Många bra resultat i Karlshamnsspelen!

Det var några som åkte till Karlshamn i helgen och spelade i Karlshamnsspelen. Åstorps BTK vann två klasser, fick en andraplacering, två tredjeplaceringar, fyra femteplaceringar och tre niondeplatser.

F-11 Här var våra flickor helt överlägsna. Natalie vann över Felicia i finalen med 3-1 i set. Varken Natalie eller Felicia tappade något set under vägen till finalen.

F-12 Här vann Felicia för första gången mot Natalie i en tävling. Hon vann med 3-2 i en mycket svängig match i kvartsfinalen. Setsiffrorna var 11-4, 8-11, 13-11, 4-11, 11-9.

F-14 Här slutade Emma på tredje plats efter att hon bland annat slagit Rebecca Karlsson Kättilsmåla BTK med 3-1 i set. Samma Rebecca som Emma förlorade mot i Skånelaget i Lessebo. Rebecca gick vidare från poolen där hon slog i Lova Isovaara Lyckeby BTK och det var en riktig skalp. Hon slog till bollen mycket bättre än hon brukar, ungefär som på träningen och då kommer resultaten också.

F-15 Här kom den enda “plumpen” i helgen, kan man säga. Men trots det så gjorde flickorna en mycket bra insats. Emma åkte ut på set räkning och Rebecca spelade bra i en svår pool. Det var nog den klassen som var högst klass på i tävlingen så flickorna får godkänt där också.

DS-4 Natalie och Felicia förlorade i första matchen. Felicia förlorade mot Emina Kujundzic med 3-2. Emina vann sedan hela klassen. Natalie hade svårt med en långnabbare och förlorade klart. Bra att vi fått några sådana till klubben så de kan lära sig att spela mot dem.

DS-3 Emma vann hela klassen och det var mycket bra gjort. Hon slog några flickor från Dränningelanda och de brukar vara bra allihop därifrån. Så det var några riktiga skalper hon tog. Bra. Rebecka hade ont i sitt knä igen och kunde inte göra sig själv rättvisa här.

P-11 I Blekinge fortsätter de att seeda i P-11 klassen och det blir där efter. Albin blev inte seedad trots att han hade näst mest Sverige poäng av alla i klassen. Han har också slagit alla som var där under säsongen. Jag anser det är tur att Skånes BTF har tagit bort seedningen i den åldersklassen för det var ett löjets skimmer över seedningen i den klassen. Den första seedade åkte t.ex direkt i poolen. Albin slutade femma här efter att han förlorat mot Taib Sisic Lyckeby i kvartsfinalen med 3-1.

P-12 Här slutade Albin också på femte plats. Han förlorade mot TEAM Sweden spelaren Malte Möregårdh, BTK Frej i kvarten efter tre jämna set.

P-14 Sebban var sjätteseedad och han fick Albins kompis från rikslägren i poolen Alexander Hammarin. Sebban förlorade med 3-1 i set och efter den matchen byte han tillbaka till sitt gamla racket. Sedan gick det lite bättre. Han slutade på nionde plats i klassen.

P-15 Han gick vidare från poolen efter att han för första gången på länge slagit Simon Mattsson från Kristianstad i poolen. Sedan förlorade han första matchen i slutspelet och han slutade även här på en nionde plats.

HJ-20 Jocke slutade på på en femte plats efter ett hyffsat spel i poolen. Men i kvartsfinalen blev David Blomberg från Kvarnby för svår.

HS-3 Sebban åkte ut efter seträkning. Han tog fram det nya racket igen i sista matchen och då funkade det bättre.

HS-2 Här spelade Mille nog sin sista tävling i Åstorps färger. Enligt säkra källor skall han spela i Verums GoIF till nästa säsong. Men man får nog säga att han gjorde en godkänd avslut i klubben genom att ta sig vidare från poolen och sluta på en fin niondeplats i klassen som hade många bra spelare med. Stoffe vann en match och han förlorade klart de andra två matcherna.

HS-Öppen Här gick varken Stoffe eller Mille vidare från poolen utan de åkte direkt. Men där var också många bra spelare med. Klassen vanns av en landslagsflicka, Sara Rask från Dränningelanda BTK.

Mix Här spelade Sebban och Rebecca ihop och de gjorde en klart godkänd insats. Det samma gjorde Stoffe och Emma men de förlorade båda två i första omgången

Nämnas kan att vi tog många finna segrar i tävlingen speciellt på flicksidan. Där man nu kan konstatera att vi har en del som gått framåt mycket nu i vår. Det bådar gått till seriespelet nästa säsong.

Karlshamnspelen hamnar på samma helg som Stag International Cup/Vårspelen nästa säsong och det kanske inte gör så mycket. Det var mycket strul i tävlingen och det var försenat ganska mycket båda dagarna. Men det är ändå synd att tävlingarna hamnade på samma helg.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Pin It on Pinterest