Rapport från Yasakas UGP slutspel!

Vi fick till slut med fem spelare till slutspelet som spelades i helgen i Helsingborg. Det var Natalie Luu, Felicia Do, Henrik Selmquist, Ivan Ou och sist inringde Sebastian Karlsson. Han blev inringd lite över klockan nio på lördags morgonen.

Felicia Do började mot Hanna Andrén från Kågeröd. Hon förlorade den matchen med 4-3 efter att hon haft två matchbollar i sjätte setet. I andra matchen vann hon mot Spårvägens Ellen Holmberg med 4-2. Noterbart i den matchen var att hon låg under både i femte och sjätte set med 8-1 innan hon började lira och vända de seten till seger. I sista gruppspelsmatchen förlorade hon mot Filipa Bergand från Åsa IF med 4-2. Så hon fick spela i återkvalet och där förlorade hon stort mot både Natalie Luu och Malin Nilsson från Skurups BTK

Natalie Luu hamnade i samma pool som de båda finalisterna Erica Fronth och Stina Källberg. Hon förlorade mot dem båda i fyra raka set. Men spelet var lovande för fortsättningen. Hon slog sedan My Yllinen med 4-2 i set. I återkvalet vann hon mot Felicia och sedan förlorade hon överraskande klart mot Malin Nilsson Skurups BTK med 4-0.

Henrik Selmquist hade det ganska svårt i poolen mot Mattias Augustsson från Borlänge BTK och Alexander Lund från BTK Frej. Där förlorade han med 4-0 i båda matcherna. I sista matchen i poolen så möte han Viktor Görman från BTK Rekord. Han förlorade med 4-3 men spelet var riktigt bra stundtals. I återkvalet spelade han riktigt bra i sina matcher men han fick inte vinna någon match utan förlorade med 3-1 både mot Nisse Lundberg Halmstads BTK och Henrik Johansson BTK Frej.

Sebastian Karlsson började förlora mot Marcus Nilsson från Höganäs BTK med 4-1. Sedan blev det förlust mot Joakim Fornesten-Lind Sårvägens BTK med 4-2 och han spelade hyffsat i den matchen. I sista poolmatchen mot Malte Möregårdh förlorade han med 4-0. I återkvalet blev det förlust med 4-0 mot Omid Khoshbakht Spårvägens BTK med 3-0 och David Blomberg Eslövs AI med 3-1.

Ivan Ou, vår Danske vän från Brønshøj, överraskade med att sluta trea i P-12. Han förlorade i sin första match med 4-2 mot Elias Sibelius Falkenbergs BTK med 4-2 för att sedan slå Fredrik Friis från KFUM Stocksund med 4-1 för att sedan spela en kanon match mot Wilmer Georgsson Spårvägens BTK som han vann med 4-2 i set. Därmed så var han klar för slutspelet på söndagen. Där stötte han på Anton Hjort från Söderhamns UIF som han vann ganska klart med 4-0 i set. I semifinalen mötte han Adam Blomquist, också från Söderhamns UIF. Tyvärr förlorade han med 4-2 i set men spelat var bra. I matchen om tredje plats var det inget snack om vem som skulle vinna utan det gjorde Ivan med 4-1 mot Viggo Kippel från Spårvägens BTK med 4-1 i set. Det var mycket bra gjort av Ivan att bli trea i P-12. Grattis.

Alla resultat kan du se om du klickar in här. Fler bilder på Ivan Ou finns här.


Kommentarsfunktionen är stängd.

Pin It on Pinterest