Söndagens spel i Varberg!

Bra spel av Åstorparna i dag i Varberg. Alla fyra gjorde godkända insatser.

Det började på morgonen med att Sebban blev tvåa i poolen i P-14 och fick möta sin kompis från Eslöv, Joakim Fernandez-Brink i första slutspelsrundan. Det blev tyvärr förlust i den matchen med 3-0.

I F-14 spelade Emma Skjöld och hon gick för första gången vidare från poolspel i år som tvåa. Hon fick i sin kvartsfinal möta Alice Tolstoy från BTK Rekord. Hon gjorde en kanonmatch, men tyvärr förlorade hon med 3-1.

Sedan började 20-årsklasserna och Henrik Selmquist gör en kanonmatch mot seedade Anders Hammarbäck från Valdemarsviks IF. Tyvärr förlorade han med 3-2. Rebecca var helt chanslös mot Vanja Winroth från Mariedals IK.

I P-15 förlorade Sebban direkt och enligt egen utsago så spelade han helt värdelöst i dag. Så är det ibland och det är bara till att kämpa på vidare. Henke gick ända till åttondelsfinal. Där förlorade han igen mot Anders Eriksson från BTK Linné. Han skall ha spelat bra hela dagen och nu tror vi att han hittat rätt i djunglen av gummin. Det han provade nu har han bara spelat med sedan i torsdags. Det bådar riktigt gott inför framtiden.

I F-15 vann Rebecca sin kvalmatch med 3-0 och gick därmed in i huvudturneringen. Tyvärr förlorade hon en jämn match mot Tilda Johansson från BTK Frej med 3-1 i set. Men det visar att hon gått framåt och är inte så långt i från de bästa i klassen. Tyvärr åkte Emma på stryk i första matchen i F-15. Men hon skall ändå vara glad eftersom hon för första gången denna säsongen fick Sverige poäng. Det lär komma flera.

Läs mer på hd.se!

1 kommentar » Skriv en kommentar

  1. Efter att ha suttit och tittat på killarna och tjejerna en helg i Varberg kan jag konstatera följande: För första gången i år spelar Henrik i närheten av hans förmåga. Med lite mer självförtroende och träning med sitt nya material blir detta bra. Sebastians spel på lördagen visade verkligen vad han kunde, medan söndagens visade på gamla synder. Felicia och Natalie visade verkligen att de tillhör Sverige-eliten, är djupt imponerad av det sätt som de spelar på. Natalie kom verkligen tillbaka från det litet knackiga spel som var i Halmstad, och Felicia tycker jag visar att hon är den i klubben som gjort störst framsteg i sommar. Emma visade verkligen att hon kan spela riktigt bra om hon bara tar det lite lugnare och också låter motståndarna göra några misstag. Rebecca däremot måste göra tvärtemot Emma och våga gå på lite mer, spelet finns där (setvinst mot Tilda Johansson). Albin gör vad man förväntar sig ifrån honom, med lite bättre rörelse kommer det att bli ännu bättre (inte lätt att röra sig om man har ont i hälarna).
    Med tanke på den kvalitet som finns på träningarna så kommer ännu mer framsteg att tas under säsongen.
    Min analys är dock att samtliga spelare måste lära sig att returnera servar och att serva bättre än nu, speciellt i det korta spelet. Där har man fortfarande mycket att lära.
    Jerry

Pin It on Pinterest