Suverän första dag i U-SM!

Dagens spel var mycket bra för de flesta i U-SM.

Dagen började med att Albin Karlsson blev tvåa i sin pool. Han förlorade en match och den förlorade han med 3-2 i set. Bådar gått inför lördagen. Sedan kom den enda plumpen denna dag som egentligen inte var en plump. Henrik Selmquist började med att vinna sin första match med 3-0 för att sedan förlora de efterföljande med 3-2. Spelet var riktigt bra om man betänker att han varit sjuk i veckan och inte kunnat träna ordentligt de sista 14 dagarna. Men han får räknas som en av de stora favoriterna i B-slutspelet i morgon. Sedan så kom Rebecca Ulfskans in i hagen. Hon är rankad som 47:a i Sverige och de 48 bästa får vara med här. Hon vann två matcher och förlorade endast en vilket innebär att hon spelar i huvudturneringen och hon är bland de 32 bästa i tävlingen. Mycket bra gjort.

Felicia Do och Natalie Luu stod över poolspelet under fredagen och går direkt in i huvudturneringen på lördag. Men de spelade dubbel ihop och gick vidare till kvartsfinal som spelas under lördagen. Men inte utan dramatik. De låg under med 2-0 i set och sedan hade de tre matchbollar emot sig i tredje set innan de vände och vann med 3-2 i set. Sedan vann de ganska lätt i åttondelen med 3-1 i set. För Henke så blev det förlust med David Palmberg Lyckeby BTK med -3-1 i första omgången, och för Rebecca och Sofia Erkhekki i sin första match med 3-1. För Albin och Loa Schoog gick det lite bättre men det blev ändå förlust med 3-2 i set. Sedan kom Sebastian Karlsson med i dubbelturneringen på grund av det inte fanns spelare till alla som ville spela dubbel och det inte fanns någon reserv närvarande. Han fick spela ihop med H. Hemlin från Mörsils IF och det blev respass direkt med 3-0. Men han fick i varje fall vara med i tävlingen.

Följ tävlingen här under morgondagen. Exempelvis spelar Natalie och Felicia dubbelkvartsfinal kl 14.55. Vid vinst blir det klubbens första medalj i ett SM!

Klicka här så kan ni följa tävlingen.


1 kommentar » Skriv en kommentar

Pin It on Pinterest