Åstorparnas insatser i Cliffton Cup!

Vi hade 28 spelare från Åstorps BTK med i tävlingen. Bland dem fanns där några som börjat spela nu i höst och som har talang. Så som Emelie Luu, William Kaplan, Malin Eriksen och Marcus Gidekull. Men även att “gamle” Tommy Persson var med och gjorde come back i tävlingssammanhang.

Jag måste även tacka alla som ställde upp och dömde, stod i kiosken och speciellt till Vera och Marcus som hjälpte till i sekretariatet. Ett omnämnande skall även Samir Mammadov ha som ställde upp och dömde hela helgen. Kul att en av de nya i klubben ställer upp så mycket och hjälper till. Det bådar gott inför framtiden.

Klassen var väldigt hög, t.ex i Herrsingel Öppen där Samuel Roos från IFK Lund vann, där hade vi högre spelpoäng än vad den stora ranking-1 tävlingen i Karlstad hade: De hade 111 poäng mot våra 146 i Åstorp. Väldigt kul. Bara att hoppas att de trivdes och kommer tillbaka till våren. I ungdomsklasserna visade ett gäng från ØBTU upp sig. De visade att Danskarna är inte att leka med längre. De är riktigt på gång där över. Även på flicksidan.

 • Billy Wahlgren kom trea i HS-2 efter godkänt spel men inte mycket mer. I Herrsingel öppen så åkte han ut i poolen. Hans insatser när det gällde att hjälpa spelarna i klubben var ovärderlig under söndagen.
 • Henrik Selmquist tog sig vidare från poolspelet både i H-2 och H-öppen efter bra spel. Det var bra klass i båda de klasserna så det var bra gjort. I en klart sämre klass HJ-17 så blev han tvåa. Han förlorade finalen mot Sebastian Lundahl KFUM Kristianstad med 3-2 och 11-9 i avgörande. Han tycks bli ett snäpp bättre för var tävling. Kul.
 • Sebastian Karlsson blev tvåa i P-14 och P-15. I HJ-17 blev han trea. I H-2 så åkte han ut i poolen. Sebbes spel i helgen visar att han gått framåt åtskilligt denna höst. Han börjar ta åt sig av träningen han lagt ner.
 • Andy Wong slutade på tredjeplats i P-14 och på femteplats i P-14 och HJ-17. I H-2 gick han inte vidare från poolen men det var bra spel hela helgen av honom ändå. Även han visade att han gått framåt ordentligt i sommar. Det är väldigt kul att se.
 • Christofer Rosdahl vann en match i H-2 annars hade han det rätt så tungt i helgen. Han har en bit kvar till toppformen. Men han är på gång.
 • Albin Karlsson, blev femma i P-12, P-13 och P-15. Han hamnade i en riktig mördarpool i P-14 som han förlorade tre matcher med 3-2 i set. Spelade stundtals bra utan att få till det där lilla extra.
 • Rebecca Ulfskans överraskade nog sig själv och många andra med att bli tvåa i Ds-3. Hon slog för första gången Angelica Edsfeldt i semifinalen med 3-2 i set. Hon gick även till slutspel i HJ-17 och det var bra gjort. Det visar att inte ens killarna går säker för henne längre. I DJ-20 blev hon femma. Blandar toppspel med riktiga bottennapp. Men om hon bara vågar tro på sig själv lite mer så lär det bli ännu bättre.
 • Emma Skjöld har väl en bit kvar till toppformen efter sin sjukdom. Men hon är på G. I F-14 och F-15 slutade hon på en tredje plats och i DJ-20 på en femte plats. I DS-3 så åkte hon ut i poolspelet.
 • Angelica Edsfeldt spelade inte på topp under helgen. Inte i Damklasserna i varje fall. Hon överraskade med att “bara” bli trea i D-3 och i D-Öppen. I Herrar 3 åkte hon ut i poolspelet, men i Hs-4 så blev hon femma. Helgens bästa resultat av henne. Men hennes insats som tävlingsledare mellan varven var mer än godkänd. Bra jobbat Angelica.
 • Natalie Luu var inte på topp denna helgen. Hon förlorade för första gången mot en Danska som är lika gammal som henne. Trots att hon inte var på topp så vann hon F-13 och slutade på tredje plats i F-12. sedan gick hon inte vidare från poolspelet i F-14 och i F-15 fick hon lämna WO i slutspelet p.g.a. hon hade ont i magen.
