Natalie, etta och tvåa i Öresundsspelen!

Det blev en del bra resultat i Öresundsspelen på lördagen. Speciellt Natalie Luu som vann sin första ranking 1 tävling i F-12 och blev tvåa i F-13.

Natalie Luu vann F-12 efter att hon enbart tappat ett set under hela tävlingen. Det setet tappade hon i finalen mot My Ylinen från Skurups BTK. Hon har setts spela bättre men hon gör ju bara vad som behövs ändå. Eftersom hon vann klass så övertygande så får hon mer än godkänt. I samma klass spelade Felicia Do och hon gick till kvartsfinal där hon föll mot My. Hon tog i varje fall ett set och det var bra gjort.

I F-13 så gick Natalie till final men där var Tilda Johansson alldeles för svår. Hon var chanslös. Men Natalies facit denna dag är mer än godkänt i en ranking 1 tävling. Felicia förlorade mot Hanna Andrén från Kågeröd med 3-0 i set och stundtals var det bra spel i den matchen.

DJ-17 spelade Emma Skjöld och Rebecca Ulfskans. De förlorade sina matcher men det var jämna set. De visar att inom en snar framtid så kan de vara med och konkurera ordentligt i denna klassen också. De närmar sig för var gång man ser dem. DS-2 spelade de också i och det var precis som i DJ-17 att de är nära men de måste tro på vad de gör. Precis som de gör på träningen. Men det ser hoppfullt ut för dem i varje fall.

P-12 Här gick Albin Karlsson till åttondelsfinal efter att ha vunnit sin pool. I åttondelsfinalen så möte han Malte Lund-Andersson från Brönshöj. Malte spelade bra men för mig så var det ändå en överraskning att han vann över Albin. I P-13 så slog han sin gamle antagonist från Jämjö BTK, Alexander Hammarin med 3-2 i set. Men sen kom den stora plumpen för dagen. Han förlorade mot Sebastian Lindgren från Tyresö med 3-0 i set. Samma Sebastian som han slog lätt i pool spelet på förmiddagen i P-13.

HJ-17. Här förlorade Henrik Selmquist i första omgången. Han har en bit kvar att lära sig och att lita på det nya gummit som han börjat spela med denna säsong. Stundtals så ser det bra ut men sen faller han in i ett passivt spel som inte alls passar det gummit. Men det kommer bara han spelar ut som han gör på träningen så kommer det. Bara börja tro på det så kommer det att bli bra.

HS-2 här spelade Henke och förlorade med ungefär samma resultat som i HJ-17. Ha tålamod så kommer det resultat för eller senare.  Billy började att vinna sin första match på WO för att sedan slå duktige Henrik Johansson från BTK Frej med 3-0. För att sedan förlora mot Joel Svensson Jämjö BTK med 3-0. Men en kvartsfinal plats är klart godkänt i denna tävlingen.

Summeringen av lördagens tävling är att det var klart godkänd för klubben och att det finns några chanser till framskjutna placeringar i morgon också.

Uppdaterat: Filmer finns att se här!

Kommentarsfunktionen är stängd.

Pin It on Pinterest