Vandringspriset kvar i Åstorp!

När Söderåsalliansmästerskapen avgjordes under lördagen i Kågeröd så var det frågan om Kågeröd skulle kunna ta tillbaka vandringspriset igen. Svaret blev nej. Åstorps BTK försvarde sin ställning i Söderåsens topp i år igen och tallriken blev kvar på kansliet i Åstorp.

Jag kommer här att gå igenom klass för klass. Ni som inte blir omnämnda skall veta att vi ledare i klubben tyckte ni gjorde mycket bra ifrån er. Alla visar upp ett fint kamratskap och ni är beredda på att hjälpa varandra när det behövs. Sådant uppskattas av både föräldrar och ledare och självklart av den som får hjälpen. Fortsätt så här så kommer vi ha kul många år framöver ihop.

Innan jag skriver om Söderåsalliansmästerskapen måste jag berätta om två av våra tjejer som var i Malmö i dag och spelade i Sydsvenska flick-och pojklagspokalenNatalie Luu och Felicia Do såg till att den pokalen blev kvar i Skåne. I matcherna vann både P-11, F-11 och P-13 sina grupper medans våra 12 åriga flickor spelade i F-13 och blev trea i sin lagserie. Det var nytt rekord också i antal poäng som är baserat på placeringar i respektive klass. Kan väl bara säga grattis till Skåne och våra tjejer att ni såg till att pokalen blev kvar där den hör hemma. I Skåne. Resultaten från den tävlingen ser du här.

Nu till Åstorparnas resultat i Söderåsalliansmästerskapen:

F-9: Här spelade Emelie Luu riktigt bra. Hon vann sin pool för att sedan i kvartsfinalen möta Amanda Lagerkvist från Kågeröd. Den vann hon klart med 3-0. I semifinalen fick hon möta Emma Sellergren från Allerum och där förlorade hon med 3-0. Men att bli trea i klassen är bra.

F-11: Här blev Malin Eriksen tvåa och det var riktigt bra spelat rakt igenom. Hon visar verkligen att hon gått framåt och är en framtidsspelare i klubben. I poolen slog hon Johanna Tyrberg från Allerum med 3-2, Malin har aldrig varit i närheten av att ta set på henne innan. Så det var riktigt bra gjort. Att sedan Johanna tog revansch i finalen är inget att säga om. Vi lär höra mer från Malin i fortsättningen, det är jag säker på.

F-13: Här slutade Malin på tredje plats. Hon fick möta mycket duktiga Wilma Hedin från Kågeröd i semifinalen. Hon är t.ex kvalificerad för U-SM i F-12 om en dryg månad. Hon förlorade klart men hon var med i själva spelet vilket innebär att hon närmar sig dem också. Mycket kul att se.

F-15: Här slutade Rebecca Ulfskans tvåa efter att hon förlorat mot sin gamle klubbkompis Emma Skjöld med 3-0. De spelade i en fempool och de övriga tre matcherna var det inget snack om var segern skulle gå. Hyffsat men inte mer.

P-9: Här visar Marcus Engvall att han gått framåt riktigt mycket. Han vinner sin pool men får sedan möta mycket duktige Fredrik Albeak från Strövelstorp i kvartsfinalen. Han gör en mycket bra match men förlorar med 3-0. Han visar att han närmar sig de bästa som spelat i några år. Han har ju endast spelat i någon månad. Bra lill-Mackan. Maximillian Stråth som endast är 8 år går också till kvartsfinal där han sedan förlorar klart mot Albin Persson från Kågeröd. Även han tillhör de absolut bästa i Skåne. Så det är inget att säga om. Men kul att han tar sig vidare från poolen. Kanon Maximilian.

P-11: Här har vi en ny stjärna på gång: William Kaplan. Han tar sig till semifinal i klassen och där pressar han Albin Persson till en knallhård femsetare. Han har aldrig varit i närheten av att ta ett set mot honom innan. Bra William. I denna klassen slutar Lill-Mackan på femte plats viket också är mycket bra.

P-13: Här har vi dagens mest överlägsne segrare, Albin Karlsson. Han tappar inte ett set i klassen och han var inte närma att göra det hellre. Här slutade William på en femteplats och som sagts innan, han är riktigt på gång. Daniel Tomic-Lindvall gör också en mycket bra turnering och slutar på en niondeplats i klassen. Han är endast 11 år. Han hade lite otur i lottningen i P-11 annars hade det nog gått lika bra där.

P-15: Här blev det nästan ett litet klubbmästerskap. Andy Wong vann före Sebastian Karlsson och trea blev Albin Karlsson. I klassen slutade även Samir Mammadov och Rebecca Ulfskans på en femteplats. Jonas Niva slutade på nionde plats i klassen och det gjorde även Johan Westerlin och Alexander Johansson. Bra gjort av alla i klassen.

HJ-20: Här slutade Henrik Selmquist tvåa efter att han förlorade finalen med 3-2 mot Johannes Norström från Kågeröd. I poolen vann Henke med 3-2 mot honom. Sebastian Karlsson slutade trea och Andy Wong, Stefan Nguyen, Alexander Johansson och Samir Mammadov delade femteplatsen.

Herrsingel: Här slutade Billy Wahlgren på en tredjeplats efter att han förlorat mot Stefan Eriksson från Allerum med 3-1 i semifinalen. Här slutade Henrik Selmquist på en femte plats och Stefan Nguyen och Kenneth Bokne på en nionde plats.

Oldboys 30+: Här hade de ändrat från +35 till + 30 år och då fick fler vara med i klassen och där slutade Billy åter igen på en tredjeplats och här förlorade han också mot Stefan Eriksson i semifinalen. Christofer Rosdahl blev femma i klassen efter att han förlorat kvartsfinalen mot Stefan med klara 3-0. Men han är nog mest nöjd med att han slog Fredrik Svensson från Klippan två gånger och återställde ordningen dem i mellan efter den överraskande förlusten mot honom i serien. Även Kenneth Bokne och Björn Nilsson slutade på en femteplats i klassen.

Som sagts innan är det väldigt kul att se att ni som började lira i höstas börjar ta för er riktigt ordentligt nu. Även ni som inte blivit omnämda här ovanför. Också kul att se att Kågeröds BTK har en hel del duktiga ungdomar på väg upp. Det kan hjälpa till att sporra våra ungdomar i de båda klubbarna så att vi blir bättre här i alliansen.

1 kommentar » Skriv en kommentar

Pin It on Pinterest