Tack för ett fint läger!

Först vill jag tacka: Benny Nilsson från KFUM Kristianstad för att han ville vara tränare på lägret. Han är en blivande stortränare för han kan skämta och säga till spelarna och han har ett stort kunnande. Morten Olsen för hans kunnande som höjde lägret ett snäpp från och med onsdagens träningspass. Mads Schillerup för hans lugna och skämtsamma uppträdande som passar bra i vår klubb och gjorde lägret gemytligt. Helena Karlsson som fixade och donade och gjorde kvällsmaten. Hon var ovärderlig denna vecka. Marcus Gidekull för sitt intresse att bli en tränare av rang. Där finns talang till det. Kim Nilsson för hans två pass på lägret och gott snack med alla våra ungdomar om allt möjligt som gällde pingisen och annat också för den delen. “Tessan” att hon ställde upp när hon kunde. Våra leverantörer av den utsökta middagsmaten, Asian Food och Restaurang Rosenberg. Dan Ulfskans trolleri med grillen på fredagskvällen går inte att glömma. Sist men inte minst tack till Peter Karlsson som kom till lägret och snackade lite material och vad han tyckte vi skulle träna extra på. Lägret fick toppbetyg av honom. Han frågade om han fick komma fler gånger. Svaret blev självklart ja. Så det är inte omöjligt att han kommer igen nästa år.

Måndag: Vi startade lägret kl 14.00 och alla kom i tid. Vi började träna direkt för att tränarna skulle se vilken standard de olika deltagarna hade. Efter det passet delades spelarna in efter spelstandard så att de hamnade med rätt motståndare. Andra passet kördes det mycket kontroll för att avsluta med fys. Fys blev det efter varje pass, men det skriver jag inte mer om nu. Jag måste få beröma spelarna här. De hade mycket bra fokusering på träningen och det fortsatte hela veckan.

Tisdag: Dagen startades med morgonjogg, en runda på 2,7 km som Marcus Gidekull att jobbat fram. Rundan skulle springas varje morgon. Detta blev en chock för några trots att vi pratat om att sådant har man på alla läger med seriös träning. Själva pingisträningen fortsatte som på måndagen. Lite mer fotarbete med bra fokus. På kvällen fick jag uppleva den mest tragiska upplevelsen på hela träningslägret. Våra Svenska spelare blev krossade i landskampen i fotboll med 13-1. Det Svenska laget hade med största sanolikhet förlorat mot FCZ också! Men till deras försvar skall sägas att det var jag som dömde och enligt de Svenska spelarna så var jag alldeles för gästvänlig och de hade några spelare som spelar fotboll också. Det hoppas vi nästan att inte vi hade. För så dåligt var det. Men de kom igen i senare i veckan.

Onsdag: Efter frukost kom Peter Karlsson. Han började med att presentera nyheter från STAG, vår sponsor. Många nya stommar är på väg ut i handeln och de tillverkas i den gamla STIGA-fabriken i Tranås. Inte i Eskilstuna där STIGA gör sina stommar nu. Deltagarna fick tillfälle att testa dem. Sedan körde Peter ett pass med ungdomarna och gick runt och snackade med många av dem. Han t.o.m lärde Benny något nytt om serven. Till eftermiddagspasset kom Morten Olsen och hans kunnande kunde nog ingen ta miste på. Under de två passen blev det en tempohöjning. Det var bra.

Torsdag: Nu var det en hel del som började bli slitna. Men de allra flesta kämpade på rejält även denna dag. På eftermiddagen kom vår revanch: Bowling. Vi vann efter att reglerna hade ändrats av Mads S för han tyckte att den högsta serien skulle räknas i stället för genomsnittet på spelarna. Han trodde nog att han var bäst när han slog till med 177. Våra spelare började lugnt och invaggade dem i säkerhet. Först slog Eddie till med 189 poäng på en serie och då var mungiporna neråt i det Danska lägret. Bara för att visa att vi hade mer och ge så slog Benny till med 207 i sista serien och segern var ett faktum i den landskampen.

