Vimmerbyspelen i lördags!

Två familjer åkte upp till Vimmerby och spelade i Vimmerbyspelen under lördagen. På vägen upp fick familjen Karlsson se tre älgar som korsade vägen. Det var en älgko med sina två kalvar. Bara det var en upplevelse.

Själva spelet var mycket bra från Frederik Albæk. Han tog sig till kvartsfinal i P-10. Där stötte han på en mycket duktig 10-åring i form av Albin Wånggren från Lyckeby. Trots tre matchbollar för Frederik vann Albin, som sedan vann hela klassen ganska ohotad. I P-12 gick Frederik till åttondelsfinal efter att han blivit tvåa i poolen och vunnit första slutspelsmatchen. I åttondelen förlorade han mot Hampus Nilsson från Lyckeby och det var väl inte så mycket att säga om. Han var ganska trött i den matchen men han höll spelet väl uppe. I och med den placeringen har han nu 10 Sverigepoäng och han behöver väl få en 5 kanske 6 poäng till innan vecka 7 för att komma med till U-SM. Han ligger onekligen bra till. Bara ös på Frederik så kommer det att gå vägen!

I P-14 spelade Albin Karlsson och han hade inte marginalerna på sin sida under dagen. Han förlorade i poolen mot Simon Hevoong BTK Arsenal efter tre mycket jämna set. I slutspelsmatchen fick han möta sin kompis från Lyckeby BTK Taib Sicic, som förövrigt slutade tvåa i klassen. Den matchen förlorade han med 3-0 . I P-15 vann han endast en match och gick inte vidare från poolen. Bara till att fortsätta ligga i på träningen så lär resultaten komma. Med några vinster så lär självförtroendet också komma och då kommer resulteten också.

Sebastian Karlsson började med att spela i HJ-17.  Han förlorade mot Hannes Törn med 3-0 sedan skulle han möta Johannes Saeter från Oskarshamns BTK. Han mötte Johannes i Växjö för några veckor sedan och fick storstryk. Men här spelade han mycket bra och vann med 3-2 men eftersom Johannes slog Törn åkte han ur efter seträkning. Men spelet mot Johannes var riktigt bra. Han visade att han tagit ett steg till i sin utveckling. I P-15 gick han obesegrad genom poolspelet. I åttondelsfinalen fick han sedan möta Hampus Svensson BTK Frej som han vann mot med 3-2. Hampus som han slog ganska klart i Skurup för ett tag sedan. Men Hampus spelade mycket bra och han har också gått framåt. Sedan fick han möta Anton Andersson från Lyckeby BTK. Anton spel liknar Kristianstads Sebastian Lundahls med mycket känsla. Han tog ett set men Anton manövrerade ut honom ganska lätt till slut.

Alexander Albæk spelade myket bra i poolen men tyvärr hamnade han med Isaac Nyheim från Skurups BTK och Malte Möregårdh från BTK Frej som är en av landets bästa 14-åringar. Han spelade bra och vann den tredje matchen men förlorade mot Malte och Isaac. Han hade endast en klass att spela i under lördagen. Men han visar att han är riktigt på gång. Det blir nog en del i serien som kommer att bli överraskade av hans framfart.

Ni kan läsa resultaten här från tävlingen. Men i P-15 står Albin som nummer nio men det är fel för de skrev in felaktigt och kunde sedan inte ändra i programmet. Det skall vara Rasmus Nilsson Dänningelanda som är nummer nio i den klassen.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Pin It on Pinterest