia och Natalie till slutspel i U-SM!

För första gången någonsin har Åstorps BTK fått två spelare vidare till slutspelet i U-SM. Det är Natalie Luu och Felicia Do som fixade det under fredagseftermiddagen. Detta trots att de är F11:or fortfarande och kan spela i F12 klassen även nästa år.

Natalie spelade i pool ett och började mot Olivia Svensson, Rudalens IF. Hon hade ingen större problem att vinna den matchen. Siffrorna blev 11-3, 11-5 och 11-3. I sin andra match mötte hon Alicia Toresson från Skärhamns BTK. Efter att vunnit första set med 11-8 och tagit ledningen med 10-5 i andra så gick hennes spel helt i baklås i den matchen. Och matchen slutade 11-8, 11-13, 5-11 och 7-11. Men Natalie tog sig i kragen och vann sista matchen rätt så lätt med 11-5, 11-6 och 11-7. Därmed slutade hon två i poolen och skall spela slutspel i morgon bitti.

Felicia Spelade i pool tre och började med att möta Ida Fitzgerald från Ås IF. Den matchen slutade med en klar 3-0 vinst efter setsiffrorna 11-7, 12-10. I andra matchen blev det bra spel men tyvärr förlust med 3-2 mot Natalie Siswanto, Tabergs SK efter setsiffrorna 12-10, 8-11, 4-11, 11-7 och 7-11. I sista poolmatchen mötte hon Linnéa Nordlander från Kungsgårdens IS och här gjorde hon sin bästa match för dagen och vann med 3-0 i set efter setsiffrorna 11-6, 11-9, 11-9. Därmed slutade hon också som pooltvåa och skall spela vidare i morgon bitti.

Slutspelet startar i morgon bitti kl 10.10. Har ni möjlighet att åka in och titta på våra spelare, så gör det. De behöver allt stöd de kan få.

Lottningen blev kanske inte den bästa för Natalie men hon brukar ta ett eller två set på henne. Denna gång hoppas vi på att hon tar tre. Hon fick Hanna Chau, Ljungby BTK och matchen startar kl 10.45 på bord 1.

Felicia fick Emelie Svensson från Falkenbergs BTK. Natalie slog henne ganska lätt i Halmstad i höstas men har sdan dess slagit henne två gånger. Felicia har aldrig mött henne men jag tror hon har en liten chans mot henne. Matchen startar kl 10.45 på bord 5.

I kväll kl 19.15 så får de möta Ida Fitzgerald och Filippa Ehen från Ås IF. I den matchen har de goda chanser att vinna. Ida slog ju Felicia i eftermiddags och Filippa spelade i pool två och blev utslagen ur singelturneringen. Om de skulle vinna den matchen får de möta de tredjeseedade paret Annete Lund, Ängby och Jenny Luo, Österåker i åttondelsfinal.

Ni kan följa U-SM på denna här länken direkt om ni vill.

Stefan

Kommentarsfunktionen är stängd.

Pin It on Pinterest