Sebban och Albin i Växjö GP!

Det var bara Sebban och Klabbe som åkte upp till Växjö GP på lördagen för att spela. Våra andra spelare hade fått förhinder.

Sebban började spela i P-15. Han mötte Christoffer Hult från Dränningelanda BTK. Hans spel var passivt och han gick inte på bollen ordentligt. Men han lyckades få ett set i varje fall.

Klabbe började mot Philip Song från KFUM Stocksund i P-13. Philip som är så pass högt rankad på Sverige rankingen som nia i P-12. Klabbe vann efter fem set och 12-10 i avgörande set. Philip gick till final senare i P-12 så det var en riktig skalp han tog där. Sedan stötte han på långnabbaren Henrik Nordström från Spårvägens BTK. Han tog ett set mot den defensivt spelade Henrik. Klart godkänd insats i P-13.

Sebban spelade sedan i P-14 och det gick riktigt bra idag i den klassen. Han startade poolspelet med att förlora en femsetare mot trettondeseedade Daniel Jacobsson från Åsa IF. Han spelade bra men fick inte med sig de avgörande poängen. Sedan slog han lätt Emil Johansson från Dräningelanda BTK för att sedan spela en helt avgörande match om vem som skulle bli pooltvåa och gå vidare från poolen mot Sixten Norrby Spårvägens BTK. Sebban vann efter fem set och 11-9 i avgörande. Hoppas detta var en liten vändning på alla hans förluster i jämna avgörande set. Han spelade riktigt bra i den matchen.

I slutspelet fick han börja mot Jens Lepikko från VIK 47 som är rankad som nummer 35 på Sverige rankingen i P-14, ca 50 platser bättre än Sebban. Sebban vann den matchen efter ett mycket moget och bra spel efter fyra set. I nästa match stötte han på Albin Jeppsson IFK Lund. Sebastian förlorade förra gången de möttes. Men denna gången var det inget snack om saken. Sebban vann mycket klart i tre raka set. I åttondelsfinal stötte han på Sebastian Lundahl från KFUM Kristianstad som är rankad nia i Sverige. Sebban förlorade en mycket jämn och välspelad match med 16-18, 13-11, 11-13, 12-10, 11-7. Han visar att det går framåt och att han inte är chanslös mot någon i klassen längre. Han slutade på en delad nionde plats.

Albins spel i P-12 var riktigt strålande i de flesta matcherna. Han startade med att vinna över Hannes Ivarsson Ängby SK med klara 3-0 sedan hade han inga större besvär att vinna de andra två poolmatcherna. Han vann poolen riktigt klart. I sin första slutspelsmatch så mötte han Alexander Hammarin från Jämjö BTK. Det blev en riktigt jämn match där Klabbe vann i avgörande set med 11-9 efter att legat under med 9-8. I åttondelsfinalen fick han möta Carl Bojö Spårvägens BTK. Carl är rankad tolva i Sverige. Men det tyckte inte Klabbe var något utan han vann den matchen med 3-2 efter att i sista setet vunnit med klara 11-6. I kvartsfinalen tog det slut sedan mot Anton Bölenius Spårvägens BTK. Anton som i omgången innan slagit ut andreseedade Konrad Åmark från KFUM Kristianstad. Så det var ingen skam att förlora mot honom. Han var bra med i de två första seten, sedan tog tålamodet slut och det blev klar set- och matchförlust till slut. Men Klabbe skall vara mer än nöjd med spelet och han visar att han kan vara med och slå de bästa i klassen i Sverige.

En femte plats i P-12 av Klabbe och en nionde plats i P-14 av Sebban skall de var riktigt nöjda med i denna tävlingen som samlat ännu fler av Sveriges toppspelare i klasserna än det var i Malmö förra helgen.

Vill ni kolla flickornas framfart under söndagen så kan ni klicka på denna sidan så kommer ni fram till liveresultat från tävlingen.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Pin It on Pinterest