Lidhultsspelen avslutade träningsveckan!

Efter 28 timmar fördelat på 12 pingispass med en hel del fys i spelade lägerdeltagarna och några till i Lidhultsspelen under söndagen. Efter all den träningen så skulle man kanske tro att de var ordentligt slitna. Men det var inte alla. Skall nu summera lägret och tävlingen här nedan så gott det går.

Vi åkte från Åstorp tisdagen den 2 november. Vi anlände till vandrarhemmet i Kviberg. Alla blev överraskade över standarden, TV på rummet och bra sängar.

Därefter direkt till BTK Linnés träningslokal som nog är bland de finaste i landet. Där tog Markus “Magoo” Johansson emot och satte fart på träningen direkt. Det blev två pass direkt på tisdagen och det myntades ett nytt uttryck direkt av deras spelare när man missade bollen: “Vaaaa“, också tittar man på gummit och säger “smuts på gummit“. När jag såg det så tänkte jag hur hade detta slutat om han hade tränat i våra lokaler. Det hade blivit ett ända långt “vaaaaaa” hela träningen.

Under alla timmarna vi lirade i Göteborg var stämmningen på topp och ingen gnällde över att det var hårt utan de kämpade på under hela lägret och det kommer att ge resultat för alla så småningom i varje fall. För vissa så gick det framåt så att man kunde se det direkt i Lidhult under söndagen.

Magoo var tränare fram till och med torsdag kväll. Sedan åkte han upp och var ledare för BTK Linnés trupp under stortävlingen Ängby Inter. Där vi också hade framgångar genom våra Danska vänner som spelade i Åstorps namn. Ivan Ou blev 9:a i P-12 i denna stortävling med spelare från runtom i världen. Han gick även vidare från poolen i P-14 och det var stark. Viktor Stilling slog Kevin Siu Ängby SK i HJ-20.

Fredag och lördag sköttes träningen av Jennifer Nordqvist och det var också bra träning. Lägret svetsade samman gruppen ännu mer och de sporrade varandra riktigt mycket till att ta i ordentligt på passen.

Nu till Lidhultsspelen i Lidhult under söndagen och där var också några andra med som inte var med på lägret. Skall här försöka sammanfatta var och en så gott det går:

Henrik Selmquist hade verkligen tagit åt sig av Magoos råd under veckan. Men en liten bit kvar är där mentalt. Som att man måste “skita i” allt utanför hagen, fokusen måste ligga på nästa boll. Vilket spel i Lidhult! Fantastiskt. Han vann klass 2 efter att slagit Andreas Larsson från Lidhult i finalen. Andreas har spelat några matcher i elitserien för Halmstads BTK. Efter det så gick han till final i herrar elit. Där förlorade han finalen mot Andreas. Men han är nog ganska nöjd med tävlingen ändå. Nu är han halvvägs till att bli klass 1 spelare.

Sebastian Karlsson spelade stundtals riktigt bra. Han gick vidare från poolspelet både i klass 2 och i klass 3. Hade han inte tappat huvudet helt när han hade tre matchbollar i fjärde set mot Anton G Snygg hade det kunnat bli en riktigt bra tävling för honom också. Men spelet lovade mycket mer för honom också. Två niondeplatser är godkänt, men inte mer.

Andy Wong åkte ut i poolen i klass 2, men gick vidare från poolspelet i klass 3. En niondeplats är godkänt. Han verkade också tagit ett steg framåt på lägret.

Albin Karlsson var riktigt trött på söndagsmorgonen och förlorade alla sina matcher i poolen i klass 4. På eftermiddagen så hade han ryckt bort sina nabb på racketen och han hade vaknat till. Han var ytterst nära att ta sig vidare från poolen i klass 3. Men det såg mycket bättre ut på eftermiddagen och hoppas han har mixtrat färdigt med gummina för denna gången i varje fall.

Rebecca Ulfskans – där har vi en till som gjort fantastiska framsteg under veckan. Spelet hon bjöd på mot Hanna Chau från Ljungby i semifinalen i DJ-17 har hon nog aldrig varit i närheten av innan. Hon gick framåt och slog till bollen i rätt läge och spelade riktigt mogen pingis. Hon gick till semi i F-15 också. Skitkul.

Natalie Luu fyller 12 år i dag. Grattis! Hon hade problem med en fot de första dagarna i Göteborg. Men hon kämpade på så gott hon kunde ändå där uppe. Hennes spel var säkrare i Lidhult än innan. Hon går på mer och står inte och skär så mycket som innan. Ser mycket lovande ut. Tvåa i F-15 och trea i F-14 är mycket bra.

Nu till dem som inte var på lägret men som spelade i Lidhult också:

Felicia Do vann F-12 och blev femma i F-14. Hon spelade bra utan att riktigt övertyga i spelet. Visar på att vi har höga förväntningar efter hennes spel i höst. Men mycket bra att vinna trots att spelet inte stämde till 100%.

Emma Skjöld blev trea i både F-14 och F-15. Spelet var godkänt utan att hon fick till det där lilla extra.

Billy Wahlgren blev femma i klass 2 och femma i klass Elit. Där har vi också höga förväntningar så vi ger honom knappt godkänt. Men att ändå ta sig vidare från poolerna när spelet inte stämmer är också en styrka.

Christofer Rosdahl visar att han närmar sig toppformen nu. Det är väl en liten bit kvar men det ser bättre och bättre ut för varje gång han spelar.

Alla resultat från Lidhultsspelen kan ni läsa här.

Avslutar med att lägret var lyckat och vi tackar även de som var med och sparrade i Göteborg:

  • Deras bulgar som spelar i superettan.
  • Markus Magoo Johansson som gjorde det möjligt att vara där.
  • Jennifer för ett strålande humör och stort kunnande och att Natalie troligen har fått en vän för livet.
  • Åke och de andra seniorerna som ställde upp och sparrade.
  • Viktor Alm och speciellt Jacob Nordqvist som myntat ett nytt pingisordspråk som kommer att höras länge på träningarna i Åstorp: “VAAAAAAA? Måste vara smuts på gummit“.

Tack Linné, vi kommer gärna tillbaks fler gånger!

Linné bjöd även med oss till Polen i sommar på ett träningsläger med dem. Vi får se om vi kan få ihop det på något sätt så att vi kan hänga med dit.

Till slut: Tack ungdomar till oförglömligt minne. Den sammmanhållning och den glädjen ni hade under hela veckan, trots hård träning och nästan ingen fritid alls, så höll ni humöret uppe och gjorde ert absolut bästa. Tack!

1 kommentar » Skriv en kommentar

Pin It on Pinterest