Träningsläger i helgen!

Det blir alltså ett mini-träningläger i helgen. Vi kommer att fortsätta köra fysen relativt hårt och det gör vi på måndag kväll också. Sedan lugnar vi ner fysen lite inför inför nästa helgs tävling. Sedan kommer vi att köra ett ordentligt fyspass i veckan beroende på hur matcher och tävlingar ligger så kan det bli olika veckodagar på den. På de näst följande helglägren kommer vi att köra fysträning som ett ständigt inslag.

Lördag
10.00 Pingisträning
12.30 Matpaus. Vi äter en medhavd matlåda.
14.00 Pingisträning
15.30 Fys, ute. Ta med skor för löpning utomhusträning. Vid dåligt väder kör vi fys inne.
16.30 Dusch
17.30 Äter vi pizza och snackar pingis

Söndag
10.00 Pingisträning
12.00 Matpaus. Vi äter en medhavd matlåda.
14.00 Träningsturnering
15.30 Fys, ute. Ta med skor för utomhusträning. Vid dåligt väder kör vi fys inne.
16.30 Slut på lägret.

Jag vill citera vad Tomas von Scheele skrev efter U-EM vad Svenska spelare skall träna på. Även ledarna. Tycker vi skall försöka följa de riktlinjerna så mycket som möjligt även i vår klubb. Här kommer hans tankar kring det:

  • På ledarsidan fortsätta jobba in det coachande ledarskap som jag anser är nödvändigt för att vi ska kunna hjälpa spelarna få en bra attityd och få lära sig ta ansvar för sin utveckling.
  • Fokus på det positiva och att se möjligheter. Långsiktighet, tålmodighet, helhet (pingisträning, fysträning och mental träning hänger ihop) är nyckelord som ingår i ett coachande ledarskap.
  • Fortsätta med pingisträning som ligger nära matchsituationen.

Jag vet att förändring inte faller alla i smaken eller är nåt som går enkelt och snabbt att få till men denna handlingsplan vi jobbar efter nu tror jag stenhårt på och alla som vill bidra är välkomna.

Thomas von Scheele
Förbundskapten herrjuniorer

Kommentarsfunktionen är stängd.

Pin It on Pinterest