Våra flickor övertygade i Växjö GP!

Vi hade spelare med i Växjö GP under helgen och bäst gick det för flickorna på söndagen.

Natalie Luu spelade storpingis igen. Hon har gått framåt ordentligt under sommaren och lägren hon varit på har gjort susen för henne. I F-14 gick hon till kvartsfinal efter att hon bland annat slagit finalisten i klassen Madeleine Björding i poolspelet och Norges bästa F 13-tjej Ilka Duvall i åttondelen. I kvartsfinalen blev det förlust mot Jenny Lou från Österåker med 3-1. Natalie gick även till kvartsfinal i F-13 där hon förlorade mot Malin Nilsson, sin antagonist från Skurups BTK, med 3-1.

Felicia Do slog Julia Fredriksson från Uddevalla BTK i poolen, men tyvärr räckte inte det, utan hon blev trea i poolen. I F-13 tog hon sig också till kvartsfinal där hon förlorade mot Ilka Duvall från Norge med 3-0. Men detta var ett bra steg framåt för Felicia sedan förra helgen då inget stämde för henne. Så hon är på gång riktigt nu och hon är på gång upp från sin svacka.

Rebecca Ulfskans vann en match i poolen i DJ-17 när hon för första gången besegrade Erica Kavicic från Dänningelanda BTK. Det räckte inte riktigt utan hon blev trea i poolen. I DJ-20 gjorde hon en kanonmatch mot Maria Ivanova från Mariedals IK där det blev vinst med klara 3-0. Sedan gick hon in och vann första set mot Paulina Herfors från Ljungby BTK, men sedan blev det stopp.

Henrik Selmquist spelade storpingis under lördagen. Han började med att ganska enkelt slå Alfred Lindblad från Stratos Enköping BTK med 3-0. Sedan ställdes han mot den pingislige-rutinerade Simon Nilsson från Dänningelanda BTK. Henke var nära en riktig sensation här. Han förlorade med 3-2 efter att han haft ledningen med 2-1. Simon vann sedan hela klassen i ett mycket starkt startfält med svenska mått mätt. I HJ-17 förlorade Henke mot seedade Mattias Lauridsson från BTK Frej med 3-1. I denna matchen slog han sönder sin arm och kunde inte göra sig själv rättvisa i slutet av matchen. Annars hade det kanske blivit en annan utgång av den. Men Henke, det ser skitbra ut så hoppas det inte är allvarligt med armen så kommer detta att bli riktigt bra.

Albin Karlsson slog i sin första match Taib Sisic från Lyckeby BTK med 3-0 och det var starkt gjort eftersom han var seedad. I andra omgången ställdes han mot Jacob Oskarsson från Sjömarkens BTK. Tyvärr kom han inte in i matchen ordentligt utan det blev förlust med 3-1 i set. I P-14 blev han tvåa i poolen efter ganska bra spel rakt igenom. I första slutspelsmatchen fick han möta duktige Oscar Perman från Carlstads BTK. Han förlorade med 3-0 i set men han höll spelet bra uppe i de två första seten. Också Klabbe spelade bättre än förra helgen och det bådar gått inför fortsättningen av säsongen.

Frederik Albæk spelade i P-12 i knivskarp konkurrens. Vår supertalang som är född 01 tog inget set men han visade att han inte är väldigt långt ifrån de flesta i P-12. I P-13 spelade han också bra men där förlorade han också med 3-0 efter bra spel. Tror han lärde sig ett och annat här ändå som han kan ha nytta av senare i sin karriär.

Alexander Albæk fick möta den absolut bästa spelaren som han mött i tävlingssammanhang någonsin: Hampus Söderlund från Falkenbergs BTK. Han gjorde inte bort sig utan han tog rätt så många bollar i seten. Det blev 11-6, 11-6, 11-4. Då skall man betänka att jag pratade med hans tränare precis innan match om han inte kunde ge Alexander någon boll i varje fall. Svaret blev följande: – Hampus kan inte hålla igen så det blir åka av från början. Det gör att resultatet blir bättre än man kan tro. Bra Alex! I HJ-20 fick han möta Robin Svensson från Södra Vi och han tog set på honom. Han visar att han börjar kunna hävda sig mot motståndet i tävlingarna nu. Han har gått framåt väldigt mycket på kort tid.

Sebastian Karlsson hade det tungt i helgen. Han spelade två matcher, en i P-15 mot Johannes Saether från Oskarshamns BTK och den matchen förlorade han med 3-0 och så fick han möta Oskar Hildebrand från Carlstads BTK i HJ-17 och där blev det också förlust med 3-0. Han spelade lite för ojämnt inne i seten för att det skulle bli bra. Men det är bara att komma igen till nästa helg.

Våra danska vänner hade ingen större lycka med sig. Ivan Ou t.ex. har jag aldrig sett sämre. Det kan vara en reaktion på att han börjat träna hårdare nu i sommar. Han kör 7 pass i veckan och det tar tid att vänja sig vdi det. Samma gäller Viktor Stilling. Malte Lund-Andersen tog sig vidare från poolen i varje fall i P-12. Sedan vann han en match till för att sedan förlora åttondelsfinalen mot Konrad Åmark KFUM Kristianstad med 3-0.

Sedan måste vi få gratulera Sofia Erkheikki från BTK Rekord för sin finalplats i F-15. Sofia som har varit och tränat en del med oss i sommar vilket gör det extra kul att det gick bra för henne.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Pin It on Pinterest