Division 1 södra, Damsammandrag i Åstorp!

På lördag och söndag kommer det att spelas division 1 pingis i Sporthallen i Åstorp. Det är första gången Åstorps BTK står som arrangör för ett sådant evenemang.

Lite om lagen som kommer hit i den ordningen som lagen ligger i serien:

Etta ligger Dänningelanda BTK B. I det laget ingår bl.a en gammal bekanting, Elin Helgesson och som har haft med sig i laget under hösten Fillipa Rohdin, Emmie Danielsson och Erica Kavic.

Tvåa ligger Ljungby BTK med en match mindre spelad. Laget har seriens absolut bästa spelare i Zang Fang som har t.ex vunnit både Halmstad Masters och Värendsspelens elitklasser denna säsong. Hon har utklassat i stort sätt hela svenska eliten i de tävlingarna. Ljungby har också några väldigt lovande juniorer i Carolie Olsson och Michaela Karlsson som tillhört de svenska ungdoms- och juniorlandslagen. De har som reserver de lovande ungdomspelarna Hanna Chau och Emina Kujundzic.

Skurups BTK har Angelica Augustsson med i laget. Hon är väl mer känd som en av stöttespelarna i Trelleborgs BTK’s framgångsrika lag i början på 2000-talet. Hon har bara förlorat en match i serien och lär väl inte förlora så många matcher till. I Skurup spelar också Pearl Lövgren som för några år sedan ansågs som en av de största talangerna på flicksidan i landet men som nu trappat ner lite på sin pingissatsning. De har också Annica Nilsson, Caroline Transka och Jenny Steen i laget.

Råå BTK’s B-lag spelar också i denna serien och laget består enbart av stora talanger: Emma Johansson, Julia Magnusson, Sofia Malmsten, Alice Tolstoy, Jennifer Nilsson och Sofia Erkheikki. De har ett lag som i sina bästa stunder kan hota vilket lag som helst. Ungt och spännande lag.

BTK Frej BTK B ligger på en femte plats och har ett på papperet jämnt lag där alla kan vinna matcher. Laget består av Angelika Thelin, Helena Carlsson-Julin, Ann-Eva Hansson och Jessica Sjövall.

Malmö BTK B har Lisa och Emma Lundell i sitt lag och de har som hjälp Marléen Rosenmeier och Josefin Abrahamsson. Ett lag som ligger lite längre ner i tabellen än väntat men de kan ta poäng mot många lag.

Kalmar BTK har i sin trupp Elina Nilsson, Martina Elofsson, Julia Björklund och Emmy Olsson. De är ett av lagen som Åstorp skulle kunna rubba, med lite tur.

Åtta ligger Carlshamns BTK B. Där spelar Mo Xianfei, Sofi Olsson, Sofia Lindahl-Åkesson, Agnes Sjöberg och Jenny Olsson. Sofia Petersson kan dyka upp i deras lag också under helgen.

Åstorps BTK ställer upp med följande spelare i helgen: Angelica Edsfeldt, Rebecca Ulfskans och de båda 12 åriga jättetalangerna Natalie Luu och Felicia Do. Vi hoppas att de kan knipa några poäng i helgen.

Lördag 10.00:
Åstorps BTK – Kalmar BTK
Malmö IF B – BTK Frej B
Ljungby BTK – Carlshamns BTK B
Skurups BTK – Råå BTK B

14.00:
Kalmar BTK – Malmö IF B
Dänningelanda BTK B – Ljungby BTK
Carlshamns BTK B – Skurups BTK
Råå BTK B – Åstorps BTK

Söndag 09.00:
Malmö IF B – Åstorps BTK
Skurups BTK – Dänningelanda BTK B
Ljungby BTK – BTK Frej B
Carlshamns BTK B – Råå BTK B

13.00:
Råå BTK B – Malmö IF B
Ljungby BTK – Kalmar BTK
Skurups BTK – BTK Frej B
Carlshamns BTK B – Dänningelanda BTK B

Välkomna till Åstorps Sporthall i helgen för att följa division 1 södra damer.

PS.
Tack till Skurups BTK för de vänliga orden på er hemsida.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Pin It on Pinterest