Öresundspelen i helgen!

Det gick väl inte riktigt bra i helgens tävlingar i Malmö. Men det blev ändå en hel del bra resultat trots att det var mycket stolpe ut. Försöker här sammanställa de olika prestationerna med kommentarer om våra spelare.

Natalie Luu var väl den som lyckades bäst av de våra. Hon tog sig till final i F-13 där hon förlorade med 3-1 mot Malin Nilsson Skurups BTK. Hon spelade stundtals riktigt bra i finalen men har bara lite för bråttom att avgöra i vissa lägen. Men spelet ser som helhet mycket bättre ut nu än det gjort innan. I kvalet i DJ-17 slog hon Frida Hedenquist från Spårvägens BTK med klara 3-0. I åttondelsfinalen tog hon set på duktiga Jessica Jonsson från Eslövs AI. Bara synd att hon inte har koll på när hon skall spela tävlingar. Hon lämnade återbud till söndagens spel, tyvärr.

Här ser du Natalies finalspel mot Malin:

Henrik Selmquist spelade bra i HS-2 där han tog sig till semifinal mot Alexander Lund från BTK Frej där det tyvärr blev förlust med 3-0. Men på vägen dit slog han bland annat vår kompis från IF Ale Samuel Larsson med 3-2 i set efter att han spelat helt taktiskt rätt. I HS-1 förlorade han i första matchen mot defensivspelaren Robin Hedenquist från Spårvägens BTK med 3-2. Samma siffror mot Arnes Selimbegovic från Halmstads BTK i HJ-17. Därefter vann han kvalmatchen i HJ-20 ganska lätt, för att sedan förlora mot Viktor Alm från BTK Linné med 3-0. Godkänt resultat. Han tog det mycket lugnare i dag än han brukar och det är bra. Men han behöver bli lite mer bestämd vid bordet. När han satt ihop dessa båda saker som jag är säker på att han lyckas på pingisgymnasiet i Eslöv. Detta kommer att bli bra. Riktigt bra.

Felicia Do hade det mycket tungt i helgen. Skulle tro att hon hade ganska stora förväntningar på sig själv efter de lyckade lägren hon varit på. Men trots det gick hon till åttondelsfinal i F-15 där hon förlorade mot Katja Jagd, ØBTU med 3-2 och 12-10 i avgörande. I F-13 förlorade hon mot Sandra Lunman från Lindome BTK. Sandra har blivit riktigt duktig på senare tid så det är inget att säga om. I F-14 förlorade hon alla tre pool matcherna. I DJ-17 spelade hon kvartsfinal mot Emma Johansson från BTK Rekord och där förlorade hon klart med 3-0. Jag är säker på att Felicia kommer tillbaka redan nästa helg i Växjö.

Sebastian Karlsson visade att han har gått framåt riktigt ordentligt. I P-15 vann han sin kvalmatch ganska enkelt, för att sedan förlora i första omgången mot Christoffer Åhman från Herrljunga BTK. Sebban tog de första 2 seten med 11-5 för att sedan leda med 10-7 i tredje set. Sedan tappade han allt och förlorade matchen med 3-2. I HJ-17 mötte han Filip Wirström från Eslövs AI: Förlust i tre raka. Men spelet var bra. I HJ-20 vann han i första omgången mot Mikkel Fredriksen från Vestegnen BTK med 3-0. Sedan möter han Filip Hedström BTK Frej och skåpar ut honom ordentligt i första set. Men tyvärr håller det inte hela vägen utan han förlorar med 3-1 i set. I denna matchen fick han riktigt ordentligt reda på vad vi tjatat om på träningen hur viktigt det är med serv och returspel. Han blev direkt straffad i de tre sista seten när han slarvade. I HS-2 vann han en match för att sedan spela jämnt i åttondelsfinalen mot Philip Lövgren, den rutinerade spelaren från Malmö IF. Han förlorade med 3-1 i set. Sebban spelade riktigt bra stundtals men ibland blir det för mycket slarv i serven och i returspelet. Det behövs tränas upp en del. Sedan blir det riktigt bra.

