Resultat från Halmstads Masters!

Vi fick en del bra resultat i Halmstads Masters i helgen. Här kan du läsa om matcherna i de olika klasserna som vi hade spelare med i.

F-13
Här spelade både Natalie Luu och Felicia Do. Båda två tog sig vidare från poolspelet. Felicia fick möta träningskompisen från Skurups BTK, My Yllinen i åttondelsfinalen. Tyvärr så blev det förlust i den matchen med 12-10 i avgörande set. Natalie tog sig ända till semifinal. Där hon tyvärr förlorade en jämn match över fyra set mot Malin Nilsson också från Skurups BTK. Men hon visar att hon är på gång uppåt igen och att träningen börjar ge resultat.

F-14
Här spelade både Natalie och Felicia. Något överraskande gick inte Natalie vidare från poolen utan fick ge sig både mot Madeline Björding från Falkenbergs BTK och mot Elin G Snygg från BK 72 Tröninge. Båda dessa spelare brukar Natalie slå men denna dagen var det som förgjort. Hon slog i varje fall Rebecca Carlsen från B-72, Norge i poolen. Felicia tog sig vidare från poolen. Men förlorade första matchen i slutspelet mot Linne Andersson från Köpinge BTK med 3-0.


F-15
Här spelade Felicia och Natalie också och här gick det bättre för Natalie. Hon tog sig till kvartsfinal där hon fick möta U-landslagsflickan Tilda Johansson från BTK Frej. Hon tog första setet för att sedan förlora de två efterföljande seten. Men hon är med i matchen. Hade hon bara vågat gå runt och loopat lite mera hade matchen kunnat sluta annorlunda. Men kvartsfinalplats är bra i F-15. Felicia tog sig till åttondelsfinal. Där fick hon möta sin kompis Hanna Chau från Ljungby. Nu visade Felicia upp lite bättre spel så vi får hoppas att det börjar lossna lite nu för henne. Men tyvärr förlorade hon matchen med 3-1. Men ett klart fall framåt.

DJ-17
Här fick Rebecca Ulfskans möta duktiga Maria Engelsson från Ängby SK i första omgången. Hon fick iallafall med sig ett set och det är bra gjort. Vårt Danska nyförvärv Simone Dueholm vann sin kvalmatch för att sedan förlora i första omgången mot Emina Kujundzic från Ljungby BTK med 3-1.

DJ-20
Rebecca fick möta en annan duktig tjej från Ängby SK i denna klassen, Ellinor Bergström. Här var hon helt chanslös.

DS-1
Rebecca möte här sin tredje Ängby tjej och som i de andra matcherna förlorade hon också denna gång klart.

DS-2
Här hade vi fyra tjejer med. Natalie Luu gick till kvartsfinal efter två vinster för att sedan förlora mot Tilda Johansson. Även denna gång tog hon set. Felicia Do förlorade med 3-0 i första omgången mot Hanna Chou. Rebecca förlorade mot Emmie Danielsson från Dänningelände BTK med 3-1. Sedan gjorde Simone Dueholm en kanon tävling. Hon tog sig till final och fick hon möta duktiga Helena Zetterström från Ängby SK. Hon tog de första två seten för att sedan förlora de resterande. Men att ta sig till final och pressa Helena är mycket bra.

P-13
Här tog sig Albin Karlsson vidare från poolen och vann sedan en match. I åttondelsfinalen stötte han på Elias Sibelius från Falkenbergs BTK. Tyvärr förlorade han i tre raka set. Ivan Ou tog sig ända till semifinal där han förlorade med 3-2 efter att ha haft ledningen med 2-0 i set mot Viktor Gullbro från Köpings BTK. Spelet var mycket bättre än förra helgens spel i Växjö i varje fall.

P-14
Albin hamnade i en pool där i stort sett alla hade kunnat ta sig långt i klassen. Han började förlora mot William Ström från Askims BTK med 3-1 i set. Sedan slog han William Appelquist från Ängby SK med 3-0 i set för att sedan förlora mot Elias Sibelius igen.

P-15
Här stötte Albin på Joel Bengtsson från Laholms BTK Serve. Han gör en jättematch mot honom men får ge sig med 3-1 efter att de två sista seten förlorades med minsta möjliga marginal.

HJ-17
Henrik Selmquist stötte på seedade Andreas Holmberg i första omgången där det blev tyvärr förlust med 3-2. Men spelet lovade gott inför fortsättningen. Viktor Stilling tog sig vidare till sextondelsfinal där han fick ge sig mot talangen Simon Berglund från Spårvägens BTK med 3-1 i set.

HJ-20
Viktor Stilling vann sin kvalmatch för att sedan förlora mot duktige Alexander Lund från BTK Frej med 3-1 i set. I denna klassen visade även vårt andra nyförvärv från Danmark upp sig, Nicolas Brinch. Han överraskade nog alla i hallen med att slå pingisligespelaren från Kävlinge BTK, Henrik Ahlman med 3-1  i första omgången. Sedan förlorade även han mot Alexander Lund med 3-1. I de matcher han kommer att spela för oss kommer vi ha mycket nytta av honom. Henrik Selmquist gör en bra tävling även han. Han slår Magnus Pohjolainen från Halmstad med 3-1 i set. Henke spelade taktiskt riktigt i den matchen och när han gör det och samtidigt spelar bestämt kan han slå nästan vem som.

HS-2
Här spelade Henrik Selmquist bra pingis och gick till kvartsfinal. Där förlorade han för första gången mot Thomas Håkansson från Skurups BTK. Thomas som verkligen gått framåt i sommar. Även det är kul att se. Men Henriks spel lovar mycket inför framtiden och det är skitkul.

HS-1
Henrik Selmquist gick till åttondelsfinal. Han förlorade med 3-1 mot Viktor Fredriksson från Eslövs AI, som både har spelat i pingisligan och i juniorlandslaget. Mycket bra spel från Henke. På vägen till åttondelsfinalen slog han bland annat Emil Madsen från Søhøjlandet. Emil spelade så sent som i somras för Danmark i U-EM och som kommer att spela Danmarks elitdivision i år. Viktor Stilling tog sig också vidare till åttondelsfinal där han förlorade mot Linus Svensson från Södra Vi med 3-2 i set. Nicolas Brinch förlorade mot Thomas Håkansson i en knallhård femsetare.

HS-Elit
Här ställde Nicolas upp och fick i första matchen möta pingisligespelaren Espen Rönnberg. Han gör en kanonmatch men förlorar tyvärr med 3-1 i set. Espen är också Norsk landslagsman, så det var en bra match Nicolas gjorde.

När vi kommer att mönstra det bästa laget i serien som tyvärr inte blir så ofta. Så lär inte ens Allerum få det så lätt. Vi hoppas på en toppplacering i år i div.3. Det bör vi kunna få med detta laget där Henrik Selmquist, Billy Wahlgren, Sebastian Karlsson, Viktor Stilling, Nicolas Brinch och Albin Karlsson kommer att in gå.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Pin It on Pinterest