Storspel av Rebecca i Askim Cup!

Det blev en del bra resultat i Askim Cup i helgen i Göteborg. Rebecca blev tvåa i F-15 efter att hon slagit slutsegraren i DJ-17 och DJ-20 klart i semifinalen Marya Ivanova Mariedals IK. Dessutom blev Henrik Selmquist klubbens första klass 1 spelare på 30 år. Annars var det mest väntade resultat.

Rebecca Ulfskans spelade i DJ-17 och DJ-20 på lördagen. Redan då märktes det att det var något stort på gång. Hon spelade stor pingis men fick inte med sig de avgörande bollarna. Hon tog set i alla matcherna så det var riktigt bra. På söndagen började hon med att förlora mot duktiga Annie Nilsson från Kalmar BTK med 3-2 för att sedan vinna med 3-0 i nästa match. Sedan var det en direkt avgörande match mot Felicia vem som skulle gå vidare från poolen. Hon vann med 3-2 i den matchen och sedan i ren glädje av att gå vidare verkade som slog hon ut Marya med klara siffror. Det blev 11-8, 11-6, 11-7 och det var det absolut bästa spel jag någonsin sett henne spela. Kul. I finalen var hon sedan ganska chanslös mot Erika Fronth från IFK Falköping. Detta bådar gått inför U-SM och fortsätter hon nu med detta spelet så kan hon bli en sensation i där.


Natalie Luu började med att förlora överraskande mot Matilda Brovall från Onsala i F-12  med 3-1 i set. Hon kom inte riktigt igång trots att hon kämpade tappert. Hon gick ändå vidare från poolen och i kvartsfinalen stötte hon sedan på duktiga Julia Fredriksson från Uddevalla BTK. Julia som är rankad trea i Sverige i F-12 klassen fick lite problem och vann endast med 3-1 i set och spelet stämde betydligt bättre där. I F-13 vann hon poolen ganska lätt för att sedan gå till semifinal i klassen. Där stötte hon på Annie Nilsson från Kalmar BTK och förlorade med 3-2 i set efter att hon haft fyra matchbollar i fjärde set. I F-14 tog hon sig vidare från poolen men förlorade mot Alice Eriksson från Lindome BTK med 3-1 i set. I F-15 hamnade hon i en svår pool och vann endast en match. Godkänd helg men inte mer av Natalie. Vi har ju stora förhoppningar på henne som vi alla vet.

Felicia Do spelade bra i F-12 där hon gick fram till semifinal och där fick hon möta Julia Fredriksson. Hon gör en jättematch och leder med 2-1 i set för att sedan förlora ganska klart i de två sista seten. Men där visar hon att hon inte är chanslös mot någon i Sverige i F-12 längre. I F-13 går hon också till semifinal och där förlorade hon ganska klart denna gången mot Erika Fronth. Erika är nummer 1 i F-12 i Sverige. Men hon är inte chanslös mot henne heller för i Mölndal för en månad sedan förlorade hon i skilje i den matchen. I F-14 åkte hon ut i poolspelet efter seträkning och i F-15 förlorade hon mot Rebecca i en direkt avgörande match i poolen. Felicia går från klarhet till klarhet och hon har chans att skrälla riktigt i U-SM. Kul.

Henrik Selmquist spelade i HJ-17 på lördagen och där visade han upp en riktigt dålig attityd så han gick inte vidare från poolen i HJ-17 som var en riktig missräkning. Han var seedad fyra i klassen. I HJ-20 började han med samma attityd men spelade ändå upp sig något. Han blev till slut femma i klassen. På söndagen blev han han femma i P-15 och nu var attityden betydligt bättre till pingisen. Han förlorade med 12-10 i avgörande mot duktigt Emil Olsson från Skurup i kvartsfinalen. Men som sagt spelet var betydligt bättre i dag. Sedan kommer höjdpunkten för honom under helgen: Henrik hade 10 poäng kvar att ta för att bli klass 1 spelare. Han hamnade i ganska lätt pool som han vann. I åttondelsfinalen fick han möta Sebastian Sørensen från Vestegnen som han slog med 3-2. Ingen större fara på taket ändå eftersom han vann sista setet med 11-1. I kvartsfinalen stötte han sedan på Lars Glimbringer från Svanesunds GIF. Han var tvungen att vinna den matchen annars hade han hamnat på 89 poäng och man behöver 90 för att bli klass 1 spelare. Det började kanske lite trevande och det stod 1-1 i set för att sedan hitta riktigt rätt och vinna ganska klart i de två sista seten. I semifinalen hade han två matchbollar mot Kasper Furebo från Vestegnen BTK i Danmark i fjärde set och sedan så rullade det på för Kasper i sista setet som han vann ganska klart. Men “Henke” är nu klass 1 spelare i varje fall och det är väldigt kul, både för honom och klubben. Men hans attityd under lördagen drar ner hans betyg ordentligt.

Sebastian Karlsson spelade för det mesta riktigt bra i helgen. Han slog Hampus Nilsson från Kalmar BTK två gånger. Både i klass 2 och i HJ-17, vilket är väldigt bra gjort. Han åkte ut i HJ-17 efter att vunnit en match och det var mot Hampus som sedan vann poolen. I P-14 slutade han på nionde plats efter att förlorat mot Emil Olsson Skurups BTK med 3-0 i åttondelsfinalen. På söndagen gick han vidare från poolen som etta i P-15 efter att han bland annat slagit seedade Esben Larsen Virum/Sorgenfri med 3-1 i set. I åttondelen förlorade han mot Sebastian Sørensen från Vestegnen BTK med 3-2 efter att han stundtals spelat riktigt bra. I HS-2 slog han Hampus igen 3-2 men förlorade mot Esben med 3-2 vilket innebar att det blev bollräkning och för en gångs skull vann han den och gick vidare som pooletta. I åttondelen stötte han på materialspelaren Björn Andersson från Trollhättan. Han var tyvärr totalt chanslös i den matchen. Han fixade inte hans gummi alls. Men det var godkänt spel under helgen för “Sebban” men tyvärr verkar det inte räcka för att ta sig vidare till J-SM för honom. Men han har en liten chans nästa helg i Bjärnum att fixa det. Men då behövs det stor dåd av honom.

Alla resultat hittar ni här om ni vill kolla dem.

1 kommentar » Skriv en kommentar

Pin It on Pinterest