Framgångar under lördagen på DM!

Åstorps BTK tog fyra medaljer under första dagen på DM i Helsingborg: Ett silver och tre brons.

Största sensationen var väl att Natalie Luu och Billy Wahlgren tog brons i mixdubbel och spelade strålande i semifinalen mot slutsegrarna Mattias Pernhult och Julia Magnusson. De förlororade tre set med två bollars marginal.

Sebastian Karlsson spelade strålande under dagen. För första gången slog han Martin Eriksson Eslövs AI och det gjorde han i kvartsfinalen i P-14. Ett brons i den klassen är starkt gjort. Han och Rebecca Ulfskans gick till kvartsfinal i mixdubbel och det var också bra. I herrdubblen med Billy Wahlgren åkte han i första matchen.

Felicia Do överraskade stort med att slå både Malin Nilsson Skurups BTK och Natalie Luu för första gången. I och med det gick hon till semi i F-14 och även hon fick en bronsmedalj.

Emma Skjöld tog silver i F-14 och spelat var riktigt bra i mellanåt. Hon förlorade också i första omgången i mixdubblen med Christofer Rosdahl.

Henrik Selmquist spelade strålande i poolspelet i HJ-17. Han slog Viktor Johansson Skurups BTK och Emil Gleerup BTK Rekord och han pressade Junior-landslagsmannen Viktor Fredriksson till en femsetare. I kvartsfinalen stötte han på Ulrik Johannesson från BTK Rekord. Han gjorde den klart sämsta matchen där mot sin gamle kompis från Höganäs och förlorade med 3-0 i set. I dubblarna så gick det inte hellre så bra. Där åkte han ut i första omgången med Andy Wong i herrdubblen och i mixdubblen med Felicia Do.

Andy Wong gick till kvartsfinal i P-14. Han slog Emil Olsson Skurups BTK med 3-2 i poolspelet. Emil som är femterankad i Skåne bland 14-åringarna. Han slutade på femte plats i klassen. Bra. Han förlorade i första omgången i herrdubblen med Henke..

Albin Karlsson slog för första gången Albin Jeppsson från IFK lund men förlorade sedan mot Simon Nilsson Tomelilla AIS med 3-1 och Martin Eriksson Eslövs AI i P-14. Det bådar gått inför P-12 under söndagen.

Rebecca Ulfskans slog KFUM Kristianstads Sofia Petersson med 3-2 i set och i och med det slutade hon fyra i DJ-17. I mix gick hon och Sebban till kvartsfinal.

Billy Wahlgren tog brons i mixdubbel med Natalie. I herrsingel hamnade han i en svår pool och åkte ut direkt i poolspelet. Han åkte också i första omgången i herrdubbel ihop med Sebban.

Christofer Rosdahl hamnade i en riktig mördarpool i herrsingel och åkte i poolspelet där. Han åkte ut i första omgången i herrdubbel med Samuel Larsson från IF Ale och i första omgången ihop med Emma i mixdubbel.

Natalie Luu spelade strålande i mixdubblen med Billy. Men i F-14 förlorade hon alla sina tre matcher i poolen och för första gången förlorade hon mot Felicia.

Tinnie Skjöld, Hamnade i en svår pool i pingisiaden. Så tyvärr förlorade han alla tre matcherna i poolen.

Malin Eriksen, förlorade också sina tre matcher i pingisiaden. Men hon visar att hon blir bättre för var match hon spelar. Det bådar gått inför framtiden.

Under söndagen har vi chans till fler medaljer. På förhand skulle det vara störst chans genom Albin i P-12, Natalie och Felicia i F-12, Henke i P-15 där Sebban kanske kan fortsätta att skrälla och de båda flickorna i F-15 Rebecca och Emma. I F-15 så finns det endast fyra deltagare så där blir det minst ett brons i varje fall.

Ni kan gå in och titta på alla resultaten från DM på denna sidan.

1 kommentar » Skriv en kommentar

Pin It on Pinterest