Läs om lägret i lokalpressen!

Helsingborgs Dagblad besökte vårt läger under veckan, och de skrev en hel del om oss:

“I Åstorps sporthall laddar svenska och danska bordtennistalanger inför säsongen, bland annat med besök av en världsmästare.

Den här veckan är det full fart i sporthallen när Åstorps Bordtennisklubb för första gången arrangerar ett uppstartsläger ihop med danska vänklubben Brønshøj. 32 spelare från nybörjarnivå till landslagsnivå deltar.

– Här är bland annat Viktor Stilling som spelar i danska ungdomslandslaget. Det är en bra blandning när nybörjarna får se vad som krävs av dem som tillhör eliten, säger tränaren Stefan Karlsson.

Samarbetet med Brønshøj inleddes i fjol och innebär bland annat att klubbarnas spelare ställer upp och tävlar för sina vänklubbar. Viktor Stilling har vid flera tillfällen representerat Åstorps BTK trots att han egentligen tillhör den danska klubben.

– Det är riktigt bra att få spela mot lite andra spelare än de som jag brukar möta i Danmark, säger Viktor Stilling.

Under onsdagen fick spelarna också besök av den forne världsmästaren Peter Karlsson som numera är tränare i Falkenbergs BTK.

– Det är kul att vara ute på sådant här och träffa ungdomar. Som aktiv spelare hade man ingen tid till det, säger han.

Flera av spelarna är på den nivån att de kan välja att satsa fullt ut på bordtennis för att tillhöra Sverigeeliten eller så kan de helt enkelt välja att bara spela för sitt eget nöjes skull. Under lägret poängterar Peter Karlsson att det krävs mycket träning och tålamod för att nå toppen.

– Det viktiga är att individen själv ska ta steget. Om klubben eller föräldrarna driver på så blir det inte så bra. Var och en måste hitta sin egen målsättning.

Peter Karlsson gjorde själv ett val att satsa på bordtennis när han var 13–14 år, då han samtidigt var aktiv inom fotbollen. Det var ett enkelt val. Jag var mycket bättre i pingis, säger han och skrattar. Då var han ändå äldre än de två 12-åriga flickor som nu är aktuella för att spela i Åstorps damlag som i höst gör premiär i division 1. Natalie Luu och Felicia Do är två av Sveriges bästa spelare i sin åldersklass och de är självklart med på träningslägret.

– Det är kul. Danskarna är jätteroliga, säger Felicia Do.”

Läs artikeln på hd.se!

Det togs flera bilder också. Dessa finns att se i vårt album på Picasa!

Har du också tagit bilder, får du gärna maila dem till Johan.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Pin It on Pinterest