En kanonhelg i Köpenhamn!

Elva spelare åkte till Köpenhamn och spelade i Ping Pong Cup som arrangeras av vår vänortsklubb Brønshøj Bordtennis och Københavns BTK. Det mest roliga i tävlingen var att alla fick minst en bra placering!

Efter att varit tre år i Danmark på raken nu så är min inställning till pingisen i Danmark att de går framåt mer än vad svenska spelare har gjort under samma tid. De bäste där över har gått framåt mer än de svenska motsvarigheterna. Spelare ’00 och yngre kommer att bli riktigt bra i Danmark. Vi kommer att behöva ändra träning och inställning till träning i Sverige om vi skall hänga med dem fortsättningen. Det kan också vara en resursfråga.

 • Henrik Selmquist spelade bra under helgen utan att komma upp till sin absoluta topp. Jag tycker han visar upp ett bättre grundspel nu. Dvs han vet mer hur han skall bete sig i olika situationer. Han blev trea i U-21 B. Det var faktiskt bra klass på den gruppen så det skall han vara nöjd med. Spelaren han förlorade mot Mickael Ryding från Bröndby BC spelade en defensiv pingis och det kan man ju inte säga att vi har så många av i Sverige. Så det var en klart godkänd insats. I de andra klasserna blev han lottad mot bra motstånd och det var inte mycket att säga om resultatet.
 • Billy Wahlgren gör en kanontävling. Han vinner ganska lätt HS-2 och går till kvartsfinal i HS-1. Han spelar även jämnt mot Emil Madsen från Sisu/MBK som sedan vann Juniorelit i elitklassen. Billy blir en riktigt bra förstärkning i vårt A-lag och visade också att han är en fin kompis med alla.
 • Christofer Rosdahl börjar hitta tillbaka till sitt gamla spel. Han slutade på en delad 9:onde plats i HS-2 och han pressade också en Dansk i första omgången i klass 1, som sedan gick långt i klassen, till en femsetare. Kul att han är på gång igen.
 • Andy Wong blev trea i Drenge B. Han pressade också en dansk som gick långt i HS-1 i första omgången. Andy har utvecklats mycket bra i sommar. Just nu är det han, Albin och “Stoffe” som slåss om fjärdeplatsen i A-laget.
 • Sebastian Karlsson gick till semifinal i Herr Junior B. Spelet var mycket bra stundtals och han gick till kvartsfinal i U-21 B också. Han har verkligen gått framåt i år. Skall bli kul att följa utvecklingen vidare under spelåret.
 • Albin Karlsson växte under tävlingen. Han slog för första gången denna säsongen Danmarks U-landslagsspelare Nicolai de Voss, som normalt spelar för Skurup. Ii poolspelet i Junior B slutade Albin på en delad nionde plats. Han gick även till i kvartsfinal i yngre drängar Elit. Den klassen vanns av vår danske vän Ivan Ou. Abbe har nu fått sina inlägg i skorna och det har redan märkts en skillnad i spelet. Han har helt enkelt inte så ont längre. Kul.
 • Jim Persson gjorde en kanontävling. Han har verkligen gått framåt i år. Om han fortsätter att träna så lär han snart vara på väg att slå sig in riktigt i våra lag. Det är kul. Här blev han tvåa i Junior C efter att förlorat en femsetare i finalen. Han gjorde bra motstånd även i de andra klasserna han ställde upp i.
 • Jonas Niva gick till semifinal i Junior C. Han har också gått framåt under sommaren och hans träningvillighet gör att framstegen kommer. Han spelade också bra i de andra klasserna han ställde upp i och det bådar också gott inför framtiden.
 • Timmy Malmgren spelade även semifinal i Junior C och förlorade där mot Jim. Men han spelade bra och han var riktigt bra med i de andra klasserna också.
 • Natalie Luu vann Yngre piger och blev tvåa i Pige klassen. Hon slutade även på en femte plats i Junior Elite klassen. Speciellt på lördagen spelade Natalie riktigt bra och jag har sällan sett henne så tänd inför uppgiften som hon var på lördagen. På söndagen gjorde hon vad hon skulle och inget mer.
 • Felicia Do hade en sådan där dag som inget stämmer. Hon vann inte en match på lördagen och spelet kändes inte igen överhuvudtaget. Men alla som spelar pingis vet att sådana dagar kommer då och då, och det är inget kul. Men det som är roligt med Felicia är att hon inte går och älter det någon längre tid utan kommer igen direkt så spelet på söndagen var riktigt bra igen. Hon gick till semifinal i Piger Elit klassen och spelade riktigt bra i semifinalen mot Emma Höjlund som sedan ganska enkelt slog Natalie i finalen.

Det var riktigt kul i Köpenhamn den här gången. Benny Nilsson, vår tränare från sommarlägret, var också med oss på söndagen. Han ställde upp och coachade när han inte själv spelade. För övrigt vann han klass 1 och gick till kvartsfinalen i elitklassen…

Men det som var absolut roligaste var att våra spelare gick runt och hjälpte de andra när de inte spelade. Det visar på en riktigt bra klubbkänsla och så skall det vara. Inga sura miner alltså! Tror det gjorde mycket för resultaten. Kul att se att om någon av våra spelare inte fick hjälp av någon Åstorpare så kunde det dyka upp en från Brønshøj och coacha. Det visar att samarbetet fungerar riktigt bra mellan klubbarna!

Tack till alla som var med och hoppas detta samarbete fortsätter många år framöver.

Resultaten finns här att läsa (tack, Stoffe) och här som pdf.

Läs om helgens tävling på hd.se.

2 kommentarer » Skriv en kommentar

Pin It on Pinterest