HD skriver om oss!

“Trångbodd pingisklubb vill ha hjälp” är rubriken då HD skriver om oss idag.

Våra trånga källarlokaler med dålig luft är inga bra förutsättningar för att träningen ska fungera vettigt. Vi har nog inte hört det sista i detta ärendet.

Åstorps bordtennisklubb växer så det knakar. Nu vill man ha kommunens hjälp med att flytta till större, bättre lokaler.

Tre kvällar i veckan tränar elitgruppen bordtennis i källaren på Haganässkolan. För den som går in i huvudlokalen en trappa ner är det som att gå emot en vägg av varm, kvav och fuktig luft. Här inne trängs åtta spelare vid de fyra borden.
– Vi hade träningsläger här i helgen. Det var en som svimmade och två som fick gå hem i lördags, säger tränaren Stefan Karlsson.
Förutom den dåliga luften är det trångt för spelarna, så trångt att det hänt flera olyckor när spelare sprungit in i varandra eller betongväggarna. Nyligen slog en spelare sönder sitt racket på ett av rören i taket när han skulle smasha.
Åstorps BTK har haft de här lokalerna, två rum i källaren och gymnastikhallen där uppe, sedan början på 1980-talet. För tillfället upplever man en rejäl tillströmning av spelare och har förutom ett damlag i division 1 också fyra herrlag i seriesystemet. Men klubben är rädd för att de begränsade lokalerna ska hindra utvecklingen. Flera talanger finns i klubben och om de inte kan erbjudas en träningslokal i normal standard så lär de lämna Åstorp.
– Det har vi sett flera gånger att när man kommer upp i tonåren så vill man satsa och då går man i stället till exempelvis Rekord i Helsingborg, säger Stefan Karlsson.
Därför har klubben letat ny lokal och nu hittat en på Bangatan. Det är en gammal fabrikslokal som med sponsorns hjälp kan rustas upp till en bra lokal för både träning och tävlingar. Problemet är kostnaden.
– Vi har inte råd att betala hyran själv utan skulle behöva hjälp från kommunen med runt 300 000 kronor om året. Genom att vi flyttar dit skulle också andra klubbar som innebandyn få bättre tillång till lokaler.
För spelarna vore det ett välkommet lyft att slippa de undermåliga lokalerna som föreningen dessutom betalar hyra för till kommunen.
– Jag behöver syrgas varje gång jag tränar. Det är inte bra luft här och vi springer ihop hela tiden, säger Annika Skjöld som tränar ungefär en gång i veckan.

Läs artikeln på HD.se: http://hd.se/astorp/2010/08/18/trangbodd-pingisklubb-vill-ha/

(Bilden lånade vi från samma sida.)

Kommentarsfunktionen är stängd.

Pin It on Pinterest