Sparbanksloopen första dagen!

Rebecca Ulfskans

Säsongen började på ett mycket bra sätt för de som gjorde sin säsongsstart denna helgen i Skurup. Av 13 startande Åstorpare blev 12 placerade. Det måste anses som godkänt, speciellt som vi ligger i en riktigt hård träningsperiod som de flesta har varit med på. Allra mest överraskade Rebecca Ulfskans: Hon blev trea i DJ-17 och tvåa i DJ-20.

P-10: Här spelade Frederik Albæk och Marcus Engvall. Marcus hade lite otur i lottningen men spelad ändå väldigt bra i poolen, som han tyvärr slutade trea i. Frederik gick fram till semifinal där han gjorde en bra match men han fick ge sig mot Peter Sveningsen från Virum Sorgenfri Bordtennisklubb med 3-0.

P-11: Här fick vi tre placeringar. Frederik Albæk, Marcus Engvall och Amadeus Hellgren slutade på en delad femteplats. Väldigt kul att alla tre tog för sig riktigt ordentligt och visade att där finns mycket talang.

HJ-17: I denna klassen spelade Sebastian Karlsson sig fram till en semifinal efter att han i kvartsfinalen spelat en mycket bra match mot Esben Larsen från Virum/Sorgenfi. De brukar vinna varannan match och i denna matchen var det Sebastians tur att vinna och han vann matchen efter fem set och 13-11 i avgörande set. Det var en av tävlingens bästa matcher denna dag. I denna klassen överraskade Albin Karlsson med att bli femma. 13 årige Albin tog sig fram till kvartfinal efter att han slutat tvåa i sin pool. I kvartsfinalen mötte han slutsegraren i klassen Viktor Johansson. Trots att Viktor vann med rätt klara siffror så höll han spelet bra uppe.

HJ-20: Här fick vi tre placeringar och Sebastian gick längst och slutade femma i klassen. Albin överraskade igen och tog sig till åttondelsfinal, vilket är mycket bra gjort i en ranking 2 tävling. Stefan Nguyen visar att han har mycket att ge fortfarande och om han tränar mer kommer han också att komma högre upp i prislistorna även i denna klassen. Både han och Albin slutade på en delad nionde plats i klassen.

DJ-17: Klubbens enda tjej i tävlingen, Rebecca Ulfskans, slutade på en fin tredje plats i klassen. Hon förlorade mot Sofie Nilsson från Lyckeby med 3-0 i semifinalen. Men spelet lovade mer.

DJ-20: Här överraskade Rebecca alla med att ta sig ända fram till final. Där förlorade hon återigen mot Sofie Nilsson. Men spelet fram till finalen var väldigt bra utan att det var perfekt. Trots att hon gör sin livs turnering så kändes det som hon har mer att ge. Hon slarvade ofta på lite väl enkla bollar, men slipar vi till det lite så kommer det att bli bra. Riktigt kul att se dig i dag Rebecca! Fortsätt så så kommer du att ha chans att ta dig till J-SM i år.

HS-2: Här visade Billy Wahlgren upp sig för första gången för sina klubbkamrater denna säsongen och det bådade gott inför seriepremiären. Han tog sig till semifinal i denna klassen där han förlorade. Nämnas kan att ha la  mot sin bästa kompis Samuel Larsson från IF Ale med 3-2 i set i poolspelet. Sedan förlorade han i semifinalen mot Per Jönsson från Kvarnby AK. Men det var en bra start på säsongen tycker jag.

HS-4: Här gick Stefan Nguyen till semifinal där han förlorade mot slutsegraren i klassen Jimmy Andersson från Oxie IF med 3-0. I denna klassen hade vi alla fyra femmorna. Alexander Johansson som också förlorade mot Jimmy Andersson. Alexander Albæk som går från klarhet till klarhet. Skulle tro att om ett par månaders träning kommer han att slåss om slutsegern i denna klassen. Det ser mycket bra ut Alexander inför fortsättningen. Christofer Rosdahl spelade kanske lite ojämnt under dagen men han kan känna sig nöjd ändå tycker jag. För jag tycker det var ett klart fall framåt mot vad man sett på träningen innan i höst. Han förlorade sin kvart mot Stefan Nguyen med 3-2. Albin Karlsson slutade också på en femte plats i klassen efter att gjort sin kanske sämsta match i kvartsfinalen. Dennis Mårtensson slutade på en delad nionde plats och det var riktigt bra gjort av honom och jag tycker också att det var extra kul för Dennis att få en lite framgång eftersom han tränat på riktigt bra i sommar. Han blir bättre och bättre för var vecka. Samir Mammadov var den ända denna dagen som inte fick en placering men han spelade bra och var med i många matcher. Med lite tur i lottningarna så hade han också kunnat få en placering.

Vi har spelare med i söndagens tävlingar. Då räknar vi kallt med att vi skall få ännu fler framskjutna placeringar.