Fina placeringar på söndagen i Öresundsspelen!

Dagens stora överraskning var Rebecca Ulfskans vinst över Ellinor Olofsson från Carlshamns BTK. Ellinor som är rankad på 53:dje plats i Sverige i DJ-20 och är en av spelarna i Carlshamn som slåss om en plats i deras elitserie lag. Rebecca har ingen ranking i DJ-20 innan denna tävlingen ens.

F-14. Här spelade Natalie Luu, Felicia Do och Emma Skjöld. Felicia Do gjorde en kanon match mot Sofia Erkheikki från BTK Rekord som hon vann. Sedan spelade hon jämnt mot Malin Nilsson från Skurups BTK men förlorade efter 4 set. Natalie Luu kom inte alls upp i samma nivå som i går. Hon förlorade sina matcher ganska klart. Emma Skjöld hade väl inte någon av sina bättre helger i pingishagen. Men lär hon sig bara att ta det lite lugnare och inte smäller på direkt så blir det bra där också.

F-15. Här hade Rebecca 2 matchbollar i fjärde set mot Madeline Björding från Falkenbergs BTK. Tyvärr förlorade hon dem och sedan hela matchen. Ända fram till matchbollarna så spelade hon riktigt bra. Sedan föll hon in i sitt gamla spel och som vi brukar säga i klubben. Hon började “pjutta” och då förlorar hon matcherna. Men jag tror nog hon fattar nu hur bra hon är när hon verkligen arbetar på bollarna och slår till den med kraft.

Emma förlorade sin match också. Så länge hon tar det lugnt och väntar på lägena så går det bra. Men när hon börjar stressa så tar spelat slut. Men det är bara att bita ihop och komma igen.

Felicia fick mota Tilda Johansson från Lessebo och hon förlorade med 3-0. Men spelat var riktigt bra. Men Tilda är riktigt bra också så det var ingen som trodde hon skulle vinna matchen men hon höll spelet väl uppe.

Natalie tog lite revansch i F-15 mot vad hon gjorde på förmiddagen i F-14. Hon slog Jenny Olsson från Carlshamns BTK med 3-1 i set. Jenny är nr. 34 i Sverige i F-15 så det var en riktigt bra skalp hon tog där. Sedan var hon tyvärr helt chanslös mot Sofie Petterson från KFUM Kristianstad. Där fick hon lära sig att det inte duger att bara stå och skära utan man måste göra något med bollen själv också. Men det var bra att gå till kvartsfinal i F-15 ändå.

I DJ-20 var Rebecca ensam om att spela i klassen men som hon gjorde det. Vilket glimrande spel det var av henne i de sista tre seten. Har trott att hon kan mycket mer än vad hon visat innan. Men detta var nog strået vassare än vad jag trodde hon kunde prestera. Det var väldigt kul att se att träningen givit resultat i rätt riktning. Att man kan smälla till bollen med marginal över nätet och det riktigt ordentligt också. Riktigt bra gjort och väldigt kul för Rebecca. I kvartsfinalen så förlorade hon mot landslagsmeriterande Jennifer Jonsson från Lekstorps IF i tre raka set. Men hon var inte alls chanslös utan snarar var hon nog lite chokad över vad hon gjort i omgången innan. Hon fick nu 18 friska Sverige poäng som går rakt ner i DJ-17 och F-15 också. Vilket innebär att hon ligger väldigt bra till att få spela i U-SM till våren, redan. Kul.

P-14. Här spelade Sebastian en riktigt bra match mot Kevin Nilsson från Halmstads BTK. Han ledde med 2-0 i set innan Kevin vände. Sedan vann han sina två nästföljande matcher och fick möta kompisen Sebastian Lundahl från KFUM Kristianstad. Han tog första setet och spelade jämnt i andra innan Lundahl rykte i från och vann med 3-1. Albin spelade här också och han vann en match och det var mot Jonas Dahlkvist från BTK Linné och det var en skalp för Jonas är en riktigt bra spelare.

I P-15 så vann Henke sin första match. Här så kom vi på en spe idé som vi nog skall hålla oss till ett tag. I andra matchen möte han en ritigt form toppad Alexander Lund från BTK Frej. Han hade inte så mycket att säga till om i den matchen men det är inte så mycket att säga om. Alexander gick fram som en slåttermaskin i klassen som han vann. Han spelade riktigt bra i denna klassen.

Sebban förlorade mot Elias Sibilius från Falkenbergs BTK. Elias som är en av de bästa 98:orna i Sverige vann i tre raka set. Men det var stundtals bra spel av Sebban.

Albin fick möta Joakim Fernandz-Brink från Eslövs AI. Han hade vunnit både P-13 och P-14 innan i tävlingen. Trotts att Albin kämpade på tappert så var han chanslös.

I HJ-20 så spelade Henke riktigt bra. Han slog först en Dansk ganska lätt. Sedan pressade han Adam Andersson till fyra set. Adam som vann elitklassen i går och han vann HJ-20 senare också.

I Klass 1 fick Billy möta Jonas Berglund från Halmstads BTK. I de två första seten var han chanslös, sedan kom han tillbaka och tog det tredje setet och det fjärde blev jämnt men tyvärr så förlorade han det.

Summering av helgen: En klart godkänd insats av klubben. Många visade att sommarträningen givit resultat. De har blivit starkare så att de orkar att spela ut och slå till bollen på rätt sätt. Det är väldigt kul att se att ni tagit åt er av den hårda fysträningen som ni underkastat er. Det visar att det vi gjort har varit rätt, så vi kommer att fortsätta på den inslagna vägen och fortsätta gnugga teknik och ha minst ett ordentligt fyspass i veckan.

Uppdaterat: Filmer finns att se här!

Kommentarsfunktionen är stängd.

Pin It on Pinterest