Bjärnumsträffen, lördag!

Vi fick en klasseger, två andraplatser, två tredjeplatser och två femteplatser under lördagens spel i Bjärnumsträffen. I och med det ligger vi tvåa i bästaklubb-priset. Endast nio matcher efter KFUM Kristianstad som inte har lika många deltagare med på söndagen som Åstorp, så chansen finns att vi kniper vandringspokalen i år.

Albin Karlsson vann P-12 efter övertygande spel. Han tappade inte ett enda set under dagens spel i klassen. I finalen så slog han blivande dubbelpartnern i U-SM Loa Schoog BTK Rekord med klara siffror. I P-14 hamnade han i samma pool som sin bror Sebastian och i den matchen så spelades nog dagens bästa pingis där Albin gick segrande ur striden med 3-1. Men eftersom Albin förlorade mot Hampus Olsson med 3-2 och Sebban slog honom  med 3-0 så vann ändå Sebban poolen.

Sebastian Karlsson var i stort sätt tvingad att vinna antingen P-14 eller P-15 för att ha en chans att komma med till J-SM. Han förlorade semifinalen mot Kian Mirsfardary med 3-0 där alla seten förlorades med 2 bollar i P-15 och han hade setbollar i ett set. I P-14 förlorade han mot Robin Sippola med 3-2 och 12-10 i avgörande set i semifinalen.

Andy Wong misslyckades totalt i P-15 och gick inte vidare från poolen. Men i P-14 storspelade Andy och visade igen att han kan spela pingis. Han gick till final och där förlorade han med 3-2  mot Robin Sippola efter att han haft setbollar i fjärde set. Skitkul Andy att du är på gång igen.

Samir Mammadov som spelat pingis i tre-fyra månader gick ända fram till kvartsfinal i P-14 där han sedan förlorade. I P-15 slog han Hampus Olsson från KFUM Kristianstad med klara 3-0.Hampus som är rankad 10:a i Skåne i P-13. Väldigt bra gjort Samir och väldigt kul.

Johan Westerlin tog sig ända fram till final i klass 5 där han förlorade mot Axel Boström från KFUM Kristianstad med 3-0. Men det är bra gjort att ta sig till final i klass 5 efter två års uppehåll med pingisen. Bra, Johan.

Alexander Johansson tog sig vidare från poolspelet i både P-15 och klass 5 och det är också väldigt bra gjort. Han har också hållt upp några år med pingisen för att nu göra come back. Bra, Alex – du visar att du kan bli bra om du lägger ner lite tid på pingisen.

Alla ni andra gjorde mycket bra i från er och de allra flesta vann matcher eller åtminstånde vann set i tävlingen. Det visar att vi har en bra bredd i klubben nu och att framtiden är ljus för klubben. Kul och det skall bli spännande om vi kan ta hem vandringspokalen för första gången i Bjärnum till Åstorp i morgon.

Lycka till i morgon alla ni som skall dit.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Pin It on Pinterest