Nya besked i lokalfrågan!

På Åstorpssidorna i Helsingborgs Dagblad kunde vi idag läsa följande:

Ny sporthall kan utredas

Idrottsklubbarnas verksamhet ökar och inför hösten har det blivit än svårare för dem att få träningstider och matchdagar att gå ihop. Nu vill fritidsförvaltningen utreda byggandet av en ny sporthall.

ÅSTORP. För 21 år sedan invigdes Kvidingehallen. Sedan dess har inga nya sporthallar byggts i kommunen men nu kan det vara dags igen.
– Det är hårt tryck på tider i hallarna nu. Vi har lyft frågan till nämnden inför budgetarbetet och begärt pengar till en förstudie om att etablera ytterligare en sporthall i centralorten, säger fritidschef Jan Alfredsson.
Sedan Kvidingehallen invigdes har kommunen växt med 1 600 invånare vilket märks av bland klubbarna. Deras verksamheter ökar och det har gjort det svårare än tidigare att få ihop pusslet med tränings- och matchtider i de olika hallarna.
– Vi använder Sporthallen, Rågenhallen och Kvidingehallen men har ändå svårt att få ihop det. I år har vi två trupper som går upp och ska spela seriespel. Det är på ungdomssidan vi växer vilket är fantastiskt roligt men vi får trolla med de tider vi har, säger Pernilla Nielsen, ordförande i Åstorp/Kvidinge Innebandysällskap.
De delar Sporthallen i första hand med Åstorps Handbollsförening. Kvällstiderna har föreningarna kunnat dela mellan sig men helgerna då matcher ska spelas är ett problem eftersom hallen då också används till exempelvis bordtennis och fotbollscuper.
– Vi har också fått ett herrlag i år så det går åt ännu fler tider. Om en match blir uppskjuten av någon anledning så får vi spela den på en träningskväll i stället. Det är helt fullt på helgerna, säger Göran Ekvall, vice ordförande i Åstorps Handbollsförening.
I år fanns det en oro hos Åstorps FF om att deras Brohaga Cup och Innecupen inte skulle kunna genomföras eftersom konkurrensen ökat om Sporthallens tider. Det var dock inga problem utan cuperna ska genomföras precis som tidigare. För klubbarna har det blivit en konkurrenssituation som enligt flera ledare är olustig.
– Det känns taskigt att vi tar tider från de andra i Sporthallen. Det är som att vi tävlar med dem om tiderna men vi måste ha någonstans att spela våra matcher. I år har vi lyckats få dispens för att kunna spela matcher i Haganässkolans gymnastiksal, säger Stefan Karlsson, tränare hos Åstorps Bordtennisklubb.
De har, som HD/NST tidigare berättat om, även problem med att träna i källarlokalerna på Haganässkolan och har gjort försök att på egen hand skaffa nya lokaler. Även innebandyn har tittat på den möjligheten.
– Det finns ett projekt kallat 40X20 som förbundet har där klubbar kan få stöd med hallbyggen. Vi tittar på det men det bästa vore ändå en lösning som hjälper alla föreningarna. Det skulle behövas en hall med läktare för 300 personer. Då hade vi haft två fullgoda hallar att spela matcher i, säger Pernilla Nielsen.
Jan Alfredsson säger att kommunen ändå är väl tillgodosedd med lokaler men att det kan vara dags att utreda om det ska byggas en ny sporthall.
– Det är positivt att våra klubbar reagerar, att de har framtidstro och vill utveckla sig. Vi har en bra dialog, säger han.

En inledande kommentar: Vi får väl hoppas att även utredningen kommer fram till att behovet finns.

Länk till: Artikeln på HD.se

Mer att läsa på astorpsbtk.se:
Städchefen dömer ut våra lokaler
Trångbodd pingisklubb vill ha hjälp

Kommentarsfunktionen är stängd.

Pin It on Pinterest