Första dagen i Värendsspelen i Växjö!

Efter att tränat tre dagar i Göteborg hos BTK Linné bar det iväg till Växjö och Maloya Open/Värendsspelen. Träningen hos BTK Linné under överseende av Mr Maggoos ledning var utomordentlig. De våra tränade med yttersta Sverigeeliten på ungdomsidan och det ger resultat.

Felicia Do: Av många bra resultat första dagen var hennes framfart i F 14 det absolut största glädjeämnet. Hon slog Malin Nilsson Skurups BTK, Filippa Bergand Åsa IF och Annie Nilsson Kalmar BTK i poolspelet. Därmed fick hon möta Emma Skjöld Kågeröds BTK i åttondelsfinalen. Där började det lite trögt och hon låg under med 2-0 i set men hon spelade upp sig lite grann och vann sedan med 3-2. I kvartsfinalen fick hon sedan möta Helena Zetterström från Ängby SK, som är rankad fyra i Sverige i F-14. I första setet hade hon två setbollar och i andra ledde hon med 5-2 för att sedan förlora med 3-0. Men mycket bra gjort Felicia. I F-15 gick hon inte vidare men hon slog Jenny Olsson Carlshamns BTK med 3-2 i set och hon tog set på både Ivanova Mariya Mariedals IK och Kujundic Emina Ljungby BTK, så det var mer än godkänt det också.

Natalie Luu hamnade i en riktig mördarpool i F-14. Hon vann tyvärr ingen match trots att hon stundtals spelade bra. I F-15 gick hon vidare från poolen efter att hon hamnat i en trepool mot Rebecca Åkesson Åsa IF, som hon förlorade mot med 3-0, och mot Fanny Ferm från Hovmantorps GoIF, som hon slog med 3-0. I sextondelsfinalen förlorade hon mot Julia Fredriksson Vaggeryds BTK med 3-0.

Rebecca Ulfskans förlorade två matcher i poolspelet i F-15 mot Helena Zetterstöm Ängby SK och Rebecca Karlsson Kättilsmåla BTK med 3-0 och sedan slog hon klart Annie Nilsson från Kalmar BTK.  Tyvärr räckte det inte. i DJ-17 mötte hon Carlolia Tanska från Kvarnby AK. Trots bra spel och ledning med 2-0 i set förlorade hon i första omgången. Men spelet lovar mer.

Andy Wong spelade mycket bra i dag trots att han inte vann någon match. Han pressade Isak Eliasson från Carlstads BTK, 18:de rankad i Sverige, till en sten hård femsetare. Samma gjorde  han med 21:ste rankade Linus Andersson från BTK Safir som han förlorade mot med 3-1 och slutligen förlorade han en 3-2 match till mot Albin Andersson från Vaggeryds BTK. P-15 så var det samma sak. Trots bra spel förlorade han matcherna. Men Andy spelade bättre än någonsin. Bara han sjäv börjar tro att han kan vinna, så kommer segrarna också.

Henrik Selmquist spelade bra utan att glänsa riktigt. Han gick till sextondelsfinal i P-15 där han spelade stundtals riktigt bra, men han förlorade med 3-0 mot Sebastian Luu från KFUM Kristianstad. I HJ-17 gjorde han en klart godkänd insats mot Hampus Nilsson från Kalmar BTK. Men tyvärr förlorade han i ett skiljeset där.

Sebastian Karlsson spelade godkänt i P-14 och tog sig vidare från poolspelet som tvåa i poolen. Sedan slog han Pontus Forsberg Winnö IF med klara 3-1 i set. Han spelade bra i två set men kunde inte knyta ihop det mot Isak Eliasson Carlstads BTK, som han förlorade mot med 3-0 i set. I P-15 spelade han stundtals riktigt bra men i avgörande matchen i poolspelet förlorade han tyvärr med 13-11 i avgörande set mot Rasmus Svensson Mariedals BTK efter att legat under med 9-0 i avgörande set. Han slutade trea i poolen men det går framåt hela tiden. Bara han också börjar tro lite mer på att han kan vinna, så lär resultaten bli ännu bättre.

Albin Karlsson gick för första gången vidare från poolen i P-14 i en ranking 1 tävling. Han slog BTK Linnés 10 åriga supertalang Tim Cornelius med klara 3-0 i set. I sextondelsfinalen stötte han på Taib Sisic från Lyckeby BTK igen. Denna gången var han närmare att vinna. Han förlorade med endast 3-2 i set och snart tar han honom igen. I P-15 hamnade han i en pool med enbart bra spelare och trots att han spelade riktigt bra blev han sist i poolen. Men det var i en klass där de är tre år äldre än honom. Bra ändå.

I morgon ser i varje fall jag fram emot 12-års klasserna. Både Natalie, Felicia och Albin har chans att blanda sig i toppstriderna. Men också de fyra andra i truppen har goda chanser att ta framskjutna placeringar. Det skall bli spännande!

Vill ni följa hur det går i morgon så kan ni klicka här för där uppdaterar de så fort en omgång är färdigspelad.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Pin It on Pinterest