Fredag: Dagen började med de två sista passen pingis och fortsatt bra fokus på träningen. Kim Nilsson körde två pass med Viktor och Henke. Han visade min inställning så att de andra tog i lite mer nu när det började bli tungt på träningen. På kvällen blev det landskamp i pingis. Först ut var Sebastian Karlsson mot Simon Dam-Pedersen. Den kampen vann Simon med 3-0. Men spelet var bra. Nästa match, mellan Henrik Selmquist och Mads E Knudsen, blev en riktig rysare. Henke vann med 3-2 efter att legat under med 2-0 i set och sedan gjort en kanonboll när han ledde med 10-9 i tredje set som han vann och sedan hela matchen. Hade han förlorat den bollen kunde det slutat annorlunda. Nu vann han klart de andra två seten också. Som sista match skulle på papperet bli en riktigt bra match. Kim Nilsson som spelar i det Svenska Cadett-landslaget mötte Viktor Stilling som är med i det danska Cadett-landslaget. Kim förlorade det första setet för att sedan vinna tre raka set. Här fick föräldrar, spelare och åskådare en riktigt bra match att titta på. De bjöd verkligen till och spelade öppen och fin pingis. Med detta ledde Sverige den inofficiella landskampen med 2-1.

Lördag: Dags för lägerturnering. Resultaten där ifrån har jag inte riktigt klart för mig mer än att Benny vann A-gruppen och Emma vann C-gruppen. Sedan vet jag att var långt framme i alla grupperna. Tyvärr så var det rätt så många som vek ner sig och inte orkade spela matcherna sista dagen. Så turneringen blev lite “rumphuggen”. Men de som spelare som spelade skall ha en stor eloge för att de genomförde matcherna och det var bra spel i de flesta också. Lite ovanlig prisutdelning blev det. De som vann sina pooler behöver inte vara med på första morgon joggen nästa år. Priserna gick istället till bästa kämpar på lägret en Svensk och en Dansk. I Sverige vann Elias Zakariasen från Malmö IF. Han kämpade hela tiden och var en riktigt bra kompis med alla. Exakt samma motivering så fick Anton B German priset på Danska sidan. Sedan delade vi ut det mindre smickrande priset, tränarens mardröm. Till Danskarnas största mardröm var Felix Hvid. Men hela lägrets största mardröm för tränarna gick det till utan konkurens till Natalie Luu. Det finaste priset som hela lägrets bästa kompis till den danske spelaren Peter Hansen. Han var lika mycket bland de Svenska deltagarna som med de Danska. På hela lägret hade han glimten i ögat. Vi glömde ta med i lokalpressen att han är Dansk handikapp mästare i bordtennis också.

Sammanfattning:
Först från tränarna: Samtliga på lägret behöver träna upp sin fys. Bordtennisen är en fysisk ansträngande sport. Skall man hinna med i de snabba sidledförflyttningarna och kanske orka spela 13-14 matcher på en dag så måste fysen stärkas rätt så rejält. Pingismässigt är det att man måste vårda bollen bättre och inte smälla till direkt, precis som vi i Åstorp har tränat på den sista halvåret. Pingis är egentligen lätt. Principen i varje fall. Får man över bollen en gång mer än motståndaren så vinner man.

Som lägerchef så vill jag poängtera att det var en mycket positiv erfarenhet. Enbart positiva ungdomar hela veckan. Inga bråk. Utan i stället så stöttade ni varandra och hjälpte de som hade det svårt att komma igen. Bra fokusering på träningarna. I varje fall det jag såg. Har inget att klaga på utan det var väldigt kul att se er allihop på lägret. Tror att många av er nu vet vad som krävs för att bli ett snäpp bättre.

Nu har vi sju pass nästa vecka i Åstorp och jag hoppas att ni kommer på dem så att det vi gjort denna lägervecka inte blir bortkastat. Mån, ons, tors som vanligt mellan 18.00 och 20.30. Sedan passen på helgen. Veckan därefter är sista veckan innan tävlingarna börjar och då kommer ni att vara i form om ni fortsätter som vi gjort denna veckan.

Tack till alla som gjort veckan till ett oförglömligt minne. Om jag glömt någon så skall ni veta att jag inte gjort det av vilje utan jag vill tacka alla från Brønshøj, Kågeröd, Safir, Malmö och Åstorp att ni kom till lägret. Jag hoppas att ni också fick ett minne för livet och att ni nu inte glömmer att fortsätta att träna. Det finns talang hos er alla som var här. Välkomna igen nästa år.

Stefan Karlsson

Uppdaterat: Bildarkivet har fyllts på med nya bilder!

2 kommentarer » Skriv en kommentar

Pin It on Pinterest