Natalie tog tre titlar i Påskaspelen!

Natalie Luu tog hela tre titlar i Påskaspelen i Landskrona. Hon vann F-11, F-12 och F-14. Utöver det så hade Åstorp en andraplats och tre tredjeplatser. Räknar vi med våra danska vänner så fick vi fyra förstaplatser eftersom Ivan Ou vann P-11 över Albin i finalen. Skall försöka göra en summering av Åstorpsspelarnas prestationer i Påskaspelen i Landskrona här under:

F-11 Här vann Natalie efter att hon slagit sin stora antagonist från Skurups BTK, Malin Nilsson i finalen med 11-7, 11-5, 11-5. I semifinalen så förlorade Felicia mot Natalie med 3-1 i set. Så hon slutade trea i klassen.

F-12 Natalie vann även denna klassen efter att slagit Malin från Skurup i finalen med 2-11, 11-6, 10-12, 11-9, 12-10. Här skall enligt rapporterna från Landskrona Natalie legat under stora delar av femte set. Så det var starkt gjort att ta den matchen. Felicia mötte Malin i semin och den förlorade hon med 6-11, 9-11, 11-8, 11-4 och 9-11. Det var inte långt från att det blivit en ren Åstorpsfinal.

F-14 Här vann Natalie mot en tysk tjej som heter Subei Merle från TTBV Lüneburg. Hon vann ganska lätt också. Siffrorna blev 11-7, 11-4, 11-7. I semifinalen mötte hon Emma Skjöld och den vann hon med 12-10, 4-11, 11-8, 11-3.

F-15 Här spelade både Rebecca och Emma utan att ta sig vidare från poolen. Men det såg ut som att de gjort klart godkända insatser i poolspelet i varje fall.

DJ-17 Om vi tycker att Natalies insatser i helgen var bra så kommer inte Emma Skjölds framfart i DJ-17 så långt efter. Hon gick här till semifinal efter att hon kvartsfinalen slagit Janna Schumacher TTBV Lüneburg med 7-11, 9-11, 11-8, 11-9, 12-10. Janna som slutade på andra plats i DS-2. Där hon bland annat slagit Linda Tellström i semifinalen. Rebecca spelade bra i poolspelet här också men tyvärr räckte det inte ända fram.

P-11 Här blev det en ren Åstorpsaffär i finalen. Vår danske vän Ivan Ou vann över Albin i finalen med 3-0. Albin vann semin mot Taib Sisic från Lyckeby. Taib är en av dem som varit med i talangjakten och U-SM osv och Albin har haft svårt mot honom innan. Denna gång vann han med 3-1 i set. Tinnie spelade bra. Han hamnade i en av de svårare poolerna i klassen. Men man skall inte glömma att han har ett år kvar i klassen. Han tog set på duktige Isak Jönsson Eslövs AI. Bra gjort.

P-12 Här behövs det inte lottas av lottningsprogrammet länge för när Kian Mirsfaradary och Nicolai Michel de Voss är anmälda så hamnar de i Albins pool. Denna gången stod han upp bra mot Nicolai och förlorade först efter fem set och med 11-8 i avgörande. Han slog Viktor Werngren med 3-1 och i sista matchen förlorade han mot Kian med 3-0. Kian vann sedan hela klassen.

P-14 Här åkte Jonas Niva och Andy Wong ut i poolspelet. Speciellt Andy hade chansen men förlorade avgörande matchen mot Michael Hansen Skurups BTK med 3-2 i set. Men det är bara att komma igen. Ny överraskning var att Jim Persson gick vidare från poolen och slutade på nionde plats i klassen. Samma placering fick Sebastian efter att han slutat tvåa i poolen och sedan åkt ut direkt i slutspelet.

P-15 Här spelade Sebastian och han fick Ulrik Johansesson BTK Rekord i poolen, han tog ett set på honom och det var godkänt. Sedan hade han även Martin Eriksson Eslövs AI i poolen och den förlorade han med 3-0. Timmy var också med i klassen och han hade det lika tufft och förlorade sina matcher också. Men han var med i de flesta seten.

HJ-17 Här spelade Sebastian också och han förlorade han alla sina matcher här men han fick med sig några set i varje fall. Viktor Stilling gick vidare från poolspelet men förlorade i åttondelen mot Henrik Selmquist från Höganäs.

HS-4 Timmy var med här och förlorade sina matcher i poolen här också. Trots att han inte vann någon match i helgen så var han med i många av matcherna. Det bådar gott inför framtiden.

HS-3 Både Albin och Sebastian var med här och de vann var sin match. Sebban slog Marckus Kristiansson BTK Rekord och det var bra gjort. Albin slog en från Danmark och det var också bra, men tyvärr så förlorade de de andre matcherna i poolen. Så de gick inte vidare där ifrån.

HS-2 Både Jocke och Stoffe vann var sin match men förlorade de andra matcherna. Så de gick inte vidare.

HS-1 Mille vann en match men förlorade sina andra matcher och gick inte vidare. Stoffe och Jocke förlorade sina matcher i poolen. Inte mycket att säga om. Det var hög klass på startfältet i tävlingen. Nämnas här kan att Viktor Stilling gick vidare från poolspelet men förlorade i första matchen i slutspelet. Det tycker jag var bra gjort med tanke på den höga klassen på tävlingen.

Jag var inte på plats de sista två dagarna p.g.a. jag fått influensan. Men det man kan tyda på resultaten så är vi bland de bästa flickklubbarna nu i Skåne och vi tar in på de bäste hela tiden. Även killarna går framåt, kanske inte lika fort men ändå framåt. Natalies tre titlar är otroliga. Hon tränar bättre nu och det ger resultat. Hoppas bara hon fortsätter med det för hon är i Sverige topp i sin åldersklass nu. Ingen i den åldern går säker längre. Kanske inte de som är lite äldre hellre. Skitkul. Lika kul är det att Felicia, Emma och Rebecca tar in så mycket på sina jämnåriga konkurrenter att de också har chans att blanda sig med de bättre i sina åldersklasser. Kanske redan till nästa år. Då behövs det att de lägger ner energi på sommarträningen och kämpar sig igenom den tråkiga fysen på sommaren. Gör de det, ja då kan vad som helst hända nästa år. Det samma gäller våra pojkar. De kan de också. Det är kul att vara Åstorpare på tävlingarna nu. Inga går säkra för oss längre.

Stefan

Filmer finns att se på Youtube

Uppdaterat: Resultatlista finns här för nedladdning
Uppdaterat: Läs om
Natalies framgångar på HD.se

Kommentarsfunktionen är stängd.

Pin It on Pinterest