Fysträning inom pingisen!

Anders Bölenius

Anders Bölenius

Kanske något att tänka på för våra spelare om du vill bli bra och inte bara en i mängden?

Hur bra kondition behöver en pingisspelare?
Pingis är en mycket fysiskt sport, vilket många inte tror. Jag har sprungit Lidingöloppet med pulsklocka och mätt energiförbrukningen – ett seriesammandrag i div 2 där jag spelar fyra lagmatcher på en helg motsvarar ca två Lidingölopp i energiförbrukning, må så vara att jag har en jobbig spelstil. Tränar jag 90 minuter med Anton (sonen) så motsvarar det ett löppass på ca en timme så för egen del är konditionen mycket viktig. Min egen analys är att jag kan byta ut mina löppass mot att spela bordtennis och att det räcker som konditionsträning.

När det gäller ungdomspingis så blir det rätt långa dagar även för de yngre spelarna och då gäller det att sköta mat och vila om man ska spela bra en hel dag. Det hjälper självklart till att ha en bra kondition. Jag är däremot inte helt säker på att bra löpkondition med automatik gör att man orkar spela fler matcher i bordtennis.

Han är nu inte elitspelare längre utan spelar för att hålla konditionen uppe. Men om man skall komma upp och ha den energiförbrukningen under en match så behövs fysträningen för att kunna komma dit. Både löp- och styrketräningen.

Läs hela intervjun här.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Pin It on Pinterest