 • Felicia Do blev tvåa i F-12, trea i F-13, femma i F-14 och hon klarade inte poolen i F-15. Godkänt men inte mer. Vi har höga krav på våra flickor födda 98:a. Men så har de också skämt bort oss med fina resultat en längre tid.
 • Tinnie Skjöld åkte ut i poolspelet i HS-5 och sedan blev han femma i P-11. Vi vet att han kan när han är på hugget ordentligt. Så hans femteplats var egentligen ingen överraskning för han är så bra.
 • Jim Persson åkte han i P-15-poolen. I Hj-17 blev han 5:a och i herrklasserna han spelade i gick han inte vidare från poolspelet, men det var ändå bra spel av honom. Han visar att han gått framåt åtskilligt den sista halvåret.
 • Jonas Niva blev tvåa i Hs-5 och uppflyttad till klass 4. mycket bra gjort Jonas. Fortsätt träna så blir detta skitbra till sist. I de andra klasserna han spelade i gick han inte vidare från poolspelet. Men han skall vara riktigt nöjd med sin helg ändå.
 • Timmy Malmgren spelade mycket bra men hade oturen att komma i sådana pooler så att det var nästa omöjligt att ta sig vidare. Spelet var bättre än väntat annars. Nu när han inte kan träna lika mycket längre.
 • Malin Eriksen spelade i F-11. Spelet var stundtals riktigt bra. Med några veckors träning till i vår elitgrupp så kommer detta att bli riktigt bra.
 • Emelie Josefsson var med för att se och lära. Hoppas att hon tyckte det var kul att spela och att det ger blodad tand för en fortsättning inom pingisen.
 • William Kaplan är en kille som nästan precis börjat spela pingis och fick vara med här för att se och lära. Han kämpade på bra och jag tror om ett tag så lär han göra stora framsteg inom sporten. Han har ett stort intresse för det i varje fall.
 • Philip Hall har börjat spela igen efter ett halvårs uppehåll. Han räckte kanske inte riktigt till här men han är på G igen inom vår sport. Bara att hoppas att han skall tycka det är kul igen och han fortsätter att träna pingis.
 • Therése Gustavsson spelade riktigt bra i de klasserna hon var med i. Hon har gått framåt riktigt mycket i år och det bådar gått inför fortsättningen på året i vårt B-lag på damsidan.
 • Emilie Luu är lillasyster till Natalie. Hon vann en match i F-9 och hon spelade bra i F-10. Hon har samma härliga inställning till spelet som sin syster och lika mycket talang, så det ser mycket bra ut.
 • Josefine Bokne spelar mycket bra för att träna så lite som hon gör. Hon vann en match i HJ-17 och hon slutade på 4:de plats i damsingel öppen. I de andra klasserna hon spelade räckte hon inte riktigt till.
 • Kent Tillgrens spel var riktigt bra stundtals. I HS-4 slutade han på en femteplats och HS-3 spelade han många jämna matcher i poolspelet utan att gå vidare.
 • Sebastian Tillgren spelade i P-13. Han kämpade på bra men har en bit kvar. Han har talangen nu är det bara om han orkar ta tag pingisträningen om han skall bli bra eller inte.
 • David Vitas-Lundbergs spel har verkligen blivit bättre. Nu är det bara att han skall tro på det också. Ös på nu David så blir det bra!
 • Tommy Persson gjorde sin första tävling på ca 15 år! Han spelade bra men mötte övermäktigt motstånd. Men om några veckor så blir denna classiclirare giftig i serien. Bara kom igen och träna lite till så blir det bra.
 • Stefan Nguyens spel är lysande stundtals. Men i bland är det lite väl lojt. Men han visade att hans spel kan vara riktigt vasst och med någon veckas träning till så är det inte många i klubben som går säker för honom.
 • Marcus Gidekull hoppade in i HJ-17. Han hade inga större förväntningar på sig utan han kunde spela avslappnat. Han överraskade alla med att ta ett set och det var bra gjort.

Stefan

Kommentarsfunktionen är stängd.

Pin It on Pinterest