Brøndby GP!

Vi var ett gäng som åkte över sundet i fem bilar tidigt i lördags morse. Sammanlagt så var vi 25 personer däröver, fördelat på 18 spelare och 7 föräldrar. Speciellt kul att så många föräldrar var med!

Vi hade en del framgångar i tävlingen och även en del överraskningar, både i spelet och utanför pingishagarna.

För en gångs skull så börjar vi med livet utanför hagen. Klockan 10 på lördagsförmiddagen gick elen i hela Brøndby. Det måste har varit ett allvarligt fel eftersom ljuset i hallen inte kom tillbaka förrän klockan 12. Så spelet höll på ända tills klockan halv tio på lördagskvällen. Då blev det bråttom att ta sig till vårt stamställe i København för att äta. De stänger nämligen klockan 10. Typiskt att vi hade en som spelade i den sista finalen för dagen. Men vi hann dit och fick i oss mat. Sedan begav vi oss tillbaka till hallen för att sova i Brøndby Bordtennis klubblokal. Det gick alldeles utmärkt att sova där.

På söndagen var det en del som var riktigt trötta men de kämpade på riktigt ordentligt. Jag måste få berömma alla spelarna, de uppförde sig ordentligt mot varandra och de som varit med ett tag tog väl hand om de som inte spelat så länge. Att det var så många föräldrar som följde med och hjälpte till efter bästa förmåga och såg till att stämningen var på topp, gjorde att det blev en minnesvärd resa.

Klubben hoppas att det kan fortsätta så här också. Det kom fram önskemål på att vi skulle ta oss till Bakken en helg när tävlingarna var slut för säsongen och jag lovade att jag skulle titta på det. Tror nog vi kan fixa det också.

Vill också passa på att tacka både vår tränare på förra träningslägret, Benny Nilsson. Han kommer i år också. Även Martin Lovén som gick runt och snackade med våra spelare och var en i gänget. Martin som är elitspelare och har spelat i superettan i år för KFUM Kristianstad. Nästa år kommer han att spela för Enig som också spelar i superettan. Det blev också klart att han kommer att lira för vår vänklubb i Danmark, Brønshøj nästa säsong. Brønshøj går upp i Danmarks elitserie som kallas Stigadivisionen där.

Nu till resultaten för våra spelare. Den klart bästa och mest överraskande prestationen stod William Kaplan för. Han blev tvåa i Yngre drängar B. Mycket överraskande men också mycket bra gjort. William har endast spelat några få månader. Sebastian Karlsson blev också tvåa men det var i HJ-17 B. Han förlorade finalen med 13-11 i avgörande set. Också bra gjort. I samma klass slutade Stefan Nguyen på femte plats. Billy Wahlgren blev trea i HS-2. Vilket han belönades med tre flaskor vin. Man kanske kan säga att det är lite andra priser i än vad vi är vana vid i Danmark. I varje fall i seniorklasserna. Vi åker ju inte till Danmark utan att någon flicka gör något riktigt bra. Denna gången i Natalies, Felicias och Angelicas frånvaro steg Malin Eriksson fram och tog en fin femteplats i Yngre Piger B. Kul. Marcus Engvall slutade på niondeplats i Puslinge B. Han visar att där kan det bli något stort med tiden om han orkar hålla i och det tror jag. För i hans grupp är där en härlig stämning och de går framåt allihop. Mest kul är det att de verkar ha så kul tillsammans.

Än en gång tack för att ni gjorde denna resan till en trevlig upplevelse och hoppas att vi kan göra om det i framtiden.

Ni som kan något om Dansk pingis kan se att det var riktigt bra spelare med i tävlingen. Resultaten från tävlingen kan ni se om ni klickar här.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Pin It on Pinterest