Frederik Albæk, vår duktiga spelare som är född 2001, spelade strålande mot Sebastian Nilsson från Höganäs BTK och lyckades vinna den matchen med 3-1 i set. Spelet var stundtals riktigt bra och det bådar gott inför framtiden. I P-12 bjöd han upp till bra spel i poolspelet men förlorade alla sina matcher där. När Frederik lärt sig att fokusera på rätt saker hela tiden lär inte så många i sin klass gå säkra för honom i fortsättningen. Det går i stort sett framåt varje vecka. Bra Frederik, bara ös på på träningarna också och försök fokusera lite bättre där också. När du lärt dig det så kommer detta att bli riktigt bra.

Albin Karlsson hade väl i stort sett sin värsta helg någonsin i pingishagarna. Ingenting ville fungera för honom. Men det lär det snart göra för han har börjat träna riktigt ordentligt nu. Jag skulle tro att det endast är en tidfråga innan det lossnar rejält för honom. I P-13 vann han en match för att sedan förlora med 3-1 i åttondelsfinalen. I P-14 hamnade han i en riktigt bra pool och där vann han endast en match. I P-15 fick han möta Malte Möregårdh från BTK Frej. Det blev förlust med 3-0 men här gjorde nog Albin sin bästa match i helgen. I HJ-17 förlorade han mot Ian Lundquist från Amager BTK. Ian var i sommar med i det Danska U-EM-laget. Men Albin lyckades i varje fall knipa ett set. Det är bara att bita ihop och komma igen. Det kan bara bli bättre och om han fortsätter träna som han gjort nu, så blir det riktigt bra.

Alexander Albæk förlorade i första omgången med 3-0 i HS-2 och i första omgången också i HJ-17. Men han lyckades ta ett set mot Filip Hedström BTK Frej i varje fall i HS-2. Det blir bara bättre och bättre här också. Fortsätter han träna lär det lossna riktigt ordentligt snart, för man ser framstegen varje vecka hos honom också. Kul att se. Riktigt kul.

Christofer Rosdahl hade ingen lätt lottning i helgen. I HS-2 fick han möta Alexander Lund från BTK Frej. Det blev förlust med 3-0. I HS-1 fick han möra Viktor Johansson Skurups BTK. Där var han med riktigt ordentligt i första set som han förlorade med 12-10. Sedan hängde han inte med riktigt utan förlorade med 3-0. Han kämpade tappert som vanligt mot övermakten, men motståndet var lite för bra denna helgen. Men Stoffe kommer med största säkerhet tillbaka.

När det gäller våra Danska vänner från Brønshøj lyckades Malte Lund Andersen bäst med att ta sig till semifinal i P-12. Där tog han ledningen med 2-0 i set mot jättetalangen från Sjöbo TK Melker Nilsson. Men Melker vände och vann med 3-2 i set. Sedan fick vi chansen att träffa Simone Duveholm för första gången och hon gjorde ett mycket trevligt intryck. Hon kommer garanterat att komma in i gänget på ett mycket bra sätt. Även vår senaste nyförvärv från Danmark Nicolas Brinch gorde ett mycket gott intryck på oss. Han blev så imponerad av vår klubbtröja så han lirade med den på söndagseftermiddagen. Han tog några riktigt fina skalper under tävlingen vilket bådar gott inför fortsättningen hos oss.

Alla resultaten från Öresundspelen finns att läsa här.

Nästa helg tävlar vi i Växjö och då spelar killarna på lördagen och flickorna på söndagen. Skulle tro att vi kommer att göra riktigt bra ifrån oss där också. Det är säsongens första riktigt stora tävling med Ranking Elit-status. I stort sett hela Sverigeeliten på plats och även en del spelare från andra länder finns där.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Pin It on Pinterest