Städchefen dömer ut våra lokaler!

Ingen mer städning!

Efter några veckor slutar Åstorps Kommun med att städa våra lokaler. Städchefen har förbjudit all städning pga den dåliga luften.

En lokal som chefen för fritidsförvaltningen anser är “bra” att utöva sport i, anser alltså kommunens egen städchef är olämplig att städa.

Föreningen har redan tappat en medlem pga hälsoskäl, en tonårig tjej svimmade i somras under pågående träning. Det finns normer som säger hur ventilationen ska vara i en lokal där man utövar sport. Varför då? Jo när man andas behöver man syre och man andas ut koldioxid. Efterhand blir koldioxidhalten så hög att luften inte kan vara lämplig att inandas längre. Till det ska läggas den fuktiga värmen som uppstår under träning. Våra ungdomar måste ha bra luft för att kunna träna säkert! Kan en sådan lokal vara “bra”?

Vi tvingas dessutom avvisa medlemmar pga att vi inte har plats för dem, och det är omöjligt för oss att ha två träningspass efter varandra pga att luften helt enkelt är förbrukad i lokalen efter ett träningspass. Kan detta vara hälsosamt i längden?

Gåta: Vad är skillnaden mellan fritidschefen och städaren?
Svar: Städaren har besökt lokalen.

Lokalen anses vara “bra”. Jodå, lika bra som om hockeyn skulle träna på en grusplan!

Nytt: Helsingborgs Dagblad skrev om detta 13/11.

3 kommentarer » Skriv en kommentar

Pin It on Pinterest