Albin och Natalie spelade final i P-12 i Svedala!

Många framgångar i Svedalas Aprilslaget i helgen! Speciellt så lär man komma ihåg att Albin och Natalie spelade final i P-12!

Arrangörerna ville få Sverigepoäng i P-12 och då gick frågan till våra töser, Natalie och Felicia. De ställde upp och spelade, trots att de var riktigt trötta efter spelet i Lessebo under söndagen. Natalie tyckte det var kul att spela mot killarna och tog sig ända till final. Det måste man säga var starkt gjort trots att de bästa inte var med i klassen. Hon har ju ändå ett år kvar dessutom att spela där.

En kul sak inträffade när Natalie spelade kvartsfinal mot en Lundakille. I pausen mellan andra och tredje set sade hon att det var tråkigt att möta en som inte var seriös. Då sa jag att han uppträder på det sättet för att han tycker att han är bättre bara för att han är kille. Då blixtrade det till i hennes ögon och hon vände matchen. Siffrorna i den matchen blev 3-11, 6-11, 11-9, 11-5, 11-3. Ja, sådan är Natalie.

Resultaten från Aprilslaget:

HS-2 Sebastian och Andy tog sig inte vidare från poolen. Men rapporterna säger att det trots det spelade bra i poolspelet.

HS-3 Sebastian tog sig vidare från poolen med en väldigt liten marginal. 4 bollar bättre än vad trean poolen hade. I slutspelet spelade han bra, men han lyckades inte vinna i åttondelen utan förlorade den med 3-1 i set. Timmy var med i klassen också. Han spelade bra i alla matcherna och han har tagit ett steg till i sin utveckling. Han var absolut inte chanslös i någon av matcherna.

HS-4 Albin hade marginalerna med sig och gick vidare på seträkning. I slutspelet var han riktigt trött, kanske inte så konstigt efter allt spelande i helgen. Men han bjöd ändå upp till kamp, men förlorade mot Jimmy Andersson från Oxie med 3-2 i set. Samma Jimmy som vann poolen i HS-3 där Sebban gick vidare. Albin slutade alltså på nionde plats i klassen. Timmy spelade på nytt bra i denna klassen och var väldigt nära att ta sig vidare från poolspelet. Han vann en match med förlorade med 18-16 i avgörande set mot Paulo Orantes från Arlöv. Jim var också med här. Det är också en spelare som går framåt för varje tävling han spelar. Jim vann en match i poolen och tog sedan set i en av de andra matcherna. Så vi har några som kan slå igen ordentligt till nästa säsong, om de orkar fortsätta träna.

P-10 Tinnie Skjöld hamnade i ett riktigt getingbo i poolen. Trots att han inte gick vidare från poolen så visade han upp ett bra spel som lovar gått inför framtiden, speciellt som han höll humöret i schack. Bra Tinnie, kan du fortsätta med det även när du tränar så lär du snart vara en av de bästa i klassen!

P-12 Här var så lite folk anmälda, men för att de skulle kunna få Sverigepoäng i klassen frågade de Natalie och Felicia om de ville vara med och det ville de. Albin vann klassen utan att aldrig vara riktigt pressad. Det var väl bara i finalen mot Natalie som det var någorlunda jämnt, det säger ju också en del om Natalies spel i den klassen. Hon tog set på Albin i finalen och med lite flyt så hade hon kunnat ta något set till. Natalie slog t.ex Gustav Monien i poolspelet som var seedad trea i klassen. Felicia vann en match och var riktigt nära att gå vidare också. Tinnie bjöd upp till bra spel också, han är på gång. Tror också han märkte att det blev en klar skillnad i spelet när man håller sig lugn.

P-13 Andy vann utan behöva förta sig nämnvärt. Bara tre som ställde upp i klassen och det var inte mycket till motstånd där. Men kul att han höll ihop och vann ändå.

P-14 Åstorparna var dominanta. Nästan bara Jimmy Åkesson från Tomelilla som störde i den klassen. Jimmy vann efter en mycket bra final match mot Sebban. Han vann med 3-2 i set. Sebban tog de två första seten och ledde med 6-1 innan Jimmy vände på matchen. Sebban blev märkbart nervös när han ledde så stort mot honom, för han har aldrig slagit honom innan, trots många jämna matcher. Denna gången var han klart bättre ända tills han trodde han vunnit matchen. Men han närmar sig honom ordentligt så första vinsten är inte långt borta nu. I semifinalen slog han sin bror med 3-1 i set. Man får nog säga att Albin har haft en väldigt bra helg med många bra resultat. Till kvartsfinal gick både Emma Skjöld och Jim Persson. Båda två spelade mycket bra pingis och Emma borde också vara nöjd, det måste vara en av hennes bästa helger som pingisspelare. Hon hade som ensam tjej från Skåne pluskvot i F-13 i Skånelaget och sedan vann hon mot Natalie också i en kvartsfinal i en pojkklass. Bra. Jim går som sagt innan från klarhet till klarhet. Också väldigt kul.

P-15 Sebban och Andy tog sig till semifinal. Sebastian gjorde väl en av sina berömda plattmatcher i poolspelet genom att förlora mot Ralf Hettne, Eslöv. Nämnas skall att Ralf har utvecklats väldigt mycket under vårsäsongen, så någon jättesensation var det kanske inte ändå. Sebastian förlorade sedan semifinalen mot Jimmy Åkesson efter tre jämna set. Andy pressade nämnde Ralf till en femsetare och där förlorade han med 11-9 i avgörande set.

F-12 En trött Natalie vann före en nästan ännu tröttare Felicia. Där var bara fyra i poolen så de behövde inte spela allt för många matcher för att vinna.

F-14 Emma vann före Felicia och en väldigt oinspirerad Natalie. Det var rena klubbmästerskapet, kan man säga, med bara fyra i den klassen.

Synd att det inte var fler deltagare i Svedala. Blev t.ex bara Sverigepoäng i P-12. Vi får kolla mer noga vilka tävlingar vi åker till för det kändes rätt så meningslöst i många klasser. Speciellt i flickklasserna börjar det bli ont om deltagare. Varför tävlar inte flickorna i de övriga klubbarna i Skåne? Eller finns det inga flickor? Tråkigt att vecka efter vecka åka bort och möta sin klubbkompisar. Då kan man stanna hemma i stället och träna. Både billigare och mer givande.

Stefan

Kommentarsfunktionen är stängd.

Pin It on Pinterest