Framgångar i Maloya Open/Värendsspelen!

Det blev stora framgångar i Växjö under fredagens spel. Vi hade två spelare framme i semifinal och vi hade två kvartsfinaler och två åttondelsfinaler.

Jag gör ett försök att analysera resultaten här under om torsdagens spel och lägger till några kommentarer om veckans träning och tävlingsspel.

Henrik Selmquist spelade något av sin livs pingis under torsdagen. Vi börjar i klass 2 där han fick en bra start på dagen. Han slog i poolen bl.a Anders Eriksson BTK Linné som han tränat med under veckan och är rankad tvåa i Sverige i P-14 och som 1398 i världen. Hyffsad skalp! I första omgången i slutspelet slog han stort Mats Hedin från Örjansklubben och även arbetande på Svenska BTF. I åttondelsfinalen förlorade han mot David Palmberg som sedan vann klassen. Han hade ledningar i alla seten men David var starkare i slutet. Sedan kommer vi till dagens höjdpunkt (Albin och Natalie får ursäkta): HJ-20. Henke ställdes i första omgången mot Mattias Lauridsen BTK Frej, som är rankad 8:a i Sverige i P-15. Han vann efter en väldigt taktiskt genomförd match. Återigen visade sig att det inte är så lätt att slå igenom honom. Serve-returerna satt bra (men de kan bli bättre): Det var nyckeln till segern. Henke vann med 3-2 efter klara 11-6 i avgörande. I nästa omgång fick han möta Jesper Hedlund från Lindköpings PK. Han är Elitspelare och rankad på 13:de plats i HJ-20 i Sverige och på 948:e plats i världen. Han vann en mycket jämn match med 3-2. Där han hade matchbollar emot sig men lyckades vinna ändå med 13-11 i avgörande. Kan väl bara konstatera att han går från klarhet till klarhet, den gode Henke. Finns i stort sett endast positiva saker att säga om honom. Det kanske roligaste av allt är att det inte känns som att han nått sitt max ännu utan det finns mer att utveckla, mycket mer. Skitkul. Fortsätt träna så kan detta bära långt!

Albin Karlsson tog sig för första gången till semifinal i en ranking 1 tävling P-12. Han spelar bättre och bättre för varje vecka nu. Hans hälproblem har blivit lite mindre, och i och med det så kan han röra sig bättre och även då träna bättre. Han tog sig till semifinalen utan några större problem men där stötte han på Villmer Georgsson från Spårvägens BTK, Villmer som är utpekad som den största talangen i Sverige. Han är född 00 och är redan t.ex klass 2 spelare. Albin höll spelet väl uppe men Villmer var lite säkrare och vann ganska klart i tre raka set. I klass 3 stötte Abbe på sin kompis från BTK Linné Gustaf Bergsten i första omgången. Han förlorade med 3-1 i set men han spelade riktigt bra i den matchen. Gustav gick sedan till final i klassen.

Natalie Luu hamnade i en ganska lätt tre-pool i F-12 där hon lätt gick vidare. Hon ställdes sedan mot Hanna Andrén från Kågeröd i kvartsfinalen. Hon förlorade de två första seten men men vände sedan på steken i de tre följande seten. Natalie spelade ruskigt bra. Det absolut det bästa jag sett henne spela någonsin. Nästan så man tyckte synd om Hanna. För hon spelade också riktigt bra. En av de bästa matcher jag någon sin sett i F-12 faktiskt. Men sedan verkade som Natalie tog slut efter den urladdningen för hon var inte att känna igen i semifinalen mot Malin Nilsson från Skurups BTK. Hon förlorade klart i tre raka et mot henne. I DS-3 så var hon nära att ta sig vidare men förlorade på set räkning. Bra vecka av Natalie. Hon visade hur bra hon är när hon vill och om hon lägger ner lite mer tid på träning så kan det bära långt – riktigt långt.

