Henke övertygade i Mölndal!

Det blev många bra resultat i Mölndals ranking 1 tävling. Henrik Selmquist slutade trea i HJ-17 och nia i P-15. Albin Karlsson blev femma i P-12 och Natalie Luu och Felicia Do slutade på femte plats i F-12.

Henrik Selmquist startade inte så bra i HJ-17. Han förlorade en match i poolen men gick vidare som tvåa. I första slutspels matchen så möte han Amadeus Qvarnström och han tappade de två första seten, men sedan vände det. Han vann tre raka set. Sedan möte han Anders Eriksson från BTK Linné och där stor spelade han. Vann i tre raka set. Han spelade riktigt bra i kvarten också som han vann i skilje set för att sedan lägga i skilje i semifinalen mot Robin Svensson. I och med det så är han klar för både för U-SM i P-15 och i J-SM i HJ-17.
I P-15 så vann han första matchen och sedan ställdes han mot Anders Eriksson. Denna gången vann Anders med 3-2 i set.
Henkes spel denna dag var otroligt i slutspelet i HJ-17. Måste var det absolut bästa han gjort någonsin.

Albin Karlsson spelade som sin vana trogen upp och ner. Han tog sig vidare från pool spelet i P-12 som tvåa. Sedan fick han stå över i första slutspels omgången för att sedan få möta första seedade Felix Bengsson Lindome BTK. Albin spelade ut och vann med 3-1 i set. I kvarts finalen så fick han sedan möta Johan Bjänlind från Partille BTK. Den matchen förlorade han med 3-0. Men det var godkänt ändå. Han visade att när han kommer upp i sin höga standard på spelet så kan han slå vem som helst i P-12. Men hans lägsta nivå är för låg fortfarande.
I P-13 fick han Wo i första matchen för att sedan förlora i tre raka set i nästa omgång.

Felicia Do spelade det bästa spelat jag sett henne spela någon gång i F-12. Hon slog Filippa Bergand från Åsa BTK  med 3-1 i set i pool spelet t.ex. i åttondelsfinalen krossade hon Clara Carlsson från Åsa IF med 3-0 i set. Clara som hon förlorade mot förra helgen i Borås t.ex. I kvartsfinalen så möte hon Erika Fronth från Falköpings BTK. Här spelade hon mycket bra. Men tyvärr förlorade hon med 3-2 i set. I F-13 så förlorade hon i första omgången.

Natalie Luu kom också på delade femte plats i klassen. Hon har börjat öppna mycket mer nu och hon verkar mer intresserad än innan också. Hon förlorade två matcher under dagen mot Julia Fredriksson från Uddevalla BTK. Julia ligger förre henne på rankingen så det är inte så mycket att säga om. Men Natalies spel är bättre än innan och kommer hon ner och tränar mer som hon nu äntligen har lovat så kommer detta att bli bra.

Andy Wong spelade bra i P-14. Han slog den som var seedad i sin pool, men tyvärr så förlorade han de andre två matcherna med 3-1 och 3-2. Men han är på gång igen ordentligt. Det syntes under dagen. Då han vann sin kval match i P-15 och spelade sedan bra i första omgången, som han tyvärr förlorade. Nu fattas bara lite självförtoende sedan kommer segrarna också.

Rebecca Ulfskans spelade bättre än på länge. Mer positivt spel och inte så mycket “safe” spel. Tyvärr så fick hon mycket svåra lottningar som gjorde att hon inte vann någon match under dagen. Men både jag och många med mig på läktaren tyckte att om hon fortsätter så här så lär det kanske redan i Kävlinge nästa helg att gå bättre.

Resultaten från tävlingen finner du här. Men de är väldigt dåliga på att uppdatera den sidan så ni får ha tålamod med att se resultaten.

Tyvärr så fick Sebastian Karlsson stanna hemma för han hade fått feber och där med så fick vi dra oss ur kvalet till lag- SM i P-15 som skulle gått i Kalmar under söndagen. Vi fick inte fatt i tillräckligt med folk helt enkelt till det. Nu står hoppet till Felicia och Natalie i Lyckeby under söndagen där de skall försöka kvala in i F-13. De möter Skurups BTK och Lyckeby BTK,s  F-13 lag. På papperet så skall de ha en god chans att ta sig vidare till slutspelet i lag-SM i Vällingby i under mars månad i år.

 

 

1 kommentar » Skriv en kommentar

Pin It on Pinterest