Division 1 södra damer börjar i helgen!

På lördag eftermiddag startar Åstorps damlag sitt seriespel i div.1 södra. De spelar ett sammandrag i Kalmar mot Ljungby BTK, Skurups BTK och Carlshamns BTK B.

De börjar mot Ljungby BTK som har fått två mycket meriterade spelare: Zhang Fang kommer närmast från BTK Frej i elitserien där hon hade kraftig plusstatistik. Hon vann också elitklassen i Halmstad Masters. De har också fått Michaela Karlsson från Ärtmarks IF och hon har också spelat i elitserien. Sedan innan har de Carolline Olsson med meriter från juniorlandslaget. Skulle tro att det laget skulle varit med om diskussionerna om en SM-medalj i elitserien. Det blir riktigt tufft.

Sedan ställs de mot Skurups BTK på söndagsförmiddagen. De har fått två mycket bra nyförvärv i form av Angelica Augustsson från Trelleborgs BTK. Hon kommer att spela tävlingar och lagmatcher på herrserien för Trelleborg men representerar alltså Skurup i damserien. De har även fått Carilline Tanska från Kvarnby AK som gör likadant där, spelar herrmatcher och tävlingar för Kvarnby och spelar för Skurup i damserien. Sedan innan har de Pearl Lövgren, Johanna Olsson, Annika Nilsson och Linda Tellström i sin trupp. Det kommer också att bli tufft i den matchen, spelar nog inte så stor roll vilka de kommer med.

Sedan skulle jag tro att de har en liten chans mot Carlshamns BTK B. Har inte så bra koll på det laget men “de våra” har slagit några av deras spelare på tävlingar under säsongen så jag tror chansen finns för en jämn match här.

Vi ställer upp med följande lag:

  • Angelica Edsfeldt
  • Rebecca Ulfskans
  • Isabella Dahlgren

Tyvärr så har Emma Skjöld fått körtelfeber och kommer inte att kunna vara med på ett bra tag framöver. Men vi hoppas hon skall tillfriskna så hon kan ta nya tag senare under säsongen.

Ni kan följa matcherna live på Svenska bordtennisförbundets hemsida.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Pin It on Pinterest