Felica Do fortsatte att spela bra under torsdagen men fick inte riktigt till det på de viktiga poängen. Hon tog sig vidare som tvåa i poolspelet i F-12 efter att förlorat med 3-1 mot talangen från Spårvägen, Ellen Holmström. Även hon född 00. I slutspelet ställdes hon mot Malin Nilsson från Skurup. Trots att hon spelade bra förlorade hon med 3-2 i set efter att förlorat sista set med 11-9. I DS-3 var hon enda tjej att komma vidare från poolspelet. Hon hamnade i en tre pool där hon förlorade klart med 3-0 för att sedan spela alldeles strålande mot Sofie Olsson från Carlshamns BTK. I kvartsfinalen fick hon möta Sofia Malmsten från BTK Rekord. Hon förlorade klart med 3-0 men hon skall vara mycket nöjd med veckan. Hon har gått framåt med älgkliv och hennes spel har blivit mycket säkrare. Detta kan bära långt och frågan är om inte Natalie får passa sig nu som F-12-etta i klubben. Så mycket har hon gått framåt.

Sebastian Karlsson spelade i klass två och tre under torsdagen. Han började med att slå en klass två-spelare men sedan förlorade han den avgörande matchen i poolen mot sin antagonist Rasmus Nilsson från Lyckeby med 3-2 i set. I klass 3 vann han lätt i första omgången för att sedan förlora mot kompisen Viktor Alm från BTK Linné med 3-1 och det är väl lika jämnt mellan Viktor och Sebban som det är mellan Rasmus och Sebban, så denna dag hade han inte marginalerna med sig. Han får inte ut det han kan på tävlingar. På träningar spelar han riktigt bra men på tävlingarna så knyter det sig. Men han är också verkligen på gång och jag tror det bara är en tidsfråga innan det lossnar rejält nu. Han kan när han vill, det märktes under vistelsen i Göteborg.

Andy Wong spelade i klass 2 där han inte vann någon match, men han hamnade ju i en svår pool. I klass 3 vann han först mot Mattias Olofsson från BTK Frej med klara 3-0, för att sedan förlora mot Alec Friman från Dränningelanda med 3-1 i set. Men det blev fyra jämna set. Andy liksom Sebban spelar otroligt bra på träning men sedan vill det sig inte riktigt på de avgörande bollarana. Men det är samma där. Det är bara till att träna och ligga i så kommer säkert resultaten. Under denna vistelsen spelade han så pass bra han tog tillbaka sin A-lagsplats.

Rebecca Ulfskans vann en match i poolspelet i D-3 men förlorade de andra två matcherna. Men det var nära mot Emma Nilsson Carlshamns BTK. Hon förlorade med 3-1 men det var tre jämna set. I DS-2 förlorade hon alla tre matcherna. Men trots stundtals bra spel vill det sig inte riktigt. Hon kommer in i för många djupa dalar i matcherna. De måste kortas ner sedan blir det bra. Men Rebecca verkar hade det väldigt tungt överhuvudtaget med sin pingis för närvarande. Vi i klubben hoppas verkligen att hon kommer över tröskeln och inte gör allvar av sitt hot om att lägga av. Hon behövs i klubben, både som spelare och som kompis. Kom igen “Becca”!

Nu skall det bli intressant att följa spelet i Varberg i helgen. Kanske resultaten upprepa sig för dem som spelade bra i Växjö och kan det börja lossna för dem som hade det lite tyngre men ändå spelade bra? Jag kan bara konstatera att klubben verkligen är på gång. Nu slår vi inte enbart spelare som är ranklade i Sverige utan också sådana är rankade i världen. Otroligt, men där är mer att ta av!

Ni som är med i fortsättningsgruppen eller pingisskolan som läser detta: Ni har också talang att komma hit. Snacka med dessa spelare och försök få slå lite med dem på någon träning. Så lär ni er vad som krävs och vad som behövs för att nå så långt som de kommit. Varför inte komma längre än dem?

Läs om tävlingen på HD.se.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Pin It on Pinterest