Vill du stötta svensk elitpingis och möjligheten till fortsatta TV-sändningar?

Svensk elitpingis har varit igång i drygt 1 år nu. Vid SM i Halmstad hade vi vårt andra årsmöte. 2009 gick ekonomiskt med ett 0-resultat tack vare ett stort bidrag från SBTF. Dock ligger de största kostnaderna nu under vårsäsongen och fram till halvårsskiftet beräknas ett underskott på 700 000 kronor.

När Svensk Elitpingis planerade och budgeterade kontaktades ett mediebolag som hade goda förhoppningar att dra in 1 miljon kronor säsongen 09/10 till Svensk Elitpingis via sponsorer i samband med TV-sändningarna. Resultatet av deras insatser har dessvärre endast blivit intäkter på 300 000 kronor, orsakerna till det kan vara många men att finanskrisen spelat in är nog ganska säkert, andra faktorer skulle kunna vara att Pingisligan är en helt ny produkt som tar tid att sälja in till potentiella sponsorer.

Den ekonomiska situationen hotar nu nästkommande säsongs TV-sändningar. Men vi ger självklart inte upp utan tror och hoppas stenhårt på ett betydligt bättre resultat nästa säsong eftersom TV4 Sport även nästa säsong vill fortsätta sända Pingisligan.

Detta tycker vi i Svensk Elitpingis styrelse är oerhört positivt. Vi i styrelsen och SBTF:s styrelse har ett gemensamt klart uttalat mål att sända i TV också nästa säsong. Förslag finns klara för att man på ett trovärdigt sätt ska få den ekonomiska situationen att bli mer hållbar under nästa säsong.

  • Pingisliga-klubbarna får betala mer per TV-match, klubbarna får ordna inramningen runt matcherna utan den hyrda läktaren.
  • Från Svensk Elitpingis hoppas vi också att en licenshöjning öronmärkt för ändamålet läggs som förslag och antas vid SBTF:s årsmöte i april.
  • Klubbarna i Pingisligan har också visat ett stort intresse för en fortsättning och har visat det genom en extra insättning av 10 000:-/klubb där nästan alla klubbar är med och stöttar.
  • En hel del kostnader som funnits initialt försvinner kommande år och gör att vi har gott hopp om ekonomin i framtiden.

Men NU behöver vi hjälp och stöd från Pingis-Sverige. Vi tror att det är många pingisintresserade runt om i landet som haft högtidstunder framför TV-apparaterna och nu undrar vi om NI vill stötta projektet genom att sätta in valfri summa på konto bankgiro 609-1615. Som tack för hjälpen, för Er som sätter in 200:- eller mer, får Ni gratis inträde på samtliga Pingisliga-matcher nästa säsong och ert namn, klubb eller företag presenterade på hemsidan www.pingisfan.se. Glöm ej att uppge namn och adress vid inbetalningen för att kunna mottaga värdebeviset. Givetvis kan du också donera pengar anonymt.

Gör vi ett gott jobb tillsammans så har SBTF visat stort intresse av att även i fortsättningen stötta projektet och därmed TV-sändningarna. Har Ni andra möjligheter att hjälpa till att ordna sponsorer skulle vi vara mycket tacksamma. Hör i så fall av Er till Svensk elitpingis nya ordförande Thomas Andersson. Telefonnummer 0708 97 45 15 E-post adress: thomas.andersson@ntr.se

TILLSAMMANS KAN VI RÄDDA TV-SÄNDNINGARNA!

Styrelsen Svensk elitpingis
Thomas Andersson, Jan Skärsäter, Max Ansbro, Anders Karlsson
Mats Olsson, Karin Bachstätter, Thomas Buza

Kommentarsfunktionen är stängd.

Pin It on Pinterest