HD skriver om ClifftonCup

HD skrev den 26/10 om ClifftonCup:

Tävlingarna som Åstorps BTK arrangerar blir större och större. Till helgen är det dags igen med rekordmånga matcher.

ÅSTORP. På lördag och söndag arrangerar Åstorps Bordtennisklubb sin stora hösttävling, Cliffton cup. Under de båda dagarna ska hela 687 matcher spelas.

– Det är 30 fler än vi hade på tävlingen i våras. Det blir bara fler för varje tävling. Det visar ju att vi gör något bra, säger tävlingsledare Stefan Karlsson. Klubben har två större tävlingar varje år, en på våren och en på hösten. Om deltagarantalet fortsätter att växa så riskerar man snart att behöva tacka nej till spelarna.

– Absolut max är 850 matcher men då får ingenting strula. Jag tror att 750 kan vara mer lagom på en helg, över det får man nog tänka sig för. Tävlingarna inleds både lördag och söndag klockan 9. Det är 14 klasser på lördagen och 10 på söndagen. Matcherna spelas i Åstorps idrottshall på 20 bord. Det ställer också krav på arrangörerna och det 30-tal funktionärer som hjälper till. – Funktionärerna får både vara domare och hjälpa till i kafeterian. Det är så i en liten klubb, som vi är, säger Stefan Karlsson.

Tävlingen ingår i Skånes Ungdoms Grand Prix men i övrigt är den bara klassad som en C-tävling vilket gör det desto mer anmärkningsvärt att så många spelare söker sig hit. – Allra roligast är att vi fått elitspelare från Göteborg som vill tävla här på lördagen.

Varför är tävlingen så populär bland spelarna?

– Vi har bra snurr på det och sällan förseningar. Dessutom samarbetar vi med danska klubbar så det är nog många som kommer hit för att få spela mot danskarna också, säger Stefan Karlsson. Tävlingen är öppen för publik. På lördagen inleds matcherna klockan 9 med de yngre pojkklasserna P9 och P13, dam- och herrseniorklasser. På eftermiddagen med start klockan 14.20 spelar eliten för dam och herr. Även på söndag inleds matcherna klockan 9. För fullständigt program se astorpsbtk.se.

Fredrik Lassen
fredrik.lassen@hd.se
042-489 94 31

Läs artikeln på hd.se

Kommentarsfunktionen är stängd.

Pin It on Pinterest