Stor succé i Köpenhamn i helgen för klubben!

I helgen var vi i Köpenhamn och spelade Adidas International Cup och det blev stor succé. Hela sex klass-segrar, sju om vi räknar in Simone Dueholm i klubben, och det kan vi väl göra.

Nu gör vi som vi brukar, vi går igenom var och en som var med och skriver lite om spelet var för sig:

Frederik Albæk vann Puslingar B och Yngre drängar C. Han blev även tvåa i Drängar D. Där var han en kant boll ifrån att vinna i fjärde set. Han hade 10-9 och matchboll och spelade ut motståndaren som slog upp bollen på chans i luften och den landade på kanten. Sedan vände han och vann matchen, tyvärr. I Pusslingar A som väl får anses som Frederiks huvudklass åkte han ut i poolen efter seträkning. Det var tidigt på söndagsmorgonen så han är lite förlåten över att det inte gick bättre där. Han visade i helgen att han går framår med stormsteg nu och han kommer att bli riktigt bra i framtiden om han fortsätter träna. Bara ös på Frederik.

Sebastian Karlsson vann äntligen Junior B i Danmark efter två finalförluster i fjol. Han spelade inte bra men lyckades ändå vinna klassen. Han slutade även femma i U 21 B. Han har spelat betydligt bättre i höst än vad han gjorde i Köpenhamn. Men ändå starkt att kunna vinna en klass när det inte stämmer 100-procentigt.

Albin Karlsson, vann Drängar B efter många femsettare på vägen dit. Bra gjort och han visar att formkurvan är på väg uppåt. Han blev även nia i HJ-B. Men han kallas inte Klabbe för inte. Efter vinsten i Drängar B vann han pengar och då gick han och köpte ett lång nabb. Han spelade med det i HJ-B klassen och nu när han verkligen är på G så klabbar han med gummina. Typiskt Klabbe.

Christofer Rosdahl vann Klass 3 klassen ganska övertygande. Han spelade nog något av sin bästa pingis någonsin i finalen i de två första seten. Sedan tog det emot lite men han lyckades hålla ihop det och vinna med 3-1. Han slutade också nia i Klass 2 och den gode Stoffe visar att han är riktigt på gång igen. Kul.

Natalie Luu var inte lika dominant som hon brukar i Danmark. Hon vann endast DS 2 denna gången. Det kan bero på att det var många andra bra svenskor med i tävlingen. Men också att danskorna i hennes ålder gått framåt riktigt mycket.

Rebecca Ulfskans blev tvåa i DS-2 och trea i DS-1. Bra spelat Becca! Du visar att du går i princip framåt varje vecka och efter Rumänien-lägret, som du åker till i helgen, så lär du bli riktigt svårslagen i vår. Bara ös på nu Becca!

Marcus Engvall blev tvåa i Puslinge C, femma i Puslinge B och femma i Yngre Drängar C. Marcus visar att han går framåt med storm steg nu. Det ser riktigt bra ut inför framtiden. Så kör på ordentligt på träningarna så kan det bli i princip hur bra som helst.

Emelie Luu var vår yngsta spelare i truppen. Hon gladde oss alla med att bli fyra i Yngre Piger Elit, femma i Puslinge C och femma i Yngre Dränge D. Emelie visar att hon är minst lika talangfull som sin syster Natalie. Bara hon också börjar träna lite mer så kommer detta att bli riktigt bra.

Jonas Niva slutade nia i Junior C. Efter egen utsago så var han nöjd med den placeringen. Han tyckte själv att han spelat bra i helgen och det får man hålla med om. Med lite tur i lottningen så hade det kunnat bli ännu fler placeringar.

Alexander Albæk slutade nia i HJ-17 B.Han spelade bra stundtals och med lite tur kunde han vunnit fler matcher. Men han visar återigen att det går framåt. Så håll ut så kommer resultaten snart också.

Felicia Do har det tungt för närvarande men är på uppgång tycker jag. Hon spelade stundtals riktigt bra men självförtroendet är inte riktigt på topp. Men det kommer, det är jag säker på. Hon slog t.ex Danmarks nummer ett i F-14 Karoline Dam-Mortensen från Borgholm, som kommer att vara seedad som nummer två i Rekordspelen i helgen och det är ju riktigt bra.

Sedan måste jag bara nämna Simone Dueholm. Vår danska som spelar för Greve BTK i Danmark och för Åstorps BTK i Sverige. Hon vann DJ klassen efter att slagit Hanna Chau från Ljungby BTK i finalen med 3-1.

Sammantaget så gör klubben en av sina absolut bästa tävlingar någonsin. Kanske någon av de “gamle” i klubben kan minnas något liknande förr i tiden men jag har inte sett eller hört något som varit i närheten av detta någonsin.

Måste också få tacka alla ni som var med från andra klubbar på resan. Som Uffe Kristiansson, Loa Schoug, Jesper Hedlund och Sofia Erkheikki från BTK Rekord. Hanna Chau från Ljungby BTK. Martin Lovén, Sebastian Lundahl och Kim Nilsson från KFUM Kristianstad. Anna Carlsson Lekstorps BTK och Tim Cornelius från Mölndals BTK som gjorde resan minnesvärd och visar att det kan finnas kamratskap mellan klubbar också och inte enbart vara bistra fiender.

Tack även till Brønshøj och Københavns BTK för en trevlig tävling. Trots skrivarstrul under söndagen fick de ihop det så bra som det ändå till slut blev. Kan bara säga att jag hade skitkul hela tiden med mycket skratt och mycket lite sura miner. Förluster har väl sällan glömts så fort som det gjordes under helgen.

Ännu en gång: Tack alla!

Resultaten från tävlingen finns att ladda ner här (pdf).
Artikel i Helsingborgs Dagblad – läs här!

Stefan

3 kommentarer » Skriv en kommentar

Pin It on Pinterest